Zadovoljna.si
Prijateljici si izmenjujeta darila

Novice

/ Oglas

Darilo za prijateljico

PR
30. 01. 2024 05.00
0

Prijatelji so vedno z nami, ko jih potrebujemo. Zato je ob priložnosti za praznovanje in obdarovanje vredno razmisliti, na kaj staviti, da bi ustvarili nepozabne spomine. Z našim seznamom nasvetov in inspiracije Pepco najdete popolno darilo za prijateljico!

Kako izbrati darilo za prijateljico?

Nič ni lepšega kot pristno prijateljstvo. Da bi ga cenili, se pogosto odločimo, da prijateljici podarimo darilo. V umetnosti obdarovanja je najpomembneje, da obdarovancu pričaramo nasmeh na obraz – navsezadnje nas povezujejo trenutki veselja, iskrice v očeh in smeh.

Zdelo bi se, da darilo bližnji prijateljici ni nič težkega. Ker veliko časa preživiva skupaj, poznava vsakdanje življenje, navade in načrte druge osebe. Kljub temu izbira pravega darila ni vedno preprosta, zlasti če ga želite podariti brez posebnega razloga.

Zato smo pripravili zbirko nasvetov in inspiracij, ki vam bodo pomagali izbrati popolno darilo za prijateljico. Preverite, kako lahko presenetite svojo bližnjo osebo in iz posebne priložnosti ali običajnega dne naredite nepozabno doživetje!

Kreativno ali uporabno? Odvisno!

Prijateljica daje darilo
Prijateljica daje dariloFOTO: Arhiv naročnika

 Pri izbiri pravega darila se običajno soočamo z vprašanjem: naj bo uporabno ali originalno? Odgovor ni enostaven. Vse je odvisno od tega, kakšna oseba je vaša prijateljica.

Če na življenje gleda bolj pragmatično, je ljubiteljica minimalizma in ne mara kopičiti neuporabnih stvari, raje stavite na praktično darilo, ki ga bo dejansko uporabljala. To je lahko nova oprema za dom, priljubljena kozmetika, manjkajoči kos oblačila ali športni pripomočki. Preden izberete darilo, poskušajte prijateljico ali njenega partnerja na subtilen način vprašati, da bo darilo realno ustrezalo njenim potrebam.

Ali vaša prijateljica obožuje presenečenja, ustvarjalne drobnarije in ročno izdelana darila, ki niso nujno uporabna, a so zabavna? Če je tako, ne skrbite in se odločite za originalno darilo! Omejuje vas le domišljija. Izberete lahko nekaj norega, kot je skok s padalom, ali pa darila "naredi sam", kot so ročno izdelane sveče in kozmetika. Takšno darilo bo zagotovo prineslo veliko veselja in omogočilo, da ustvarita skupne spomine.

Darila za aktivno osebo

Prijateljici si podarita božična darila
Prijateljici si podarita božična darilaFOTO: Arhiv naročnika

 Če je vaša prijateljica ljubiteljica telesne aktivnosti ali se ukvarja z določenim športom, se osredotočite na predloge, ki ustrezajo njenemu energičnemu življenjskemu slogu. Dobra ideja je sodobna pametna ura, ki omogoča spremljanje vseh parametrov, pomembnih za vadbo, na primer srčnega utripa ali časa vadbe. Pametna ura s funkcijo GPS se bo izkazala za uporabno tudi pri gorskih pohodih.

Prav tako praktična bo tudi vstopnica za njeno najljubšo telovadnico ali fitnes klub. Takšno darilo ni le dodatna motivacija za vadbo, temveč tudi vrata do različnih telesnih aktivnosti - vadbe za moč, kardio vadbe, intervalne vadbe in različnih skupinskih vadb.

Izberete lahko tudi športne dodatke, kot so brezžične slušalke za poslušanje glasbe med vadbo in prostoren powerbank, ki je idealen za dolge sprehode in gorske poti.

Darila za ljubiteljico notranjega oblikovanja

Kako izbrati darilo za prijateljico, ki jo zanima notranje oblikovanje? Predvsem upoštevajte njen občutek estetike. Verjetno dobro poznate opremo njenega stanovanja. Razmislite, kaj bi se lahko ujemalo z njenim stilom in jo hkrati spominjalo na vas.

Elegantni stenski okraski, kot so okvirji za slike, v katere lahko postavite skupne fotografije, ali po meri izdelana slika, so odlična zamisel. To je darilo, ki se bo ujemalo z estetiko vaše prijateljice in ob vsakem pogledu vzbudilo spomine.

Sveče in svečniki so vedno pravilna izbira. Ti majhni detajli notranjosti ne le dodajo značaj in ustvarijo prijetno vzdušje ob dolgih večerih, temveč prostor napolnijo tudi z blagodejnim vonjem. Če izberete dišeče sveče, se prepričajte, da določen vonj ustreza okusu vaše prijateljice.

Če ima vaša prijateljica rada bolj živahne interierje, izberite cvetje in rastline, ki v vsak prostor vnesejo veliko energije. Izbira je neskončna, vendar sledite njeni izkušnji z rastlinami. Če ni preveč vešča in spretna na tem področju, izberite precej odporno in nezahtevno lončno cvetje, kot so na primer zamioculcas, sansevierija, grmičevje ali aloja.

V Pepco po zanimive ideje za darilo za prijateljico
V Pepco po zanimive ideje za darilo za prijateljicoFOTO: Arhiv naročnika

Darilo za popotnico

Za tiste željne vznemirjenja je najbolje izbrati praktična darila ali darila, ki ujamejo nepozabne trenutke potovanja. Izberete lahko personaliziran pohodniški nahrbtnik, v katerem bodo shranjene vse potovalne potrebščine. Takšen nahrbtnik mora biti udoben, primeren za višino in težo ter vodoodporen - še posebej, če je vaša prijateljica ljubiteljica divjih potovanj.

Za mestno turistko pa je idealno darilo eleganten kovček na kolesih. Prepričajte se, da ste izbrali optimalno velikost, tj. velikost, ki jo priznavajo letalske družbe. Kolesa se morajo vrteti v vsaki osi, ročaj pa mora biti nastavljiv. To je darilo, ki ni le funkcionalno, temveč tudi estetsko. Olajša vsako potovanje v tujino.

Ljubiteljica potovanj bo cenila tudi analogni fotoaparat ali miniaturni digitalni fotoaparat s funkcijo takojšnjega tiskanja fotografij. Tak pripomoček je nepogrešljiv spremljevalec, ki omogoča snemanje posebnih trenutkov med potovanjem. V kovčku ne zavzame veliko prostora in omogoča ohranjanje nepozabnih trenutkov, ne da bi bilo treba poseči po pametnem telefonu.

Darilo za lepoto in sprostitev

Prijateljici pozimi pijeta tople napitke na prostem
Prijateljici pozimi pijeta tople napitke na prostemFOTO: Arhiv naročnika

 Želite prijateljici podariti trenutek (ali celo več trenutkov!) užitka? Odlična ideja je kozmetika. To darilo za prijateljico bo obogatilo njeno domačo toaletno mizico in ji omogočilo odkrivanje povsem novih izdelkov, formul in načinov uporabe. Pri izbiri upoštevajte tip kože, polt in individualne želje glede teksture ali vonja, da bo uporaba kozmetike prijetna.

Bon za sproščujočo masažo v dvoje ali skupni obisk zdravilišča je idealna priložnost za skupno preživljanje časa ter regeneracijo telesa in duha. Takšno darilo lahko ustvarjalno opišete in ga položite v elegantno ovojnico, priloženo šopku cvetja.

Vredno je staviti tudi na klasiko, tj. parfume, katerih vonj bo vaša ljubljena oseba vedno povezovala z vami. Za to darilo se odločite, če dobro veste, katere dišavne note ima vaša prijateljica rada - cvetlične, orientalske, citrusne, lesne ali cipresne? To temo dobro preučite, saj lahko napačna dišava ostane za vedno zaklenjena v globinah toaletne omarice.

Naročnik oglasa je Pepco.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399