Zadovoljna.si
dm dnevi nege kože

Novice

/ Oglas

dm ob dnevnih nege obraza podarja več kot 120 nagrad

PR
18. 03. 2024 05.00
0

Mesec marec je v dm drogerie markt Slovenija tudi letos v znamenju nege obraza. Za ohranjanje zdravega videza kože je namreč ključnega pomena oblikovanje enostavne in učinkovite rutine nege obraza. Vse kupce do 1. aprila v dm prodajalnah in na dm.si čakajo številne ugodnosti, različne aktivnosti in koristne vsebine.

Nakup izdelkov s področja nege obraza bo v tem času nagrajen z 20 točkami ob predhodni aktivaciji kupona, ob nakupu izdelkov za nego obraza nad 25 € pa boste lahko sodelovali v veliki nagradni igri, kjer bodo podelili več kot 120 nagrad! 

dm podarja več kot 120 nagrad
- 1x vikend razvajanje za dve osebi v Bled Rose Hotelu 
- 1x komplet knjižic receptov Patricie Pangeršič 
- 1x kuharska knjiga Tvoja fit kuharica 
- 1x knjiga Sladka fit kuhinja 
- 2x bon za Fit akademijo FA13 
- 2x Dyson Airwrap oblikovalec las 
- 3x 5.000 točk na active beauty kartico 
- 5x bon za dermadiagnostiko v frizersko-kozmetičnem salonu dm Studio 
- 10x bon v vrednosti 40 € v frizersko-kozmetičnem salonu dm Studio 
- 100x lepotni paket za nego obraza

Tudi letos so v podjetju k sodelovanju povabili Tiko Hribar, ki v nadaljevanju razkriva 5 nasvetov za pravilno nego kože.

Tika Hribar razkriva 5 nasvetov za pravilno nego kože.
Tika Hribar razkriva 5 nasvetov za pravilno nego kože. FOTO: Arhiv naročnika

Krema z zaščitnim faktorjem je ključna za upočasnjevanje staranja kože

Ko gre za nego kože, je zelo pomembno, da se prisluhne potrebam svoje kože in preizkusi aktivne sestavine pred nanosom, da ne pride do rdečice. 

Za ohranjanje zdrave in mladostne kože je ključnega pomena redna uporaba kreme z zaščitnim faktorjem, saj UV-sevanje povzroči 80-90 % staranja kože.

Odkrijte čarobno moč retinoidov 

Poleg redne zaščite pred UV-sevanjem pri preprečevanju staranja kože med sestavinami najbolj izstopajo retinoidi. Njihova vloga je v veliki meri preventivna, zato je priporočljico z uporabo začnemo čim prej. Gre za vitamin A v različnih oblikah, vse te oblike pa spadajo pod skupino retinoidi (v kozmetiki so to večinoma retinol in retinal in drugi šibkejši derivati – estri). Retinoidi so dejansko kralji antiaginga, ampak brez ustrezne zaščite pred UV-sevanjem nimajo pravega smisla. 

Ne iščimo ene čarobne sestavine ali izdelka

Nega kože mora biti dobro zaokrožena in večopravilna, saj bo le tako opravljala svoje delo vzdrževanja zdravja in mladostnega videza. Poskušati moramo vključiti čim več sestavin, kot sta Q10 in vitamin C, ki preprečujejo in naslavljajo znake staranja.

Manj je več – tudi pri negi kože 

Nega kože naj bo enostavna. Kar 80 % optimalne nege namreč predstavlja ustrezno čiščenje, vlaženje in zaščita pred UV-sevanjem. Z upoštevanjem teh osnovnih korakov lahko naredite ogromno za zdravje in mladosten videz kože, vse ostalo pa je pika na i, za še boljše rezultate. Za cilj mladostnega videza so res najboljša izbira retinoidi.

Najpogostejše napake pri negi kože

Pomembno je, da se pri negi kože izogibate najpogostejšim napakam: 

Pozabljanje osnov nege kože. V času, ko so v ospredju različne aktivne sestavine, pogosto pozabimo na osnove, ki so ključ do lepe in zdrave kože. Ustrezno čiščenje in vlaženje, ki je prilagojeno tipu kože in zaščita pred UV-sevanjem so ključni osnovni koraki, ki jih moramo osvojiti preden v rutino nege kože vključimo uporabo aktivnih sestavin. 

Uporaba kreme z zaščitnim faktorjem samo na plaži. Koža je vsak dan izpostavljena UV-sevanju in s tem povezanimi poškodbami, kot so na primer hiperpigmentacije, ki jih lahko z zaščito zelo učinkovito preprečimo, sicer pa izredno težko odpravljamo. Preventiva je boljša kot kurativa.

Pretiravanje z aktivnimi sestavinami v preveč plasteh, prevelikih količinah in s prepogosto uporabo naredi več škode kot koristi! Rutina nege kože naj temelji na osnovah, ki jih potem smiselno dodajamo izbrane aktivne sestavine glede na naše cilje nege kože.

dm ob dnevnih nege obraza podarja več kot 120 nagrad.
dm ob dnevnih nege obraza podarja več kot 120 nagrad.FOTO: Arhiv naročnika

Tikin izbor najljubših izdelkov za nego kože iz dm-a:
- Balea Reinigungs ol Mit Arganol
- Hada Labo Tokyo Gentle Hydrating Cleanser
- Hada Labo Tokyo Deep Wrinkle Corrector Eye and Mouth Area Cream
- La Roche Posay Cicaplast Baume
- Beauty of Joseon Sun Rice Probiotics SPF50+

Sicer čisto po naključju, a Tikin nabor zajema vse potrebno za urejene osnove nege obraza – prvi in drugi korak čiščenja kože, vlaženje kože obraza in okolice oči ter kremo z zaščitnim faktorjem.


Naročnik oglasa je dm. 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375