Zadovoljna.si
Mixi Go

Novice

/ Oglas

Do boljšega razpoloženja s smutijem

P.R.
27. 05. 2020 09.45
0

Ste utrujene, nerazpoložene, izčrpane in brez prave volje do življenja? Včasih vam pri dvigu razpoloženja in izboljšanju počutja lahko pomaga že okrepčilen smuti, ki poživi telo in duha. Z njim boste dobile vse potrebne snovi za optimalno delovanje. Privoščite si ga za dobro jutro ali pa si z njim popestrite dan.

Zakaj je sadni smuti dobra izbira?

Razlogov, zakaj so smutiji tako priljubljeni, je veliko. Njihova prednost je predvsem v tem, da vsebujejo vitamine, minerale, antioksidante, naravne sladkorje, beljakovine in druga hranila, ki bi jih v tako kratkem času sicer težko zaužili hkrati. Druga prednost je v njihovi lahki prebavljivosti, kar se kaže tudi v hitrem dvigu energije, poleg tega pa z njimi zaužijemo tudi vlaknine, ki podaljšajo občutek sitosti in izboljšajo prebavo ter izločanje. Vsekakor ne smemo pozabiti tudi na njihovo enostavno pripravo, pri kateri naj domišljija ne pozna meja. 

Priprava smoothijev je preprosta

Vse kar potrebujete je osebni mešalnikin poljubne sestavine, ki jih prilagodite svojemu okusu in potrebi vašega telesa. Lahko je narejen zgolj iz sadja in/ali zelenjave, lahko pa jim dodate tudi mlečne izdelke (mleko, jogurt), različna naravna sladila (med, agavin sirup, javorjev sirup), oreščke, beljakovine v prahu, super živila v prahu ali karkoli se vam pač zdi, da bi izboljšalo okus ali vašo potrebo po določeni sestavini. Če ste začetnice, sadje in zelenjavo zmešajte v razmerju 60 % sadja in 40 % zelenjave. Za začetek dodajte samo malo zelenjave, da se navadite na okus in postopoma povečujete količino zelenjave v smutiju.

Zeleni smuti za razstrupljanje

Glede na izbor sestavin je lahko smuti očiščevalen, energijski, vitaminski ali proteinski. Prisluhnite svojemu telesu kaj vam sporoča, kaj potrebuje in si želi, ter mu s tem tudi postrezite. Živila, ki bodo poskrbela za uravnavanje kislo-bazičnega ravnotežja v vašem telesu se pogosto skrivajo v zelenih smutijih. Klorofil pomaga iz organizma izločati težke kovine, ki jih v telo vnesemo skupaj s hrano, ter tako razstruplja telo, zato v svojo mešanico kar pogumno dodajte špinačo, rukolo, zeleni radič ali solato, blitvo, peteršilj ali zeleno, ki je pravi notranji čistilec organizma, saj povečuje izločanje izločkov ter pospešuje metabolizem. 

Jabolka za dvig energije

Vam primanjkuje energije? Kivi je prava zakladnica vitamina C, banana je dober vir ogljikovih hidratov ter sladkorjev, tudi jabolka so odličen vir, saj se njihova energija v telesu sprošča počasi. Posezite tudi po eksotiki kot so mango, ananas ali melona, smutiju lahko dodate kakavova zrna ali gvarano v prahu in takšna kombinacija bo zagotovo nadomestila eno ali več skodelic kave.

MIXI GO
MIXI GOFOTO: Arhiv naročnika

Poskušajte, raziskujte, nekaj idej pa vam ponujamo tudi mi. Vse sestavine so za eno osebo. Uživajte v energijah okusa!

Razstrupljevalni zeleni smoothie

60 g špinačnih listov
1 banana
pol stisnjene limete
pol stisnjene limone
pol stisnjene pomaranče
1 žlička agavinega sirupa

Bananin – mandljev smoothie

1 banana 
100 ml mandljevega mleka 
1 žlica medu
ščepec cimeta 

Antioksidant z zelenim čajem

skodelica zelenega čaja

3 žličke vode

2 žlički medu

½ banane

1 skodelica zamrznjenih borovnic

2 žlici sojinega mleka

Mixi GO
Mixi GOFOTO: Arhiv naročnika

ZMEŠAJ SI SVOJO SVEŽINO - OSEBNI MEŠALNIK ZA VSAKODNEVNO UPORABO MIXI GO:

Radi pijete zelene in sadne smuthije, doma imate mešalnik, skrit nekje med kuhinjskimi policami, a se vam ga enostavno ne ljubi uporabljati, prati in še pospraviti nazaj, saj je prevelik in vam to vzame preveč časa? Potem je skrajni čas, da na vašem kuhinjskem pultu dobi častno mesto mini osebni mešalnik.  Majhen, priročen, enostaven, hiter in še zmogljiv. Spoznajte vašega novega nepogrešljivega kuhinjskega pomočnika – MIXI GO. Zanj ne boste potrebovali tehničnih navodil, do svojega najljubšega napitka boste prišli le v nekaj minutah. Vklopite, napolnite, en pritisk, nekaj sekund in smoothie je pripravljen. Se vam mudi? Nič hudega. Enostavno ga snamete, zaprete s pokrovčkom in pripravljen je, da gre z vami na pot. Malček med mešalniki, ki vas bo očaral ob prvi uporabi. 

Ekskluzivno v DM Slovenija.

Naročnik oglasa je MHA d.o.o.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375