Zadovoljna.si
Facebook Business Makeover: Za lepoto in vaš sanjski posel brez kompromisov!

Novice

/ Oglas

Facebook Business Makeover: Za lepoto in vaš sanjski posel brez kompromisov!

P.R.
24. 01. 2022 10.54
0

Ste že kdaj pomislile, da bi zbrale pogum in odprle svoje podjetje? Mlada in dinamično razvijajoča se podjetja postajajo vse bolj uspešna tudi v kozmetični industriji. Večino jih vodijo nadarjene ženske. Ne bojijo se iskati strank na tujih trgih. Še posebej danes, ko je to, zahvaljujoč različnim orodjem, ki so na voljo na Facebooku ali Instagramu, veliko lažje kot nekoč. Iva Rat, ustanoviteljica in lastnica podjetja Pelia Organic, zelo dobro ve, kaj hoče in tako pri poslu kot življenjskem poslanstvu ne pristaja na kompromise. Svoje znanje o spletnem poslovanju pa nadgrajuje tudi s pomočjo strokovnjakov programa Facebook Business Makeover.

Najnovejše raziskave o nakupnem vedenju v času pandemije kažejo, da kupci postajajo vse bolj pozorni na vrednote blagovne znamke, in sicer ali njihova blagovna znamka deli enak svetovni nazor in odnos do perečih vprašanj kot oni sami. Za 60 % potrošnikov iz segmenta lepote, pa tudi mode, pohištva in elektronike, je trajnostnost pomemben dejavnik pri nakupnih odločitvah, prav tako skoraj polovici vprašanih veliko pomeni družbena odgovornost podjetij. Na etiko, transparentnost in pristnost pa so še posebej pozorni mlajši potrošniki, predstavniki generacije Z in milenijcev. Le-ti večino informacij o novih izdelkih najdejo na družbenih omrežjih, predvsem na Instagramu, in pri svojih nakupnih izbirah ne želijo sklepati kompromisov. 

Tudi Iva Rat, ustanoviteljica in lastnica mladega kozmetičnega podjetja Pelia Organic, pri svojem cilju, prebuditi naravno žensko lepoto, ne želi sklepati kompromisov. Pred kratkim je lansirala linijo razkošnih naravnih pilingov, ki so ekološko certificirani, ročno izdelani in prijazni do veganov - taki, kot bi jih naredila sama zase. Inovacijo so prepoznali tudi slovenski mediji in jih nominirali za naj naravni beauty izdelek leta 2021. 

Iva Rat, ustanoviteljica in lastnica podjetja Pelia Organic, pri svojem poslanstvu ne pristaja na kompromise.
Iva Rat, ustanoviteljica in lastnica podjetja Pelia Organic, pri svojem poslanstvu ne pristaja na kompromise.FOTO: Arhiv naročnika

Prebudite naravno lepoto

»Zgodba, ki stoji za blagovno znamko Pelia Organic, je zgodba številnih žensk,« začne Iva. »V današnjem času si pogosto ne vzamemo dovolj časa zase, smo nezadvoljne z lastnim telesom in neprizanesljive do svojih nepopolnosti. Naši produkti nas spodbujajo, da se dotikamo delov svojega telesa, tudi tistih, na katere nismo najbolj ponosne, na ta način se lažje sprejmemo. Sporočajo, da smo lahko čudovite na vsakem koraku in da smo vredne le najboljšega.«

Vse več potrošnikov išče izdelke, ki imajo organske sestavine, podpirajo trajnostnost in so odgovorni do okolja. Pilingi Pelia Organic so ekološko certificirani, ročno izdelani in prijazni do veganov.
Vse več potrošnikov išče izdelke, ki imajo organske sestavine, podpirajo trajnostnost in so odgovorni do okolja. Pilingi Pelia Organic so ekološko certificirani, ročno izdelani in prijazni do veganov.FOTO: Arhiv naročnika

Izdelki Pelia Organic so višjega cenovnega razreda, kar pa ne pomeni, da ciljajo le na tiste z večjimi prihodki. Trendi po svetu namreč kažejo, da je vse več ozaveščenih potrošnikov pripravljenih za ekološke in odgovorne znamke odšteti več. »Zelo pogosto ljudje povezujejo produkte višjega cenovnega razreda z nekim luksuzom, s čimer se ne strinjam, kajti visokokakovostna sestavina, izbrana embalaža, vse to nekaj stane, odnos do narave nas stane in zdi se mi škoda, da bi »šparali« pri sebi,« je prepričana Iva.

Iva se dobro zaveda moči družbenih omrežij; svojo ciljno skupino nagovarja predvsem na Instagramu: »Na Instagramu najlaže predstavim svojo zgodbo, saj želimo komunicirati zelo pristno. Uporabljamo neretuširane fotografije, nimamo najetih modelov, ampak so to ženske, mame z več otroki ..., ki res odražajo »navadno žensko«. Tako da se ta pristnost blagovne znamke odraža tudi skozi kanale, po katerih komuniciramo.«

Namen izdelkov Pelia Organic je prebuditi naravno žensko lepoto brez kompromisov.
Namen izdelkov Pelia Organic je prebuditi naravno žensko lepoto brez kompromisov. FOTO: Arhiv naročnika

Kot nišno, butično podjetje se na trgu soočajo s konkurenco veliko večjih kozmetičnih podjetij. So na začetku poslovne poti, zato imajo seveda omejen proračun za marketing. Ivin dan pa ima tudi samo 24 ur, zato bi rada več časa, ki ga sicer porabi za aktivno sodelovanje v komunikaciji, posvetila vodenju in razvoju podjetja. Wiktor Klimczyk, vodja rešitev za stranke pri Facebooku, ji je svetoval, kako si olajšati delo in prodreti na tuje trge.

Wiktor Klimczyk, vodja rešitev za stranke pri Facebooku, je podjetju Pelia Organic svetoval, kako s pomočjo družbenih omrežij prodreti na tuje trge.
Wiktor Klimczyk, vodja rešitev za stranke pri Facebooku, je podjetju Pelia Organic svetoval, kako s pomočjo družbenih omrežij prodreti na tuje trge.FOTO: Arhiv naročnika

 

Nasvet: Po svetu kar 200 milijonov podjetij uporablja Facebookove storitve za doseganje strank in rast poslovanja. Z njimi lahko upravlja vsak podjetnik, ne glede na panogo, saj so preprosta za uporabo in večinoma brezplačna. Z orodji za upravljanje oglasnih akcij lahko kreirate oglase za svojo ciljno skupino na Facebooku in Instagramu ter generirate spletno prodajo tudi tisti z omejenim marketinškim proračunom. Za njihovo učinkovito uporabo najprej razmislite o svoji marketinški strategiji – koga želite nagovarjati na družbenih omrežjih in se ne bojte eksperimentiranja. Ta koncept vam bo s pomočjo rešitev na Facebookovih platformah omogočil učinkovito komuniciranje s strankami. 

Pri širitvi na tuje trge upoštevajte, kateri vam je najlažje dostopen v smislu valute, logistike, konkurence in uporabniške izkušnje. Je bolje imeti en profil za vse trge ali več profilov, vsakega v svojem jeziku? Tu ni enoznačnega odgovora. Na Facebooku je priporočljivo imeti »globalno« stran, ki se sledilcem prikazuje v jeziku države, od koder prihajajo. Na Instagramu pa je bolje imeti profil v angleščini in občasno objavljati targetirane objave v lokalnem jeziku. Poiščite za vas zanimive skupine na Facebooku in objavljajte tam. Facebookova funkcija Dynamic Language Optimization omogoča, da se isti oglas prikazuje v različnih jezikih, saj avtomatsko prevaja v kar 48 jezikov. Na Facebook in Instagram lahko naložite spletni katalog, ki pelje do vaše produktne strani oz. spletne trgovine.

Dober nasvet je zlata vreden

Mala podjetja se pri svojem poslovanju srečujejo s številnimi izzivi. Pri osredotočanju na njihov core business, razvoj izdelka ali storitve, jim velikokrat primanjkuje časa, denarja in človeških virov za pospeševanje prodaje in utrjevanje blagovne znamke. Tu priskoči na pomoč projekt Facebook Business Makeover, katerega namen je pomagati malim in srednjim podjetjem pri spletnem nastopu z uporabo storitev in orodij s Facebookove platforme. Izpeljali so ga na Poljskem in Češkem, v Sloveniji pa je to priložnost poleg Pelie Organic izkoristilo še podjetje Balonarski center Barje, ki ponuja komercialne polete s toplozračnimi baloni. Priporočila Facebookovih strokovnjakov, kako izboljšati spletno poslovanje, v obliki videa delita tudi z vami. Voditelj video predstavitev je Matej Špehar, eden najboljših strokovnjakov za družbena omrežja v Sloveniji. V obeh prispevkih boste našli veliko uporabnih in konkretnih nasvetov, kako s pomočjo orodij, ki jih ponujata Facebook in Instagram, doseči več kupcev, povečati prodajo in blagovno znamko narediti bolj prepoznavno.

Video si lahko ogledate na povezavi: https://fb.watch/aGtjBwv7fX/

Učite se spletnega poslovanja od najboljših!

Naročnik oglasa: Facebook Meta

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 357