Zadovoljna.si
Fehtarji

Narodna

Zapisali so se v zgodovino slovenske narodnozabavne glasbe

Zadovoljna.si
20. 12. 2022 11.43
0

Ni dolgo tega, kar se je na slovenski glasbeni sceni prvič pojavilo ime Fehtarji, slednje pa se je kmalu trdno zasidralo v srca ljubiteljev slovenske glasbe. Skladbe, ki na YouTubu štejejo že več milijonov ogledov, razprodani koncerti, razprodane študentske zabave in finale turneje "Podeželski rock'n'roll" na Kongresnem trgu.

Fehtarji so slovensko glasbo in harmoniko pripeljali tja, kjer še ni bila, in prav zaradi tega so se nedvomno zapisali v zgodovino slovenske narodnozabavne glasbe. Štirje fantje, ki ljubijo slovensko glasbo, danes še uradno zaključujejo prvo "fehtarsko" turnejo in z novo skladbo ter videospotom napovedujejo "Schatzi tour".

"Veselica s Traktorji, Gojzar tanc, Helouvin, Kongresni trg in vsi naši razprodani koncerti ... Te noči so se za vedno zapisale v naša srca in upamo, da tudi v srca naših oboževalcev. Ko smo v času epidemije začeli ustvarjati in ko smo pred dvema letoma izdali naš prvi videospot, nismo vedeli, kam nas bo to pripeljalo. Naša želja je bila narediti nekaj svežega, nekaj drugačnega ter se ob vsem tem zabavati. In nastalo je nekaj, na kar smo zelo ponosni. Naša prva turneja Podeželski rock'n'roll je bila edinstvena. Bila je spektakularna in napolnjena s slovensko glasbo, najboljšimi oboževalci in nepozabnimi spomini. Ta turneja je resnično dokazala, da Slovenci še vedno obožujemo slovensko glasbo," so ob koncu turneje povedali fantje, ki menijo, da je po dveh letih čas za nekaj še bolj odštekanega in še bolj drugačnega. "V okviru turneje Schatzi tour bodo obiskali slovenska smučišča in se vmes ustavili še v večjih mestih. Program bo zimsko obarvan, odmevale bodo največje zimsko praznične uspešnice, kot so Silvestrski poljub, Na božično noč in še mnoge druge. Tega res ne gre zamuditi," še dodajo. 

Nova pesem, nov spot in nova turneja

Schatzi, ki so ga na svojih koncertih že večkrat zaigrali, je pesem, po kateri se imenuje njihova nova turneja. Vanjo polagajo vse upe in si želijo, da bo, tako kot ostale, prišla med ljudi in v njih zbudila dobro voljo in željo po zabavi. "Pred izidom našega albuma smo se Fehtarji strinjali, da si na njem želimo tudi zimsko skladbo. Vsi namreč obožujemo smučišča, predvsem Krvavec, tam ga namreč večkrat "žuramo" in prav zaradi tega smo želeli narediti nekaj za v naše planinske koče. Videospot je posnet na idiličnem Krvavcu in v slednjem res ne manjka vročih prizorov in lepih deklet."

"Želimo vam, da zadnje dni v letu 2022 preživite na najlepši možen način, skupaj z najdražjimi – z vašimi schatziji – in upamo, da se v letu 2023 vidimo čim večkrat," povejo za konec.

Fehtarji
FehtarjiFOTO: Arhiv izvajalca

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375