Zadovoljna.si
Božični filmi

Novice

Takšni so zvezdniki priljubljenega filma 15 let kasneje

J.V.
01. 12. 2021 07.23
0

Film Počitnice (The Holiday), v katerem blestijo Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law in Jack Black, je v zadnjih 15 letih postal praznična klasika in eden izmed najbolj priljubljenih božičnih filmov. In letos praznuje že 15. obletnico!

Kate in Jack.
Kate in Jack. FOTO: Profimedia

Romantični film Počitnice iz leta 2006, v katerem se v idilični angleški pokrajini zaljubita Cameron Diaz in Jude Law, med griči in vilami v Los Angelesu pa Kate Winslet in Jack Black, je eden tistih božičnih filmov, ki si jih ogledamo vsako leto. 

 V filmu mojstrice romantičnih komedij Nancy Meyers (mdr. režiserka filmov Ljubezen je luštna stvar in Ljubezen, ločitev in nekaj vmes) se kolumnistka Iris iz Londona in uspešna poslovna ženska iz Los Angelesa odločita, da bosta za tokratne zimske praznike zamenjali svoji prebivališči. Ne pozabimo omeniti, da nima v domačem okolju nobena sreče v ljubezni. Film je od stroke prejel mešane kritike, gledalci pa so ga vzljubili. 

Jude Law v filmu Počitnice (The Holiday).
Jude Law v filmu Počitnice (The Holiday).FOTO: Profimedia

Film je bil premierno prikazan v New Yorku 29. novembra 2006, preden je bil v kinematografih predvajan 8. decembra 2006, z leti pa je postal praznična klasika. "Ljudje gledajo na Nancyjine filme kot na udarno izjavo," je Cameron Diaz nekoč povedala o filmu. "Dogaja se v resničnem svetu, vendar je tako: Kdo res leti v prvem razredu in najame luštno kočo sredi Anglije? Kdo lahko to stori? Vedno si želiš, da bi bil to ti. To hočeš narediti."

Cameron Diaz
Cameron DiazFOTO: Profimedia

 

"Ko ljudje gledajo Počitnice oz. The Holiday, se zdi vse navdihujoče. Mislijo si, da jim bo nekega dne uspelo. To je kot zgodba modernega in očarljivega princa, vendar brez nemočne princese. To je popolnoma sposobna princesa, ki bi lahko imela vse, kar hoče, vendar tega ne more imeti, dokler ni njeno srce zlomljeno, dokler ne postane ranljiva in v svoje srce spusti pravega moškega. Pa ne samo očarljivega princa, ampak fanta, ki je v resnici sposoben zagotoviti vse, kar potrebuje."

Cameron Diaz, Jude Law in Kate Winslet na premieri filma leta 2006.
Cameron Diaz, Jude Law in Kate Winslet na premieri filma leta 2006.FOTO: Profimedia

 Kako pa so zvezdniki videti 15 let kasneje?

 CAMERON DIAZ

Cameron Diaz-6
Cameron Diaz-6FOTO: Profimedia

 JUDE LAW

Jude Law
Jude LawFOTO: Profimedia

 KATE WINSLET

Kate Winslet
Kate WinsletFOTO: Profimedia

 JACK BLACK

Jack Black
Jack BlackFOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375