Zadovoljna.si
Gin koktejl

Novice

Gin s šampanjcem bo hit napitek tega poletja

J.V.
08. 06. 2021 07.38
0

Ste že slišale za koktejl, ki se mu reče 'french 75'? Če ste se tudi ve že malo naveličale klasičnega gina s tonikom, ki je bil zadnjih nekaj poletij najbolj priljubljena pijača, potem vas bo navdušil 'french 75'!

Ta znameniti koktajl je dobil ime po francoski 75-milimetrski puški, ki je bila zaradi svoje prenosljivosti in hitrosti glavno orožje francoske vojske med prvo svetovno vojno. Pijača, ki se je sprva imenovala "75", je kmalu postala koktejl, imenovan "francoska 75". Postrežejo vam ga v klasičnem kozarcu za šampanjec ali pa v kozarcu 'coupe', pijača pa je primerna prav za vsako priložnost. 

Kaj potrebujete?

• 30 ml gina 

• 10 ml limoninega soka 

• 15 ml sladkornega sirupa 

• 70 ml penine (prosecco ali šampanjec) 

• ledene kocke

Za okras: 

• 1 rezina limone

Kako ga pripraviti?

V mešalnik za koktejle dodajte gin, limonin sok in preprost sirup. Dodajte led in močno stresajte 20 sekund. Precedite v ohlajen kozarec za šampanjec in prelijte s penino. Zvijte limonino lupino okoli prsta, da ustvarite vsaj 6 centimetrov dolg zasuk. Okrasite pijačo z zvito limonino lupinico in takoj postrezite.

Gin koktejl
Gin koktejlFOTO: Shutterstock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375