Zadovoljna.si
Otvorna fotografija

Novice

/ Oglas

Glamping v Srbiji – edinstveno glamurozno kampiranje na dosegu roke

P.R.
05. 06. 2023 05.00
0

Eden od turističnih trendov, ki je med popotniki v naši regiji vsekakor glamurozen kamp. Kot že ime pove, se glamping odziva na potrebe sodobnega turista, ki prihaja iz urbanega okolja v iskanju dopusta v naravi, ne da bi se odrekal udobju, zato je visoka doza razkošja izjemno pomemben dejavnik uspeha celotnega koncepta.

Ta vrsta dopusta vam omogoča, da uživate v čarih nedotaknjene narave, odpočijte stran od betona in tehnologije, gneče in hitrosti, hkrati pa bodite v nastanitvi, ki ima vse značilnosti odličnosti. Nove generacije prinašajo nove navade, ko gre za počitnice, vendar se starejši popotniki ne morejo navaditi na novost, ki je dobra in prijetna. 

Srbija ima na tem področju vse močnejše adute. Ker ne manjka lepe narave in prostega prostora za uživanje, je logično, da so številni turistični delavci začeli razmišljati o glampingu kot izdelku, ki bo privabil goste in jim pokazal vse čare čistega okolja, gora, rek, pa tudi kleti, zabavnih objektov...

V nadaljevanju vam prinašamo najkakovostnejše glamurozno kampiranje v Srbiji, na vas pa je, da se izselite iz svoje cone udobja in sprejmete kamp kot svoj začasni dom, kjer vas spet čaka udobje!

Buzzoffski
BuzzoffskiFOTO: Arhiv naročnika

Buzzoffski, Posebni naravni rezervat Zasavica

Buzzoffski predstavlja glamping doživetje, hkrati pa več kot glamping – edinstveno bivanje v naravi. Gostitelji radi poudarjajo, da niso hotel, in da so njihove koče drugačne od teh vrst gostinskih obratov. Posebni so po tem, da omogočajo počitnice v Posebnem rezervatu narave Zasavica (pri Srijemski Mitrovici), kjer ne manjka udobja, temveč hkrati avantura. Kaj je v samih kočah? Odpreš oči, se zbudiš ob zori iz udobne queen size postelje, pred tabo je ogromno okno in pogled na bar, palico, živali... Tako izgledajo jutra v Buzzoffu. Vsaka koča ima specifične podrobnosti in šarm, hkrati pa so podobne. Razlika se kaže v zmogljivosti – koča Mirka sprejema največ dve osebi, Možgani pa se paša štiri. Obe hiši sta opremljeni z najbolj udobnimi queen size posteljami, vzmetnicami in blazinami, in vedno čisto posteljnino. Na voljo sta tudi dve pogradi v Možgani pa se paša, ki vam bo všeč, ne glede na to, ali ste odrasli ali otrok.

Buzzoffski
Buzzoffski FOTO: Arhiv naročnika

Kamp Bezdan

Kamp, ki se nahaja na severozahodu Srbije, je odličen za večje skupine. Če želite poskusiti drugačno vrsto dopusta, in nimate svoje opreme, v Bezdanu Super se boste imeli. Žar, uživanje v naravi, dobra zabava in športne aktivnosti... vse to vas čaka, tako da boste zagotovo uživali v družbi družine in prijateljev. Kamp je hišni ljubljenček, tako da lahko zagotovo prinesete svoje hišne ljubljenčke. Brezdan ima tudi nekatere možnosti, ki jih pogosto ponujajo samo hoteli, kot so restavracije in bari, ki so samo za goste kampa. 

Kamp Bezdan
Kamp BezdanFOTO: Arhiv naročnika
Kamp Bezdan
Kamp BezdanFOTO: Arhiv naročnika

El Paso City, Zlatibor

Priljubljeni temni park El Paso City Ime je dobilo po mestu v ZDA. Posledično je vse zasnovano, kot da bi bili v sjemu divjega zahoda – s sožitjem kavbojov in Indijancev! Seveda bodo najmlajši s tem še posebej zadovoljeni. Kamp ima 5 vrst namestitve: brunarice, sobe v kavbojsko mesto, drevesne hiše, prikolice in šotore. Lahko pa imate posebno glamping doživetje v indijski vasi, kjer lahko ostanete v indijskih šotorih ali v hišicah na drevesu. Šotori so popolnoma opremljeni, v sosednji sobi pa je karavana, pretvorjena v kopalnico s prhami. 

El Paso City, Zlatibor
El Paso City, ZlatiborFOTO: Arhiv naročnika
El Paso City, Zlatibor
El Paso City, ZlatiborFOTO: Arhiv naročnika

Če se odločite za raziskovanje čarovnije glampinga ali ste izkušeni kamperji, ki iščejo nove destinacije za uživanje, je Srbija destinacija, ki jo je vredno obiskati. Ugotovili boste, da boste v svoji naravi našli najboljši način za mir in tišino, tako potrebno za srečo in dobro razpoloženje.

Naročnik oglasa je Turistična organizacija Srbije.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375