Zadovoljna.si
Zlati globusi 2023

Novice

Blišč in glamur na podelitvi nagrad zlati globus

J.V.
11. 01. 2023 07.44
0

Včerajšnja podelitev zlatih globusov, ki se je odvijala v Los Angelesu, je uradno otvorila sezono nagrad. Tudi letos na rdeči preprogi ni manjkalo glamurja, za katerega so poskrbele številne zvezdnice s svojimi večernimi stajlingi.

Osebna družinska drama Fabelmani režiserja Stevena Spielberga in irski film Duše otoka sta na sinočnji 80. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus dobila prvo nagrado za najboljši dramski film oziroma za najboljšo komedijo ali glasbeni film. Oba filma sta prejela še več drugih nagrad, poroča STA. Med televizijskimi produkcijami so največ nagrad pobirale serije Abbott Elementary, White Lotus in House of the Dragon.

Nagrado za najboljšo glavno moško dramsko vlogo je dobil Austin Butler za biografski film o Elvisu Presleyju Elvis. Cate Blanchett, ki je prejela nagrado za najboljšo dramsko igralko za film Tar, v katerem igra dirigentko, se slovesnosti ni udeležila. Ke Huy Quan, ki je pred skoraj štirimi desetletji zaslovel kot otroška zvezda v filmu Indiana Jones in tempelj pogube, je prejel nagrado za najboljšega stranskega igralca, Angela Bassett pa je prejela nagrado za najboljšo stransko igralko v Marvelovi uspešnici Črni panter: Wakanda za vedno.

Marsikdo pa se je seveda najbolj veselil uvodnega dela večera, ki ga je tudi tokrat zaznamovala rdeča preproga. Po njej so se sprehodili številni hollywoodski zvezdniki, ki so s seboj prinesli veliko blišča in glamurja. Nominiranka Jessica Chastain nas je navdušila v prekrasni prosojni obleki, pod katero se je podpisala modna hiša Oscar de la Renta. Zapleten vzorec v obliki mreže, okrašen z dragulji in očarljiv okrogel vratni izrez so bili zmagovalna kombinacija.

Avstralska igralka Margot Robbie je blestela v rožnati Chanelovi obleki iz čipke in svilenega tila. Obleko, okrašeno s perjem, bleščicami in perlami, so izdelovali kar 750 ur. Navdušila je tudi Selena Gomez, ki je za to posebno priložnost izbrala žametno Valentinovo obleko z visokim razporkom in izrazitimi rokavi. Salma Hayek, ki je bila ena izmed tistih, ki so podelili zlate kipce, je svoje ženstvene obline poudarila v obleki po meri. Obleka s steznikom je delo modne hiše Gucci.

Na rdeči preprogi je blestela tudi nominiranka Ana de Armas, ki je izbrala žametno obleko znamke Louis Vuitton, ki jo je dopolnila nakitom iste znamke.

 Kakšne večerne kreacije so letos zaznamovale rdečo preprogo, si poglejte v nadaljevanju. 

Michelle Williams
Michelle WilliamsFOTO: Profimedia
Hilary Swank
Hilary SwankFOTO: Profimedia
Heidi Klum
Heidi KlumFOTO: Profimedia
Jamie Lee Curtis
Jamie Lee CurtisFOTO: Profimedia
Jessica Chastain
Jessica ChastainFOTO: Profimedia
Ana de Armas
Ana de ArmasFOTO: Profimedia
Claire Danes
Claire DanesFOTO: Profimedia
Margot Robbie
Margot RobbieFOTO: Profimedia
Salma Hayek
Salma HayekFOTO: Profimedia
Zlati globusi 2023
Zlati globusi 2023FOTO: Profimedia
Kaley Cuoco
Kaley CuocoFOTO: Profimedia
Selena Gomez
Selena GomezFOTO: Profimedia
Zlati globusi 2023
Zlati globusi 2023FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375