Zadovoljna.si
Krvava stopala

Novice

Fotografija njenih krvavih stopal povzročila ogorčenje

J.V.
13. 05. 2016 07.50
18

Nicola Gavins je pred nekaj dnevi na svojem Facebook profilu objavila fotografijo, ki je sprožila val ogoročenja in jo je v manj kot enem tednu, delilo več kot 10 tisoč ljudi. Fotografija prikazuje krvava stopala natakarice po njeni končani izmeni, ki jo mora vsak dan oddelati v čevljih z visoko peto. Posledice tega so šokantne.

Nicola Gavins
Nicola Gavins FOTO: Facebook

Biti ženska včasih res ni lahko, to dokazujejo tudi stopala natakarice, ki mora z razliko od njenih moških sodelavcev, vsak dan osem ur in več trpeti v čevljih z visoko peto. In ob koncu delavnika so njena stopala polna žuljev in otiščancev, njene nogavice pa okrvavljene.

Zato se je Nicola Gavins odločila objaviti fotografijo prijateljičinih stopal. »Politika te restavracije je, da mora ženski del osebja nositi visoke pete, čeprav imajo zaradi tega zdravstvene težave. Moji prijateljici so stopala tako krvavela, da ji je odpadel noht na prstu, šef izmene pa jo je napadel, ko se je preobula v čevlje z ravnim podplatom. Rekel ji je, da mora biti v visokih petah do konca svoje izmene.«

Fotografija je pritegnila veliko pozornosti ne le s strani javnosti, ampak tudi svetovnih medijev. Je že res, da vas vrtoglavo visoke pete podaljšajo za nekaj centimetrov in so noge v njih videti veliko bolj zapeljive kot v nizkih sandalih, a so številne raziskave potrdile, da so vse prej kot 'zdrava' obutev. Ženske, ki pogosto nosijo izredno visoke pete imajo namreč velikokrat težave z utrujenimi mišicami v goleni in stegnu, prav tako pa so lahko močno izpostavljene deformaciji stopal in trajnim poškodbam nog ter hrbtenice. 

Krvava stopala
Krvava stopalaFOTO: Facebook

Ženske smo rade lepe in urejene na vsakem koraku. Vedno želimo biti v koraku z aktualnimi modnimi trendi, ob tem pa velikokrat popolnoma pozabimo na svoje zdravje. Seveda, saj vse modne trgovine na veliko promovirajo le modne izdelke, nič pa ne povedo o morebitnih stranskih učinkih, ki jih utegnejo imeti na zdravje. Prav zato smo za vas na enem mestu zbrali pet modnih nadlog, ki so najpogosteje krive za naše zdravstvene nevšečnosti.

Sintetični materiali načeloma niso nevarni za naše zdravje, dejstvo pa je, da jih lahko naša koža enostavno ne prenese. Poliester, najlon in triko lahko denimo dražijo kožo in povzročijo dermatitis.

Ženske v modno torbico rade stlačimo čim več stvari, posledica tega pa je njena teža. Nošenje težkih modnih torbic na dolgi rok lahko povzroči hude bolečine v križu, nič boljši pa niso 'nabasani' nahrbtniki: če jih namreč nosimo dlje kot 4 ure na mesec, bi lahko glede na rezultate raziskave ene izmed britanskih univerz posredno vplivali celo na poškodbe hrbtenice.

Japonke so kot nalašč za dopustniške dni, saj lahko v njej brezskrbno uživamo v sprehodih in zabavi, a ortopedi pravijo, da naj bi nošenje te priljubljene poletne obutve naše noge v resnici obremenjevalo veliko bolj, kot drugi čevlji. Da jih ne izgubimo, moramo namreč s prsti na nogi neprestano stiskati jermenček, ki ločuje palec in kazalec, s tem pa ju močno krčimo in pritiskamo navzdol. To močno kazi vaš korak, ga krajša in lahko vodi do trajnih težav pri hoji, prav tako pa ustvarja dodaten pritisk na mišice v spodnjem delu noge.

Je že res, da uhani in ogrlice odlično dopolnijo vašo celostno podobo, a je ob tem dobro vedeti tudi, iz kakšnega materiala so narejene. Najboljši način, da se izognete alergijskim reakcijam na nakit (rdečica, srbenje, izpuščaji), je ta, da nosite nakit, narejen izključno iz nerjavečega jekla, titana, zlata ali srebra.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493