Zadovoljna.si
Helen Mirren

Novice

Pravijo, da pri teh letih ne bi smela imeti dolgih las

J.V.
11. 04. 2023 05.00
0

Britanska igralka Helen Mirren ruši stereotipe, da bi morale starejše ženske nositi krajše lase in pri 77 letih ponosno nosi dolge lase v svoji naravni srebrni barvi.

Helen Mirren
Helen Mirren FOTO: Profimedia

Mnogi se ne zdi sprejemljivo, da ženska po 47. letu še vedno nosi bikini kopalke, tri leta prej naj bi se odrekle odrekle kavbojkam, medtem ko naj bi 'imele pravico' visoke pete nositi do 51. leta. Najprej pa bi se morale ženske odreči kratkim krilom, saj ta menda niso primerna za ženske, starejše od 35 let. Sporni naj bi bili tudi dolgi lasje, ki bi jih morale po 53. letu skrajšati. To pa je le nekaj stereotipov, ki jih ženskam postavlja družba in medtem ko imajo ti še vedno prevelik vpliv na našo samopodobo in življenje, pa je vedno več žensk, ki jim kljubujejo. 

Med njimi tudi 77-letna igralka Helen Mirren, ki je v novem intervjuju razkrila, da si je lase začela puščati med karanteno, ki jo je povzročil covid-19, in da od takrat ni pomislila, da bi si jih postrigla. Sklicujoč se na stereotip, da starejše ženske "ne bi smele" imeti dolgih las, je svojega označila za "radikalnega". 

Helen Mirren
Helen MirrenFOTO: Profimedia

"Med pandemijo sem si začela puščati lase in dolgih las nisem imela že od svojega 20. leta. In ko so enkrat zrasli se nisem trudila, da bi se postrigla," je priznala britanska igralka in dodala, da se ji zdijo njeni lasje "precej kul". Njena sprememba se ji zdi radikalna, a v njej tudi zelo uživa in se ne ozira na mnenja drugih.

Tudi v preteklih intervjujih je Helen večkrat udarila proti vsiljenim lepotnim standardom za starejše ženske. Leta 2019 je tako za revijo Grazia povedala, da je bila njena generacija "predolgo" izpostavljena staranju, in priznala, da ne prenese izraza "anti-age". "Ženskam moje generacije in drugim, ki ji sledijo, je izjemno neprijetno videti, da se kozmetični izdelki za nas prodajajo na obrazu 15-letne deklice." Izjavila je tudi, da ne mara uporabljati izraza 'lepota', ker ljudi, ki so negotovi glede svojega videza, naredi 'v trenutku izključene'.

V zadnjem intervjuju je spregovorila o tem, kaj ji pomeni biti ambasadorka žensk, starejših od 60 let. "Življenje se ne ustavi. In ustvarjalnost se ne ustavi in strast se ne neha in energija se ne neha, razen, če se sami odločite za to."

To so leta, pri katerih bi ženske morale nehati nositi bikini
Preberi še
To so leta, pri katerih bi ženske morale nehati nositi bikini
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Helen Mirren
Helen MirrenFOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375