Zadovoljna.si
praznično okrašena Ljubljana

Novice

Ideja za nepozabno popoldne v Ljubljani

Ma.K.
08. 12. 2023 10.01
0

Vstopili smo v mesec praznovanj, druženj in obdarovanj. Čas, ko domove objame omamni vonj praznične peke, ulice pa napolni veselo rajanje v soju tisočerih lučk, ki v tem času krasijo mesta. Še posebej živahno je v Ljubljani, kjer vsako leto v božično-novoletnem času pripravijo bogat zabavni program za vse generacije in okuse. Tudi letos se nam v prestolnici obeta pestro dogajanje, zato vam ponujamo odlično idejo, kako preživeti čaroben popoldan z družino ali prijatelji in kam se odpraviti na vrhunsko kulinarično doživetje.

Ne glede na to, s kakšnimi izzivi vam je postreglo leto 2023, je prav, da ga zaključite v velikem slogu. Zato si končno vzemite čas za tiste, ki jih imate radi, in ustvarite nepozabne spomine za vse življenje: pa naj gre za ljubljene, družino ali prijatelje. Nikar ne mislite, da je za tak podvig potrebnega veliko časa: dovolj bo že sprehod po praznično okrašenem mestu ali zanimiva dogodivščina, za katero si premalokrat vzamete čas. 

Po praznično vzdušje v adventno Ljubljano

V prazničnem času vsekakor priporočamo obisk Ljubljane, ki jo krasi ena najbolj izvirnih božičnih okrasitev v Sloveniji in kjer je v adventnem času vedno poskrbljeno za vse generacije ter okuse. Naša prestolnica namreč velja za pravi raj ljubiteljev kulture, zabave, nakupovanja in mestnega vrveža, prav tako pa na svoj račun pridejo tudi nepoboljšljivi gurmani, ki radi razvajajo svoje brbončice tako s preprosto hrano kot s kulinaričnimi specialitetami vrhunskih kuharskih mojstrov. 

Adventna Ljubljana ponuja celo vrsto čudovitih doživetij in če ne veste, kje bi začeli, vam zaupamo odlično idejo za nepozabno popoldne v naši prelepi prestolnici! 

V središču Ljubljane je v prazničnem času zelo živahno.
V središču Ljubljane je v prazničnem času zelo živahno.FOTO: Arhiv naročnika

Sprehod skozi središče mesta

Božično-novoletni čas tradicionalno povezujemo s snegom, ledom in mrazom – trojčkom, ki ima nek poseben, pravljični prizvok. Čeprav snega praznična prestolnica ni videla že kar nekaj let, pa to ne pomeni, da si ne morete pričarati idilične zimske pravljice sredi Ljubljane. 

V veselem decembru središče naše prestolnice namreč zaživi v čarobnem prazničnem vzdušju, za obiskovalce pa organizatorji vsako leto pripravijo bogat zabavni program. Sprehodite se lahko med stojnicami, se pogrejete s toplim napitkom in posladkate s kakšno sladko dobroto. Prav tako lahko združite prijetno s koristnim in izlet izkoristite tudi za nakup daril na stojnicah, kjer je ponudba tudi letos izjemno bogata. 

Edinstveno okrasitev središča prestolnice si lahko ogledate tudi z vodne gladine. S turističnimi ladjicami se lahko namreč zapeljete po reki Ljubljanici in uživate v romantičnem pogledu na s tisočerimi lučkami obsijane mostove, bregove, drevesa in pročelja hiš. 

V Mastercard praznično vasico na vrhunsko kulinarično doživetje

Praznični čas poleg okrasja v veliki meri zaznamuje tudi hrana, pa naj gre za romantično večerjo v dvoje ali gurmansko razvajanje v družbi prijateljev. Brez skrbi, tako eni kot drugi boste tudi letos v Ljubljani prišli na svoj račun, saj je Mastercard ponovno poskrbel za nepozabno kulinarično razvajanje, ki vam bo zagotovo ostalo v čudovitem spominu.  

V Mastercard praznični vasici vas tudi letos razvajajo z vrhunskimi kulinaričnimi mojstrovinami.
V Mastercard praznični vasici vas tudi letos razvajajo z vrhunskimi kulinaričnimi mojstrovinami.FOTO: Arhiv naročnika

Čarobnemu decembrskemu vzdušju se lahko namreč že drugo sezono zapored prepustite v Mastercard praznični vasici, kjer vas bodo razvajali z nepozabnimi kulinaričnimi mojstrovinami. Za vrhunsko kulinariko bo tokrat poskrbel priznani gostinec Valter Kramar iz kobariške Hiše Polonka, ki bo brbončice med drugim razvajal z legendarnim Frankovim angleškim rozbifom in tradicionalno friko. Na stare in nove uspehe pa lahko nazdravite v udobju Merit Showrooma, ki vas pričakuje z bogato ponudbo pijač.

Mastercard praznična vasica je svoja vrata odprla 1. decembra, obiščete pa jo lahko vsak dan do konca leta med 14. in 22. uro. Tokratna lokacija je v samem mestnem jedru, ob promenadi na Novem trgu.

A to še ni vse! 

Ob praznični vasici je postavljen tudi NLB Oder priložnosti, na katerem bodo od 1. do 15. decembra v sodelovanju z Radiem Center s svojim talentom navduševali mladi glasbeniki. Izjemna glasbena poslastica, ki je nikakor ne gre zamuditi! 

Vse za popoln skok v 2024

Poskrbite torej, da bo letošnji december poln čudovitih doživetij, dobre glasbe in kulinaričnih presežkov, čaroben obisk praznično okrašene prestolnice pa naj vam napolni srce in želodčke ter vam na obraz nariše širok nasmeh za popoln skok v 2024!

 

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493