Zadovoljna.si
Špela Vehar

Novice

Influencerka meseca je Špela Vehar

J.V.
15. 07. 2021 08.14
0

Za najbolj priljubljeno prehransko vplivnico meseca julija ste izbrali Špelo Vehar!

Vsak mesec bomo na spletni strani Zadovoljna.si iskali zvezdo meseca. Leto 2021 smo namreč razdelili na 11 različnih kategorij, kot so fit, lepota, moda, življenjski slog, potovanja in tako naprej – vse do decembra, ki bo že peto leto zapored posvečen izbiranju najbolj seksi znanega Slovenca. 

V mesecu juliju smo na lestvico uvrstili štiri prehranske vplivnice, katerih vpliv je vedno bolj čutiti tudi na družbenem omrežju Instagram. Dejstvo je, da je dandanes na spletu malo morje napačnih informacij o tem, kako bi se morali lotiti hujšanja ali preoblikovanja telesa, kakšna bi morala biti naša prehrana – in zato so vsebine, kakršne pripravljajo te štiri prehranske strokovnjakinje in dietetičarke, še kako zaželene. V naš izbor so se uvrstile Zala Mlinšek, Lucija Volčanšek, Dajana Smolnik in Špela Vehar, prehranska svetovalka, ki ste ji namenili največ glasov.

Zvezda meseca: to so nominiranke za naj prehransko influencerko
Preberi še
Zvezda meseca: to so nominiranke za naj prehransko influencerko

Špela, ki je postala influencerka meseca julija, pravi, da je bil odziv na nominacijo neverjeten. "Nekateri moji sledilci so mi pisali, kako mi še lahko pomagajo, da si res zaslužim zmago, ker sem jim spremenila življenje in tako dalje. Bilo je res čudovito. Namreč, ko se izpostaviš javnosti z mnenjem, ki je precej radikalno s strani večinske populacije in nekih uradnih smernic, si izpostavljen številnim kritikam in cinizmu, in je zato takšen odziv čudovita protiutež in potrditev, da delaš dobro."

Zvezda meseca je Špela Vehar.
Zvezda meseca je Špela Vehar.FOTO: Zadovoljna.si

 Kaj ti pomeni to, da so ti bralci namenili največ glasov? Je to neka motivacija za naprej?

Predvsem mi je to motivacija, da je svet pripravljen na sporočila, ki bodo spremenila svet. Motivacija, da naredimo spremembe, ki so večje od nas samih, spremembe, ki ne bodo spremenile le naših krožnikov, temveč tudi naš nivo zavesti, naš pogled na hrano in vse, kar je v ozadju ...

Kako sicer sama gledaš na besedo 'vplivnež'?

Vedno bolj pozitivno. V preteklosti sem si pod vplivnežem predstavljala osebo, ki nima pojma o ničemer, promovira in govori pa o vsem. Danes vidim, da je vplivnež lahko oseba, ki lahko ljudem zaradi svoje persone in načina podajanja informacij predstavi pomembne teme in poglede, o katerih do sedaj niso upali ali znali razmišljati. Vsaj tako nekako vidim sebe. Poskušam govoriti o temah in vprašanjih, ki se mi zdijo pomembna in zanimiva, ter seveda o takih, o katerih sem se prej dobro pozanimala in podučila ...

Čutiš pritisk glede tega, kaj objavljaš in kaj sporočaš svojim sledilcem? Konec koncev gre za temo, ki jo je treba jemati resno, ki zahteva določeno stopnjo znanja ...

Ja, ta pritisk čutim vedno bolj, ker vem, da obstaja veliko stvari, ki jih še ne vem ali ne razumem (nikoli ne moremo res vedeti vsega). Vedno poskušam ljudem dajati informacije, ki so biološko logične, smiselne in enostavne in predvsem take, ki jim lahko koristijo. Je pa res, da je predajanje informacije eno, kaj pa s to informacijo ljudje naredijo, pa nekaj drugega.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako sama izbiraš teme za Instagram? Se zadnje odločaš bolj spontano ali načrtno?

Določene stvari načrtujem, določene stvari so spontane. Načrtujem predvsem teme, ki so bolj strokovne in za katere moram ustvariti kakšno infografiko ali kaj podobnega, so pa nekatere objave povsem spontane, ker večkrat začutim, da moram nekaj deliti v točno določenem trenutku, spoznanju, in zato to storim ... Je pa tako, da platforma Instagrama meni ni najbolj pisana na kožo, ker nisem toliko človek slik, kot sem človek vsebine in zapisov. Je le bolj vizualen medij, jaz pa sem bolj "vsebinarka".

Se ti zdi, da Instagram počasi postaja tudi platforma za informiranje in osveščanje o resnejših tematikah, kot so prehrana, zdravje, duševnost ... Je to najboljši način za doseg mlajše generacije?

Instagram vidim kot izložbo svojega posla, ne toliko kot vir informacij. Zame je orodje, da ljudem dam misliti o neki temi, da začnejo na stvari gledati z drugega zornega kota, za bolj poglobljene informacije pa lahko potem preberejo moje bloge ali poslušajo moje videe in začnejo bolj vneto razmišljati o tem, kako živijo, zakaj tako živijo in če je to, kako živijo, zanje sploh dobro. Torej družbeno omrežje vidim kot neko odskočno desko do novih virov informacij, ne pa kot vir, na katerega bi se zanašala brez drugih oblik informiranja.

Špela Vehar je zvezda meseca julija.
Špela Vehar je zvezda meseca julija.FOTO: osebni arhiv
Zvezda meseca: kdo je tvoj najljubši influencer?
Preberi še
Zvezda meseca: kdo je tvoj najljubši influencer?

Vsak mesec bomo na spletni strani Zadovoljna.si iskali zvezdo meseca. Leto 2021 smo namreč razdelili na 11 različnih kategorij, kot so fit, lepota, moda, življenjski slog, potovanja in tako naprej – vse do decembra, ki bo že peto leto zapored posvečen izbiranju najbolj seksi znanega Slovenca. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375