Zadovoljna.si
Ženska bere knjigo

Novice

Izbor urednice: 5 najboljših knjig letošnjega leta

Jasmina Voler
08. 12. 2021 07.57
0

Če bi morale našteti pet knjig, ki so se vas letos najbolj dotaknile, katere bi izbrale? Na mojem seznamu prebranih knjig je kar nekaj odličnih. Seveda je bilo čez leto tudi nekaj takšnih, ki mi jih ni uspelo do konca prebrati, vseeno pa lahko rečem, da je bila izbira petih najboljših zelo težka.

NAGRADNA IGRA: Poteguj se za veliko brisačo Zadovoljna.si
Preberi še
NAGRADNA IGRA: Poteguj se za veliko brisačo Zadovoljna.si

The Vanishing Half – Brit Bennett

To je knjiga, ki so jo revije People, Vanity Fair, Glamur, Time Magazine in številne druge razglasile za najboljšo knjigo leta 2020. Roman pripoveduje o temnopoltih dvojčicah Stelli in Desiree Vignes, ki kot najstnici pobegneta iz majhne vasi Mallard. Sčasoma se odločita za dve povsem različni življenji, eno temno in eno belo. Mnogo let pozneje se ena od njiju s črno hčerko vrne domov, v majhno mesto, iz katerega je nekoč poskušala pobegniti. Druga se pretvarja, da je belopolta, in si izbere novo identiteto, njen beli mož pa ne ve ničesar o njeni preteklosti. Kljub temu sta usodi dvojčic, tudi ko ju ločuje več sto kilometrov, vedno prepleteni. Kaj se bo zgodilo z naslednjo generacijo Vignesovih in kako se križata zgodbi njunih hčera?

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

The Invisible Life of Addie LaRue – V. A. Schwab

Knjižna uspešnica, ki je izšla lani, je trenutno ena izmed najbolj zaželenih knjig in tudi ena od mojih najljubših. Zgodba se vrti okoli dekleta po imenu Addie LaRue in se začne leta 1714 v Franciji, ko mlada ženska v trenutku obupa sklene faustovsko kupčijo, da bo živela večno in da jo bodo pozabili vsi, ki jo srečajo. Tako se začne izjemno življenje Addie LaRue, nepozabna pustolovščina, ki se bo odvijala več stoletij in na različnih celinah, skozi zgodovino in v umetnosti, ko bo mlada ženska izvedela, kako daleč bo šla, da bi pustila svoj pečat v svetu. A vse se spremeni, ko Addie po skoraj 300 letih v skriti knjigarni naleti na mladeniča, ki se spomni njenega imena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

The Light We Lost – Jill Santopolo

Če ste ljubiteljice knjižne uspešnice Me Before You, potem je to knjiga, ki jo morate prebrati. Ljubezenska zgodba, ki vas bo navdušila že s prvo stranjo in je ne boste mogle odložiti vse do zadnje, je navdušila tudi Reese Witherspoon, ki jo je vključila v svoj knjižni klub. Zgodba se vrsti okoli Lucy in Gabriela, ki se spoznata 11. septembra 2001, ko se zgodi teroristični napad na ZDA. 

Gabe je bil prvi, ki jo je zares navdihnil, jo ganil in jo zares razumel. Pa je bil tudi zadnji? Lucy je soočena z izbiro, ki ji bo spremenila življenje, toda preden se odloči, mora svojo zgodbo – njuno zgodbo – začeti na samem začetku. Lucy in Gabe sta se spoznala Univerzi Columbia, na dan, ki obema za vedno spremeni življenje. Skupaj ugotovita, da si želita, da bi njuno življenje nekaj pomenilo, in ko se leto pozneje spet srečata, se zdi, da sta si usojena. Čeprav je nuna ljubezen edinstvena in si ne predstavljata življenja drug brez drugega, Gabe postane fotoreporter, poslan na Bližnji vzhod, Lucy pa nadaljuje kariero v New Yorku. Sledi trinajstletno potovanje sanj, želja, ljubosumja, izdaje in na koncu ljubezni. Čeprav njuni življenji loči razdalja, sta Lucy in Gabe v srcu vedno skupaj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mi smo medvedi – Fredrik Backman

Nekje je mesto, v katerem skupnost pomeni vse. Srce te skupnosti so Medvedi, mestni hokejski klub, ki vse svoje upe polaga v mladinsko ekipo. In srce te ekipe je njen najboljši igralec Kevin. Bliža se finale državnega prvenstva, ki bo odločil o usodi mladih fantov, kluba in vseh prebivalcev. A velike sanje malega mesta se čez noč razblinijo, in ko skrivnosti te noči pridejo na dan, se zgodba, ki se začne kot pravljica, sprevrže v tragedijo. Švedskemu pisatelju Fredriku Backmanu so romani Mož z imenom Ove, Babica vas pozdravlja in se opravičuje in Tu je bila Britt-Marie prinesli mednarodno slavo. Knjigo Mi smo medvedi pa so kritiki in bralci razglasili za njegovo najzrelejše delo doslej. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

It Ends with Us – Colleen Hoover

Knjižna uspešnica, ki je postala senzacija tudi na TikToku, je trenutno ena izmed najbolj iskanih knjig tudi pri nas. Ljubiteljice romanov Colleen Hoover je navdušila nepozabna ljubezenska zgodba Lily in Ryla. Lily ni bilo vedno lahko in trdo je delala za življenje, ki si ga želi. Iz majhnega mesta v Mainu, v katerem je odraščala, je prišla zelo daleč – diplomirala je na fakulteti, se preselila v Boston in ustanovila svoje podjetje, cvetličarno. Ko med njo in čudovitim nevrokirurgom po imenu Ryle Kincaid preskočijo iskrice, se vse v njenem življenju nenadoma zdi skoraj preveč dobro, da bi bilo res. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399