Zadovoljna.si
Ženske bere knjigo na plaži

Novice

5 romanov, ki jih ne boste mogle odložiti

J.V.
15. 07. 2020 08.48
0

Poletje je čas, ko imamo več prostega časa, ki ga marsikatera rada izkoristi tudi za branje poletnih romanov. Zato smo naredili izbor 5 romanov, ki so poželi val nadvušenja in vas ne bodo razočarali.

Moja (pre)čudovita žena - Samantha Downing

Roman avtorice Samanthe Downing je postal takojšnja uspešnica in številka 1 pri Library Reads in IndieNext, uvrstil pa se je tudi na Amazonovo lestvico najboljših kriminalk meseca. Napet psihološki triler vas bo ves čas držal na robu sedeža in brez dvoma lahko rečemo, da je to ena tistih knjig, ki jih je nemogoče odložiti. "Najina ljubezenska zgodba je preprosta. Spoznal sem čudovito žensko. Zaljubila sva se. Rodila sta se nama otroka. Preselili smo se v predmestje. Zaupala sva si najdrznejše sanje in najtemnejše skrivnosti. Potem sva se začela dolgočasiti. Povsem običajen par sva. Sva vaša soseda, starša prijatelja vašega otroka. Znanca, ki ju želite povabiti na večerjo. Vsi imamo skrivnosti, s katerimi v zakonu ohranjamo iskrico. Najina skrivnost je umor," se glasi opis zgodbe tega dibjega prvenca o paru, katerega petnajstletni zakon je končno postal preveč vznemirljiv. Zgodba je zanimiva mešanica Dexterja ter Gospoda in gospe Smith. 

V Valerijinih čevljih - Elisabet Benavent

Roman, ki je v Španiji postal pravi knjižni fenomen, je še ena odlična izbira v teh poletnih dneh. Gre za nadvse zabavno, čutno in čustveno sago, v katero se boste zaljubile že po prvi prebrani strani. Kdo je Valeria? Ona je pisateljica ljubezenskih zgodb, ki ljubezen doživlja na vzvišen način. Živi v  Madridu, ima tri prijateljice in je zaljubljena v Adriana. No, vse dokler ne spozna Victorja. Sama pri sebi mora razčistiti kar nekaj stvari, je zelo čustvena in se veliko smeji.  Gre za osvežujočo in zelo zabavno knjigo, ki je mnoge spomnila na priljubljeno serijo Seks v mestu, le da je ta zgodba napisana na španski način. Skratka, odlična knjiga, ki jo vzameš s sabo na počitnice ali na odklop ob koncu tedna.

Hudičevka - Christi Caldwell

Ljubezenski roman, ki ga poleg močne zgodbe odlikujejo realni junaki, ki se bojujejo z nazorno opisanimi osebnimi demoni in s katerimi se boste v hipu positivetile. Glavna junaka, Cleopatra Killoran in Adair Thorne. imata neverjetno močno kemijo, zgodovina sovraštva med njunima družinama pa zakriva njune podobnosti in vse večjo medsebojno privlačnost. Adair je lahko samo nemo opazoval, kako so njegove sanje o igralnici izginile v požaru in pepelu, in prepričan je, da za tem stojijo njegovi nasprotniki, družina Killoran. Ko spozna lepo Cleopatro, njegova jeze postane le še večja, a če ne bi bila njegova sovražnica, bi v njem zanetila poželenje, ki ga ne bi mogel obvladati.

Veličastna zora - LaVyrle Spencer

Čustvena zgodovinska romanca avtorice, ki je izdala že številne uspešnice, se tokrat v ljubezni najdeta dve izgubljeni duši. Elly, ki je tarča številnih žaljivk, živi odmaknjeno življenje. To zanjo nikoli ni bilo lahko, saj se je  žerodila kot nezakonska hči in odraščala kot skrita sramota svojih ekscentričnih starih staršev. Zdaj je sama, vdova z dvema sinoma in tretjim otrokom na poti. Upajoč, da bi lahko za sabo pustil svojo težko preteklost, se v mesto preseli Will. Tudi do njega življenje bi bilo prijazno, a mu Will še naprej vztrajno kljubuje. Še vedno upa, da bo našel nežnost in dom, po katerem hrepeni že vse od rojstva. In potem opazni Ellyjin oglas, v katerem išče moža.

Kar veter ve - Amy Harmon

Nepozabna ljubezenska zgodba izpod peresa slavne pisateljice Amy Harmon je postala prodajna uspešnica. V njej lahko nemogoče potovanje ženske skozi čas spremeni vse. Glavna junakinja je Anne Galagher. Anne je odraščala ob zgodbah o Irski, ki ji jih je pripovedoval dedek. Po njegovi smrti užaloščena odpotuje v dedkov rojstni kraj, da bi raztrosila njegov pepel. Tam jo – prežeto s spomini na ljubo osebo in navdahnjeno z dotlej neznano zgodovino – povleče v drug čas. Znajde se v letu 1921, ko je Irsa na robu vojne. Toda Anne pestijo druge težave, saj je dezorientirana, prizadeta in v oskrbi doktorja Thomasa Smitha, skrbnika fanta, ki se ji zdi nenavadno znan. Ko jo zamenjajo za fantovo dolgo pogrešano mater, Anne prevzame to identiteto, prepričana, da je izginotje te ženske povezano z njenim izginotjem. Ko napetost narašča, se Thomas pridruži boju za irsko neodvisnost in v konflikt povleče še Anne. Ujeta med zgodovino in svojim srcem se mora odločiti, ali se je v zameno za ljubezen, za katero je mislila, da je nikoli ne bo našla, pripravljena odreči življenju, ki ga je poznala. Toda ali je to resnično odločitev, ki bi jo morala sprejeti ona?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375