Zadovoljna.si
Naslovna

Novice

5 romanov, ki jih ne boste mogle odložiti

J.V.
11. 02. 2021 06.38
0

Naslednjih pet knjižnih uspešnic vas zagotovo ne bo razočaralo!

Mi smo medvedi - Friderik Backman

Nekje je mesto, v katerem skupnost pomeni vse. Srce te skupnosti so Medvedi, mestni hokejski klub, ki vse svoje upe polaga v mladinsko ekipo. In srce te ekipe je njen najboljši igralec Kevin. Bliža se finale državnega prvenstva, ki bo odločil o usodi mladih fantov, kluba in vseh prebivalcev. A velike sanje malega mesta se čez noč razblinijo, in ko skrivnosti te noči pridejo na dan, se zgodba, ki se začne kot pravljica, sprevrže v tragedijo. Švedskemu pisatelju Fredriku Backmanu so romani Mož z imenom Ove, Babica vas pozdravlja in se opravičuje in Tu je bila Britt-Marie prinesli mednarodno slavo. Knjigo Mi smo medvedi pa so kritiki in bralci proglasili za njegovo najbolj zrelo delo doslej. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
5 največjih knjižnih uspešnic ta hip
Preberi še
5 največjih knjižnih uspešnic ta hip

The grace year - Kim Liggett

Takojšnja svetovna uspešnica pisateljice Kim Liggett je vsekakor eden tistih romanov, ki jih ne boste pozabili še nekaj časa po tem, ko jih boste prebrali. Triler, ki bo navdušil ljubitelje romana in serije Deklina zgodba, bo kmalu zaživel tudi na filmskem platnu, pripoveduje zgodbo 16-letne Tierney James. Ene izmed številnih deklet, ki jim govorijo, da so sposobne zvabiti odrasle moške iz njihovih postelj in ženske narediti nore od ljubosumja. Verjamejo, da njihova koža oddaja močan afrodiziak, zato so na njihovo šestnajsto leto izgnane, da izpustijo svojo čarovnijo v naravo, da se lahko vrnejo očiščene in pripravljene na poroko. Ne bodo pa vse prišle domov žive.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Četrtkov klub za umore - Richard Osman

Nekje na angleškem podeželju je idilična vasica in v njej prijetno naselje starostnikov Sončni gaj. Tako se začne duhovita zgodba Richarda Osmana, britanskega televizijskega voditelja, režiserja in producenta, ki se bo priljubila oboževalcem Agathe Christie, pa tudi vsem tistim, ki so jih navdušile prigode Hendrika Groena. Elizabeth, Joyce, Ibrahim in Ron niso čisto navadni upokojenci. Ne dišijo jim družabne igre, ne zanima jih učenje tujih jezikov in pogovori o boleznih so jim mrzki; veliko raje razvozlavajo stare nerešene umore in tako razgibavajo male sive celice. Medse vabijo upokojene sodnike, kirurge in druge izvedence ter se pri detektivskem delu imenitno zabavajo. Lepega dne pa se prav pred njihovim pragom pripeti čisto pravi, sočen umor. Četverica je odločena, da bo razvozlala, kdo je spravil s sveta gradbinca Tonyja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

The midnight library - Matt Haig

Še ena knjžna uspešnica, ki je luč dneva ugledala lani septembra, prihaja izpod rok pisatelja Matta Haiga. Gre za roman z naslovom 'The midnigh library', ki je požel val pohval in so ga odlično sprejeli po vsem svetu. Glavna junakinja zgodbe je Nora Seed, ki živi sama z mačkom Voltairom. Je samska, brez prijateljev, izgubila je službo in se bori z depresijo. In ko ji umre še maček, se Nora odloči, da si ne želi več živeti. Znajde se nekje zunaj na roba vesolja, v knjižnici, v kateri je neskončno število knjig, vsaka pa pripoveduje zgodbo o drugi resničnosti. Ena pripoveduje zgodbo o njenem življenju, kakršno je, druge pa govorijo o življenju, ki bi ga lahko živela, če bi se kadar koli v življenju odločila drugače. Za katero življenje se bo na koncu odločila Nora?

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

The invisible life of Addie LaRue - V. A. Schwab

Knjižna uspešnica, ki je izšla lani, je trenutno ena izmed najbolj zaželenih knjig. Slovenskega prevoda trenutno še ni, lahko pa roman preberete v angleščini. Zgodba se vrti okoli dekleta po imenu Addie LaRue in se začne leta 1714 v Franciji, ko v trenutku obupa mlada ženska sklene faustovsko kupčijo, da bo živela večno in da jo bodo pozabili vsi, ki jo srečajo. Tako se začne izjemno življenje Addie LaRue in nepozabna pustolovščina, ki se bo odvijala skozi stoletja in celine, skozi zgodovino in umetnost, ko bo mlada ženska izvedela, kako daleč bo šla, da bo pustila svoj pečat v svetu. A vse se spremeni, ko po skoraj 300 letih Addie v skriti knjigarni naleti na mladeniča, ki se spomni njenega imena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 353