Zadovoljna.si
Sladoled

Novice

Kaj najljubši okus sladoleda pove o vas?

Ma.K.
2023-07-07 05:00
0

Sladoled je verjetno najbolj priljubljena sladica poletja, saj ni namenjena zgolj sladkanju, temveč nas v vročih dneh tudi prijetno osveži. Poznamo na desetine različnih vrst ter okusov te sladke razvade in večina med nami ima svojega favorita. Čeprav se nam to morda ne zdi nič dramatičnega, pa naj bi najljubši okus sladoleda drugim o nas sporočal več, kot si mislimo.

Večina se nas v vročih poletnih dneh rada osveži s sladoledom, pa naj si bo tisti na kepice ali oni iz bogate ponudbe v trgovinah: lučke, korneti, lončki ter različne velikosti banjic. Pri tem je le redkim dejansko vseeno, s kakšno vrsto in okusom sladoleda se bodo posladkali – večina ima namreč izbrano tako najbolj priljubljeno vrsto kot tudi okus sladoleda. 

Prav slednji naj bi dodobra razkrival našo osebnost, in čeprav se nam je to zdelo precej nemogoče, smo na svetovnem spletu dejansko naleteli na kopico znanstvenih študij, ki se ukvarjajo ravno z raziskovanjem tega področja. 

Ker smo želeli zadevi priti do dna, smo pregledali nekaj najbolj relevantnih in sestavili opise značajev za najbolj osnovne okuse. Kaj torej najljubši okus sladoleda pove o vas?

Vanilja

Vanilja sodi med najbolj klasične in priljubljene okuse sladoleda in osebe, ki jim je ta okus najljubši, naj bi stale trdno na realnih tleh. Eksperimentiranje naj jim ne bi bilo najbolj pri srcu, raje se držijo preverjenih in ustaljenih praks. Okus vanilije naj bi jih pomirjal in sproščal ter jim dajal občutek varnosti, domačnosti. Pogosto si zastavijo visoke cilje in imajo visoka pričakovanja glede vsega, česar se lotijo. So zelo intuitivne, nežne in vedno v iskanju prave ljubezni.

Kateri okus pa je vam najljubši?
Kateri okus pa je vam najljubši? FOTO: Shutterstock

Čokolada

Obstaja več različic čokoladnega sladoleda: klasični, temni, beli in z raznimi dodatki. Toda v splošnem naj bi bili ljubitelji čokolade dramatični in zapeljivi, ustvarjalni, šarmantni in entuziasti. Radi imajo zabavo, so v središču pozornosti, neizmerno naj bi cenili udobje, vsakdanje rutine pa se zelo hitro naveličajo. Veljali naj bi za zelo strastne osebe, ki rade uživajo – tako v hrani in okusih kot tudi v ljubezni. 

Jagoda

Ljubitelji jagodnega sladoleda naj bi veljali za racionalne, logične ljudi, ki pred vsako odločitvijo skrbno pretehtajo vse možnosti in strogo stojijo za svojimi stališči. Bili naj bi sramežljivi, čustveno robustni, a predani in izjemno zvesti prijatelji. Radi sanjarijo o otroštvu in preprostosti ter sreči tistih dni. Čeprav naj bi bili precej samokritični, skeptični in introvertirani, pa veljajo za večne romantike, ki verjamejo v vse dobro in lepo na tem svetu. 

Limona in drugo kiselkasto sadje

Bolj kisli sadni okusi veljajo za najbolj osvežilne med sladoledi, in če je verjeti študijam, ljubitelji teh okusov radi sanjarijo. Bili naj bi ambiciozni in vredni zaupanja, zvesti ter iskreni, prav tako naj bi to pričakovali tudi od partnerja in prijateljev. Imajo široka obzorja in se pogosto ne morejo ustaliti. Realistična narava jih sili, da se na prihodnost dobro pripravijo in le malo stvari prepustijo naključju.

Karamela

Ljubitelji karamele naj bi sloveli po prefinjenosti na vseh področjih. Karamela namreč velja za kompleksno in večplastno sestavino, katere okus še dolgo ostane v ustih, saj se med taljenjem ves čas krepi. Ljubitelji tega okusa naj bi se tako ponašali z odraslo eleganco in izjemno mero samozavesti, ki pa nima nikakršne povezave z aroganco. 

Kaj pa, če imate radi kombinacijo različnih okusov?

Odgovora na to vprašanje v izsledkih študij, ki smo jih našli na spletu, nismo dobili, a dejstvo je, da se večina zgoraj naštetih lastnosti lahko lepo dopolnjuje. Najlepši dokaz tega so vsekakor sladoledi Algida, ki že desetletja skrbijo tako za osvežitev kot slavospeve naših brbončic. Le kdo ne pozna slastnih kornetov Cornetto, prepoznavnih lončkov bogatega okusa Ben & Jerry's, potici podobne ledene poslastice Viennetta, bombastičnih kombinacij okusov v prepoznavnih banjicah Carte d'Or ter legendarne lučke Magnum

Slednja je vsekakor ultimativni trend, ki pri starejših budi nostalgijo, mlajše pa navdušuje z inovativnimi okusi. Tako ne čudi, da je Magnum to poletje bogatejši še za za dve izjemni kombinaciji okusov: 

- Magnum Double Starchaser, ki združuje bogata klasična okusa čokolade ter karamele z modernim okusom pokovke, in 

- Magnum Double Sunlover, v katerem skorjici iz bele čokolade družbo delajo eksotični kokos ter pristna okusa manga in pasijonke. 

Magnum Starchaser Sunlover
Magnum Starchaser Sunlover FOTO: Arhiv naročnika

Prava izbira za ikonični poletni užitek

Magnum Double Starchaser in Magnum Double Sunlover sta vsekakor lučki, ki lahko zadovoljita še tako zahtevne ljubitelje sladoleda – tako kot vse znamke sladoledov Algida. Čeprav se močno razlikujeta, obe dosegata svoj namen, to je pomagati pobegniti iz vsakdanjega življenja in začutiti ter doživeti trenutek zadovoljstva v vsej svoji polnosti. Sunlover vas bo popeljal na tropsko plažo, kjer uživate v soncu ter morskih dogodivščinah, Starchaser pa na galantno poletno koktajl zabavo, polno strasti ter zapeljevanja. 

Oba okusa sta na voljo v obliki lučke in kar kličeta po tem, da ugriznete v slastno čokoladno skorjico s hrustljavimi delci karameliziranih oreščkov oziroma kokosa ter uživate v kombinaciji žametnega sladoleda in vmesnih prelivov polnega okusa. Magnum Starchaser vam je ob tem na voljo tudi v večjem pakiranju 4 lučk ter v praktičnih lončkih, s katerimi lahko še podaljšate ikonični poletni užitek. 

Pred nami je vrhunec poletja, zato nikar ne dovolite, da vam kar koli pokvari pravo poletno vzdušje. Tako vročino kot dežne kaplje lahko namreč hitro in učinkovito razblinite s sladoledi Algida. Oba nova okusa vas že čakata v trgovinah Spar, Tuš in Mercator ter v aplikaciji Wolt v Ljubljani ter Mariboru, zato pohitite in si zagotovite svojo dozo popolne poletne osvežitve. 

Sponzorirana vsebina

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 138