To je torej torta, ki navduši tudi najzahtevnejše sladokusce. Sestavljena je iz hrustljave beljakove skorje, mehke sredice, stepene smetane in veliko svežega jagodičevja. Od nas zahteva nekoliko pazljivosti in več časa za pripravo, saj se pri peki držimo nižje temperature, če želimo, da ostane snežno bela. S tabo delimo recept za porcijske tortice, ker so nam ljubše.
Rada je oblečena v BAM raznovrstne prelive, svežo stepeno smetano in kupe svežega sadja. Je brez glutena, lahka, sladka, predvsem pa rada osveži na še tako vroč dan.
Priprava torte Pavlova ne bo zahtevna, če se boste pri pripravi držali zapisanih sestavin in postopka.
BAM nasvet: za pripravo uporabite beljake sobne temperature, saj da se bodo v puhasto strukturo stepli prej, kot če bi bili hladni.
Recept je povzet po BAM knjigi receptov – Torte.
Kdo je BAM, kaj so BAM izdelki in kdo stoji za blagovno znamko?
BAM je vrhunska linija izdelkov ustvarjena z vizijo, da premium kvaliteto čokolade in profesionalne izdelke za peko približamo tudi domačim ustvarjalcem slaščic. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visokokvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
Prvi klik v spletni trgovini Mojačokolada.si se je zgodil leta 2013. Od prvega klika naprej združujemo širok nabor čokoladnih izdelkov in ostalih izdelkov, s katerimi nastaja kategorija najboljših izdelkov za peko.
S kodo PAVLOVA nakupuj BAM izdelke 10 % ceneje!
Danes naša mala slaščičarska ponudba vsebuje več sto različnih BAM izdelkov za peko! Ponašamo se z nazivom najslajše in najboljše spletne trgovine na planetu. S sloganom "BAM become a master" pa želimo spodbuditi vse, ki menijo, da je profesionalne čokoladne torte mogoče pripraviti samo v profesionalnih kuhinjah. Z BAM izdelki se lahko priprave profesionalnih sladic lotiš tudi ti!
Sestavine recepta zadostujejo za šest majhnih tortic ali za eno torto premera 20 cm. Priprava je zahtevna, vzela pa ti bo tri ure.
Sestavine za pripravo torte Pavlova:
4 beljaki sobne temperature (velikostni razred M)
200 g kristalnega sladkorja
20 g škroba
Žlička limonovega soka
2 stiska BAM vaniljeve paste
200 g sladke smetane za stepanje
5 g utrjevalca za smetano (Kremfix)
sveže ali zamrznjeno jagodičevje
Postopek priprave:
Pečico segrejemo na 100 °C. Beljake srednje čvrsto stepemo, nato jim med stepanjem dodajamo sladkor in z večjo hitrostjo mešamo še sedem minut. Dodamo škrob, limonov sok in vaniljo ter stepamo še nekaj sekund, da se sestavine povežejo. Sedaj imamo gost bleščeč beljakov sneg – ko metlico vzamemo iz snega, se mora narediti čvrst, stabilen vršiček.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Beljake prestavimo v dresirno vrečko z velikim, odprtim zvezdastim nastavkom. Od sredine navzven nabrizgamo spiralo, ki jo dvigamo v stolpec; sama sem naredila štiri “nadstropja”, zadnji zavoj je samo rob. Brizgamo dovolj daleč narazen, saj med peko tortice še nekoliko narastejo.
S hrbtno stranjo žlice na vrhu vsake tortice ustvarimo vdolbinico, v katero pride nadev. Pekač postavimo na spodnjo rešetko pečice in pečemo eno uro. Pečico ugasnemo in tortice pustimo v zaprti pečici še 30 minut, da se počasi ohlajajo. Pomembno je, da med peko in med ohlajanjem ne odpiramo pečice.
Po ohlajanju tortice odlepimo s papirja za peko in jih postavimo na mrežo. Sladko smetano stepemo z utrjevalcem. Z žličko jo razdelimo v vdolbinice in dekoriramo z jagodičevjem. Najbolje je, da tortice nadevamo tik pred postrežbo.
Sponzorirana vsebina