Zadovoljna.si
Praznična večerja

Novice

Kaj pripraviti za praznično večerjo?

Ma.K.
05. 12. 2022 05.00
0

Vstopili smo v veseli december in priprave na božič ter novo leto so se tudi uradno začele. Po ulicah in domovih se svetlikajo praznične luči, ljudje so radostno razpoloženi in že kujejo načrte za praznovanja ob bogato obloženih mizah. Možnosti za pripravo zanimivih, razkošnih in okusnih prazničnih jedi so skorajda neomejene, vseeno pa je dobro, da se pri načrtovanju in pripravi držite nekaterih preprostih, a nadvse pomembnih nasvetov.

1. Pripravite preizkušene jedi

Decembra ima večina toliko opravkov, da si v kuhinji skorajda ni mogoče privoščiti kakšnega večjega 'kiksa', še posebej, ko pripravljate praznično pogostitev za razširjeno družino ali prijatelje. Celoten jedilnik naj bo zato sestavljen iz jedi, ki se praviloma vedno posrečijo in s pripravo katerih ne boste imeli preveč dela.

2. Ne kupujte in pripravljajte vsega zadnji trenutek

Najbolje bo, da si že več dni pred praznično pojedino naredite spisek vseh sestavin, ki jih potrebujete za pripravo izbranih jedi. Nato preverite, ali obstaja možnost, da vse, kar imate na seznamu, kupite v isti trgovini, pri tem pa naj vas vodi načelo svežine in kakovosti. Kakovostne sestavine, iz katerih jedi bodo očarale še tako zahtevne gurmane, najdete v vseh trgovinah HOFER po vedno najboljši HOFER CENI. Da lahko tudi v prazničnih časih #ZaživiteKotŽelite.

A da bo praznično vzdušje še posebej veselo, pri HOFERju zimsko veselje znova slavijo z Ladom Bizovičarjem in njegovim sedaj že zimzelenim rap hitom po HO-HO-HOFER SCENI, ki se je času primerno odela v praznično preobleko. Lučke tako že utripajo, praznični puloverji so oblečeni, jelenovi rogovi nadeti in čas je, da celoto zaokroži še HOFER SCENA. Znameniti hit se je zagotovo v vsaj eni izmed različnih žanrskih priredb zasidral tudi v vaše misli in si ga veselo požvižgavate, medtem ko v trgovini HOFER nabirate vse potrebno za čarobno praznično pojedino.

HOFER SCENA se je odela v praznično vzdušje.
HOFER SCENA se je odela v praznično vzdušje.FOTO: Arhiv naročnika

HOFER CENA je vedno najboljša, vsakemu dostopna in pravi dokaz, da za visoko kakovost ni treba odšteti visokih zneskov. Trgovine HOFER ponujajo vedno dnevno sveže meso lastne blagovne znamke Okus podeželja, ki v več kot 90 odstotkih prihaja od priznanih slovenskih dobaviteljev. Svežino in obstojnost zagotavljata konstantno kontrolirana atmosfera ali vakuumsko pakiranje, ki sta predpogoja za popolno praznično pečenko in božanske zrezke.

3. Naj bo raznoliko in barvito

Ključno pravilo vsake nepozabne pojedine je raznolikost. Za predjed lahko na primer pripravite nekaj ribjega ali zelenjavnega, za glavno jed pa postrežete z dobrim mesom. Nasploh naj bo pri vseh hodih veliko zelenjave in sadja, saj bodo barvite jedi videti še bolj slastno. Tudi tu se lahko oprete na HOFER, ki sadje in zelenjavo slovenskih pridelovalcev na police dostavi brez skladiščenja. S tem pridelki ohranjajo poln okus in visoko kakovost, kar redno potrjujejo tudi neodvisni inštituti ter številni zadovoljni kupci. 

4. Ne pozabite na sladico

Sladica predstavlja vrhunec vsake prave pojedine, zato ne sme razočarati zbranega omizja. Poleg različnih piškotov in suhega peciva, ki je lahko nekje v bližini prisotno ves čas, velja pripraviti še kaj bolj kremastega in sočnega, ob tem pa pazite tudi na estetsko vrednost. Odlična ideja je lahko denimo dobro znani tiramisu ali kakšna sladica v kozarcu, izkušeni peki in pekarice lahko goste presenetite tudi z lično okrašeno torto. Pri pripravi izbrane slaščite so vam lahko v veliko pomoč mlečni izdelki HOFERjeve lastne blagovne znamke Milfina, pa naj gre za mleko, jogurt, smetano ali maskarpone. Ob raznoliki ponudbi nagrajenega okusa se številni izdelki ponašajo z oznako izvora Kakovost iz Slovenije, prav vse pa najdete ekskluzivno v trgovinah HOFER.

Naj bo druženje ob praznični mizi zabavno in okusno!
Naj bo druženje ob praznični mizi zabavno in okusno!FOTO: Dreamstime

5. Bolj kot popolna postrežba naj bo pomembno prijetno vzdušje

Namen praznične pogostitve ni, da večino časa preživite v kuhinji in stalno preverjate, če je vse tako, kot mora biti. Posvetite se uživanju ob dobri hrani in pijači ter prijetnemu kramljanju z najdražjimi. In ker je praznični čas namenjen tudi obdarovanju, lahko goste presenetite tudi tako, da jim pod smrečico nastavite skrbno zavita in z imeni označena darila, katerih odpiranje bo vašemu druženju dalo poseben čar. Tudi ta najdete v trgovinah HOFER, po HOFER CENI, seveda! 

Za praznično pojedino je torej poskrbljeno, prav tako tudi za darila! Praznični duh se je že naselil v nas in po ulicah se že sliši stari dobri hit po HO-HO-HOFER SCENI, ki ga prepeva Lado v z lučkami okrašenem nakupovalnem vozičku. Čas je, da ohladite šampanjec, si nalijete kuhančka, objamete snežaka in navdušeni skočite v praznike! 

 

Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375