Zadovoljna.si
Naomi Osaka

Novice

Kdo je Naomi Osaka, nova kraljica teniškega igrišča, o kateri govori ves svet?

J.V.
16. 09. 2018 10.20
0

Japonska teniška igralka Naomi Osaka je brez večjih težav v velikem finalu ženskega turnirja za odprto prvenstvo Združenih držav Amerike v New Yorku premagala 17 let starejšo Sereno Williams in dokazala, da trenutno kraljuje na teniškem igrišču. Komaj 20-letna je s tem prvič v zgodovini Japonski prinesla zmago na enem od turnirjev velike četverice. Čeprav ima komaj 20 let je Naomi svetovni fenomen in ena izmed najbolj vročih igralk v tenisu!

Naomi Osaka
Naomi Osaka FOTO: Profimedia

Komaj 20-letna Naomi Osaka je spisala eno najlepših teniških zgodb. Igralka, ki je pred turnirjem v velikem jabolku osvojila zgolj turnir WTA v ameriškem Indian Wellsu po zmagi nad Rusinjo Darijo Kasatkino, in se na turnirjih za grand slam nikoli ni prebila dlje od četrtega kroga turnirja - to se je zgodilo na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu - je v svojem prvem finalnem nastopu na najvišji teniški sceni ukanila 16 let starejšo Američanko Sereno Williams. V finalu turnirja z nagradnim skladom 53 milijonov dolarjev jo je premagala po uri in 19 minutah s 6:2 in 6:4. To je prva zmaga za Japonsko na turnirjih za grand slam. "Vselej sem sanjala o nastopu v finalu grand slama proti Sereni in letos sem to tudi uresničila. Hvala za vse," je po zmagi skromno dejala Japonka.

Naomi se je rodila 16. oktobra 1997 očetu Leonardu San Françoisu in mami Tamaki Osaki, po kateri sta obe s starejšo sestro Mari prevzeli tudi priimek, saj so takrat živeli na Japonskem in je bilo bolj praktično. Njen oče se je rodil na Haitiju, a je obiskoval newyorško univerzo preden se je preselil na Jponsko, kjer je spoznal njeno mamo in se z njo kasneje tudi poročil. Odločitev, ki je močno razjezila njenega dedka, ki mu ni bilo po godu, da se je njegova hčerka zaljubila v temnopoltega moškega. Zaradi tega njena mama več kot deset let ni imela stika s svojo družino in leta 2016 je Naomi v enem od intervjujev dejala: »Ko sem na Japonskem so ljudje zmedeni. Zaradi mojega imena ne pričakujejo, da bodo videli temnopolto dekle.« Japonska nikoli ni bila naklonjena ljudem mešanih ras in mnogi upajo, da bo Naomi pripomogla k temu, da se bo to spremenilo.

Naomi Osaka
Naomi OsakaFOTO: Profimedia

"Upam, da je odprla vrata drugim ljudem, ki ji bodo lahko sledili in ne le tistim v tenisu ali športu, ampak celotni družbi. Ona je lahko ambasadorka spremembe," je dejal njen agent Stuart Duguid.

Ko je bila stara tri leta se je družina preselila v Ameriko, kjer Naomi trenutno živi na Floridi. 20-letnica pa ni edina profesionalna teniška igralka v družini, ampak je to tudi njena sestra Meri, s katero sta igrali v dvojicah. Ko je Naomi pred nekaj dnevi 'pometla' s Sereno je njen dedek dejal, da je jokal, ko je po televiziji spremljal svojo vnukinjo. »Upam, da ostane zdrava in še naprej nadaljuje z dobrim delom. Upam tudi, da zmaga na OI v Tokiju lketa 2020,« je dejal.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493