Zadovoljna.si
branje knjig

Novice

Kriminalke, ki jih ne boste mogle odložiti

J.V.
18. 10. 2021 07.35
0

Tokrat predstavljamo pet napetih kriminal, ki se uvrščajo med največje knjižne uspešnice na svetu!

NE IZPUSTI ME - Michel Bussi

Nova knjižna uspešnica enega največjih zvezdnikov francoskih kriminalk Michela Bussija, vas bo v napetosti držala vse do zadnje strani. Kriminalka se odvija na otoku Reunion, na katerem par zaljubljenih turistov uživa v brezdelju, palmah, morju in soncu. Toda njihov dopust se hitro spremeni v nočno moro, ko ena od turistk izgine iz hotela. Njen mož se iz priče hitro spremeni v glavnega osumljenca, zlasti potem, ko pobegne z njuno hčerko. Začne se pravi lov na človeka, ki za seboj pušča trupla in policistu Christosu, ki se je vajen prepuščati zaspani milini otoka opojnosti rumovih koktajlov, se zdi, da ubežnik za turista neverjetno dobro pozna otok in je vedno korak pred njimi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

ROMAR - Terry Hayes

Romar velja za eno najboljših kriminalk, ki osvetljuje sodobno mednarodno politiko in ponuja vpogled v svojevrstnega človeka. Roman se prične z umorjeno neznanko v enem od newyorških hotelov in vse lastnosti, po katerih bi jo lahko identificirali, je uničila kislina. Policija se je znašla v temi, zato ji na pomoč priskoči vladni agent tajne organizacije, ki sam sebe imenuje Romar. Medtem na drugi strani sveta, v Saudovi Arabiji, nekega dne na javnem trgu v peklenski vročini obglavijo znanstvenika. Usmrtitvi je priča njegov najstniški sin, ki postopoma začne kovati brezhiben načrt grozovitega zločina proti človeštvu. Naj traja, kolikor hoče, svet bo plačal za zločin nad njegovim očetom. Mož, ki pripravlja smrtonosni načrt, se imenuje Saracen. Romarja pot zanese v Turčijo, kjer kriminalistka Lejla Kumali preiskuje smrt ameriškega turista. Kmalu se izkaže, da je navidezna nesreča v resnici premišljeno načrtovan umor, in čeprav je videti, da nič ni povezano, začnejo koščki sestavljanke padati na svoja mesta.

5 knjig, ki jih morate prebrati to jesen
Preberi še
5 knjig, ki jih morate prebrati to jesen

KOSTANJEV MOŽ - Soren Sveistrup

V skandinavski kriminalki, po kateri je posneta tudi istoimenska serija, psihopat terorizira København. Njegova vizitka je »kostanjev mož«, ročno izdelana punčka iz vžigalic in dveh kostanjev, ki jo pusti na vsakem krvavem kraju zločina. Pri pregledu lutk forenziki pridejo do šokantnega odkritja prstnega odtisa mlade deklice, hčerke vladnega ministra, ki so jo ugrabili in ubili pred letom dni. Tragično naključje ali kaj bolj zvitega? Da bi rešila nedolžna življenja, morata par detektivov odpraviti razlike in sestaviti grozljive namige Kostanjevega moža. Ker je jasno, da je na nori misiji, ki še zdaleč ni končana. In nihče ni varen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

BEHIND HER EYES - Sarah Pinborough

Ne zaupajte tej knjigi, ne zaupajte tem ljudem, ne zaupajte vase in karkoli naredite, ne izdajte konca knjige.

Louise

Odkar je njen mož odšel, je njen svet postal njun sin. Toda vse se spremeni, ko spozna ...

David

Mlada, uspešna in očarljiva Louise ne more verjeti, da bi jo moški, kot je on, dvakrat pogledal, kaj šele, da ga privlači. Toda vse to se konča, ko spozna njegovo ženo ...

Adele

Lepa, elegantna in sladka Louiseina nova prijateljica se zdi popolna v vseh pogledih. Ko postaja obsedena s tem popolnim parom, se oba v nekem trenutka obrneta k njej. Toda šele, ko ju spozna, začne opažati razpoke ... Je David res moški, za katerega je mislila, da jo pozna, in ali je Adele tako ranljiva, kot se zdi? Kakšne strašne skrivnosti skrivata oba in kako daleč bosta šla, da jih ohranita?

5 knjig za lepše jesenske večere
Preberi še
5 knjig za lepše jesenske večere

SVETI OTOK - L.J. Ross

Prvi primer v kriminalni seriji avtorice, ki je znana kot ‘kraljica kindla’. Glavni detektiv Ryan se umakne na Sveti otok, ko mora za nekaj časa pustiti službo preiskovalca umorov in oditi na prisilni dopust. Nekaj dni pred božičem se njegov mir poruši in okoliščine ga vrnejo nazaj v mračni svet umora, ko najdejo mlado žensko mrtvo med starodavnimi ruševinami bližnjega Priorata. Ko se nekdanja domačinka dr. Anna Taylor vrne na otok kot policijska svetovalka, na površje priplavajo stari spomini, zaradi katerih se mora soočiti s svojo težko preteklostjo. Z Ryanom se trudita, da bi skupaj ujela morilca, medtem ko poganski obredi in malomeščanska politika otežujejo njuno preiskavo. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399