Zadovoljna.si
Novo leto v Ljubljani

Novice

Top ideja za romantično doživetje v praznični Ljubljani

S.P.
06. 12. 2022 05.00
0

Razlogov za obisk naše čudovite prestolnice je skozi vse leto več kot dovolj, zagotovo pa je najbolj privlačna ravno v veselem decembru. Center Ljubljane je že zasijal pod tisočerimi lučkami, zato bi bil greh, če si ne bi vsaj en dan vzeli časa za prijeten sprehod med najrazličnejšimi stojnicami in uživali v pozitivnem ter nalezljivem prazničnem vzdušju, ki se ga čuti na vsakem koraku. A zakaj si ne bi tokrat privoščili nekaj več? Praznični čas je kot nalašč za to, da združite obisk čarobno okrašene prestolnice bodisi z romantično večerjo v dvoje bodisi s pravim gurmanskim razvajanjem v družbi prijateljev.

Ljubljana je pravi raj za ljubitelje arhitekture, kulture, zabave, nakupovanja in mestnega vrveža, pa tudi za nepoboljšljive gurmane, ki radi razvajajo svoje brbončice tako s preprosto hrano kot s kulinaričnimi specialitetami vrhunskih kuharskih mojstrov. Sploh v veselem decembru center naše prestolnice zaživi v čarobnem prazničnem vzdušju, za obiskovalce organizatorji vsako leto pripravijo bogat zabavni program, na stojnicah pa lahko nakupimo božična darila, se pogrejemo z omamno dišečim kuhanim vinom ali vročo čokolado in se okrepčamo najrazličnejšimi dobrotami za vse okuse. Na svoj račun pa boste tudi letos prišli ljubitelji vrhunske kulinarike, saj je Mastercard poskrbel za nepozabno kulinarično razvajanje, ki vam bo zagotovo ostalo v čudovitem spominu. 

Mizo v Mastercard Pop-up restavraciji lahko rezervirate TUKAJ!

Razvajajte svoje brbončice v praznični vasici

Med sprehodom po okrašenih ulicah zavijte na Trg francoske revolucije, kjer boste vse do 17. decembra lahko uživali v Mastercard praznični vasici. Tu bodo za odlično kulinarično ponudbo poskrbele restavracije Hiša Polonka, Atelje, Grič in Nonbiri Sushi, s prijatelji pa boste v prijetnem predprazničnem vzdušju lahko nazdravljali v ogrevani loži Merit Lounge z odličnim naborom premium pijač. Če bi torej želeli izkusiti kulinariko izvrstnih slovenskih chefov ter si privoščiti vrhunska vina ali druge izbrane pijače, vam bo obisk praznične vasice pisan na kožo. 

Ana Roš
Ana Roš FOTO: Arhiv naročnika

Prisedite za Mizo za vsakogar

Ker pa družba Mastercard stremi k povezanosti in enakim možnostim za vse, so praznično vasico v sodelovanju z nevladno organizacijo Amais iz Romunije obogatili s posebej izdelano Mizo za vsakogar, s katero želijo nasloviti problem družbene izključenosti. Ta posebej oblikovana in prilagojena miza z naprednim dizajnom in tehnološkimi funkcionalnostmi omogoča vrhunsko in nepozabno kulinarično izkušnjo tudi osebam, ki se sicer v življenju srečujejo s številnimi ovirami. Dobrodošli, da izkusite vrhunsko kulinariko, ste tako tudi slepi in slabovidni, nosečnice, posamezniki z gibalnimi oviranostmi, gluhi in naglušni, mame z otroki ter vsi, ki imate takšne in drugačne omejitve. Miza ima namreč posebej zasnovana sedišča in stojišča, hkrati pa ponuja še vrsto drugih rešitev in funkcionalnosti ter prilagojene menije za lažje razumevanje. "Šele ko vsi sedemo za isto mizo, ustvarjamo priložnost medsebojnega razumevanja in dialoga, ki nas nato poveže v skupnost," koncept opiše Aleš Petejan, direktor marketinga pri družbi Mastercard, ki že vrsto let z organizacijo aktivnosti, povezanih z osebnimi strastmi, ustvarja nepozabna doživetja za svoje uporabnike.

Prisluhnite zgodbam zanimivih gostov

Miza za vsakogar zato v sklopu prazničnega decembra opozarja na družbeno izključenost tako, da postane okrogla miza dialoga. Da bi se to sporočilo zasidralo v srca vseh nas, bodo za mizo sedli tudi posamezniki, ki bodo delili svoje zgodbe ter ob pomoči predstavnikov raznih nevladnih organizacij, ki se zavzemajo za te skupine ljudi, opozarjali na nepravilnosti v družbi. Med drugim bo pogovore vodila tudi znana podkasterka Nina Gaspari, ki bo z zanimivimi gosti, kot so Alen Kobilica, Gal Jakič in drugi, govorila o konkretnih izkušnjah in predlogih, ki bodo na dolgi rok lahko prispevali k boljši družbi. 

Okusite specialitete Ane Roš in drugih vrhunskih chefov.
Okusite specialitete Ane Roš in drugih vrhunskih chefov.FOTO: Arhiv naročnika

Rezervirajte si mizo v unikatni Pop-up restavraciji

Prijetnega prazničnega vzdušja in vrhunskih dobrot pa ne boste okusili le v praznični vasici, saj pri Mastercardu niso pozabili niti na najbolj zahtevne gurmane, ki bi želeli uživati v izjemnih kulinaričnih specialitetah vrhunskih chefov v intimni družbi svoje (boljše) polovice ali izbrani družbi prijateljev. Po uspešni izvedbi prve lanskoletne Pop-up restavracije v Atriju glavne pošte v Ljubljani so letos podobno izkušnjo pripravili v čudovitem ambientu Antiq Palace Hotela, ki se ravno tako nahaja v prestolnici. Vse od 5. pa do 17. decembra si lahko torej rezervirate mizo v Mastercard Pop-up restavraciji, kjer bodo dobrote poleg izjemne chefinje Ane Roš, edine prejemnice dveh Michelinovih zvezdic pri nas, letos pripravljali tudi drugi domači kuharski mojstri, nagrajeni s prestižnimi Michelinovimi priznanji – Tomaž Kavčič, Jorg Zupan, Luka Košir, Jakob Pintar in David Žefran. Za obiskovalce so pripravili tudi posebne ugodnosti ob plačilu s kartico Mastercard.

Naj bo torej letošnji december še posebej čaroben, obisk praznično okrašene prestolnice pa naj vam pusti polno srce in želodčke ter širok nasmeh na obrazu.

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375