Zadovoljna.si
Eldina J. - britje dlak

Novice

Nehala je odstranjevati dlake na obrazu, tako je videti sedaj

N. Č.
27. 08. 2023 05.00
2

Eldina je mlada dama iz Københavna, ki se je odločila, da si ne bo več brila brk in pulila ostalih dlak z obraza. Nase je opozorila z dokumentiranjem svoje poti na družbenih medijih, njena največja želja pa je, da bi s tem pomagala tudi ostalim ženskam, da bi se počutile bolj samozavestne v svoji koži.

Čeprav si vse želimo odobravanja ljudi iz okolice, pa se moramo zavedati, da je praktično nemogoče, da bi v nekem trenutku ugajale prav vsem, zato je morda celo bolje, da ostanemo zveste same sebi in pozabimo na mnenja drugih. 

Eldina se ni odločila, da si bo prenehala odstranjevati dlake na obrazu od nikoder, niti ni bila to nenadna odločitev, ampak postopen proces.

Zakaj se pojavijo dlake na obrazu?
Preberi še
Zakaj se pojavijo dlake na obrazu?

"Ne bi rekla, da se je to zgodilo nenadoma, vendar sem postajala vse bolj razočarana nad tem, da sem si morala odstranjevati dlake brez očitnega razloga," je povedala in dodala: "Vidim, da gredo moški ven, ne da bi si odstranili dlake, zakaj si jih moram jaz? Spoznala sem, da lahko svoj čas preživljam veliko bolje." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zavedati se moramo, da so standardi za moške in ženske v družbi različni. Eldina torej ni proti britju ali odstranjevanju dlak, vendar jo razjezi pričakovanje okolice, da bi to morala početi vsaka ženska in to praktično ves čas. 

"Veliko žensk mi je pisalo in mi povedalo, da čutijo tudi pritisk, da odstranijo vse dlake na telesu, čeprav tega ne želijo," je razkrila in dodala, da so ji nekatere ženske priznale, da so bile v preteklosti celo ustrahovane zaradi tega. 

Zakaj se ženske počutijo pod pritiskom, ko pride do telesnih dlačic?
Preberi še
Zakaj se ženske počutijo pod pritiskom, ko pride do telesnih dlačic?

"Veliko žensk mi je pisalo, da se počutijo, kot da so edina ženska z dlakami na obrazu ali s poudarjenimi dlakami drugje po telesu. V resnici dlake na ženski niso nič posebnega," zatrjuje Eldina in dodaja: "Prejela sem približno 100 negativnih sporočil od moških in morda štiri ali pet od žensk. V resnici sem dobila veliko pozornosti zgolj zato, ker nisem z dlakami počela ničesar. Ko pomisliš na to zadevo na ta način, je res nenavadno, saj moški ne bi postal viralen hit zaradi izrazitih obrvi, zakaj bi torej jaz?"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da ostanete zveste same sebi, je zelo pomembno in zavedati se morate, da se bodo vedno našli ljudje, ki vas bodo imeli radi točno takšne, kakršne ste v resnici. Eldina svetuje, da v kolikor vas prijatelji ne sprejmejo v celoti, jih enostavno zamenjajte, saj vas niso vredni. "Vedno lahko najdete druge skupine ljudi, ki vas bodo sprejele ter cenile vaše misli in občutke," je še dodala.

Tako se boste znebile vraščenih dlačic
Preberi še
Tako se boste znebile vraščenih dlačic

Eldina je spregovorila tudi o lepotnih standardih, ki niso le nerealni, po njenem mnenju so tudi 'super naključni'. 

"Ves čas se spreminjajo. Nekaj, kar je zdaj zelo pomembno, bo lahko čez 10 let popolnoma nepomembno. Zato ne razumem, zakaj se od ljudi, zlasti žensk, pričakuje, da bodo ustrezale tem standardom," pravi Eldina in dodaja, da je pred vsako veliko odločitvijo vredno razmisliti o tem, zakaj to počnemo. Gre za nekaj, kar si same zares želimo, ali gre za nekaj, kar počnemo zgolj iz strahu?

Kako pravilno očistiti krtačo za lase?
Preberi še
Kako pravilno očistiti krtačo za lase?

Kaj menite o Eldinini zgodbi? Si tudi ti pod pritiskom lepotnih standardov družbe tako kot Eldina? Delite z nami svoj nasvet.

Mailing

Koža

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vir: brightside.me

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387