Zadovoljna.si
Maggie Gyllenhaal

Novice

Igralka iskreno: 'Bila je magnetna privlačnost'

N. Č.
12. 01. 2023 05.00
0

Maggie Gyllenhaal, starejša sestra priljubljenega igralca Jaka Gyllenhaala, je znana predvsem po sprejemanju zapletenih vlog in igranju kompleksnih likov. Je ženska, ki ljubi izzive, pri liku pa jo najbolj privlačita globina in večplastnost. V to kategorijo prav gotovo spada tudi njen najbolj prepoznaven lik Lise Spinelli iz filma Vzgojiteljica, ki si ga od danes naprej lahko ogledate tudi na VOYO.

Maggie Gyllenhaal prihaja iz filmske družine. Že kot majhna deklica je skupaj s starši obiskovala prizorišča snemanj, kjer je imela priložnost opazovati velika imena filmske industrije. "Spominjam se, da sem sedela tam in gledala Debro Winger," je povedala in dodala: "Tako me je pritegnila njena globoka koncentracija in transu podobno stanje, v katerega se je spustila med posameznimi posnetki."

Maggie Gyllenhaal in Naomi Foner
Maggie Gyllenhaal in Naomi FonerFOTO: Profimedia

Po navdihu mame Naomi Foner, uspešne scenaristke in režiserke, ter drugih uspešnih žensk iz filmske industrije, se je Maggie tudi sama podala na karierno pot v zabavni industriji. Že kot najstnica je dobila več manjših filmskih vlog, z leti pa so te vloge postajale vedno bolj zahtevne in premišljeno izbrane. Sama pravi, da jo scenarij resnično navduši le, ko 'v sebi nosi možnost, da se prek njega izrazi nekaj zares neobičajnega, a hkrati tudi resničnega in človeškega, kar morda še nikoli prej ni bilo izraženo.'

Maggie je v enem izmed intervjujev povedala tudi, da so jo od nekdaj privlačile predvsem nenavadne zgodbe žensk z zapletenim karakterjem. "Tiste so pravi izziv," je povedala in dodala: "To so vloge, ki me zares potrebujejo." In ravno po takih vlogah je Maggie danes najbolj znana.

Jake Gyllenhaal: Edino pomembna je družina!
Preberi še
Jake Gyllenhaal: Edino pomembna je družina!

Njena vloga Lise Spinelli v filmu Vzgojiteljica zagotovo spada med tiste bolj zahtevne, saj gre za lik, ki v filmu sprejema izredno vprašljive odločitve, ki pri gledalcih izzovejo najrazličnejša čustva – nekatere bo Lisino hrepenenje po nečem višjem močno razburilo, spet drugi bodo sočustvovali z žensko, ki želi zapolniti praznino. Ta edinstvena ženska perspektiva, skozi katero spremljamo dogajanje, je v trenutku pritegnila tudi Gyllenhaalovo, ki je povedala: "Kot umetnica se vedno trudiš, da bi ustrezala nečemu, kar zate ni naravno. Tega mi v tem filmu ni bilo treba narediti. Bila je magnetna privlačnost, ki me je vabila noter. To je redko! Res redko!" 

Oglejte si film Vzgojiteljica na VOYO!
Oglejte si film Vzgojiteljica na VOYO!FOTO: Profimedia

Gre za zgodbo štiridesetletne vzgojiteljice Lise Spinelli, katere edino veselje je večerni tečaj poezije. A nekega dne se vse spremeni, ko Lisa odkrije, da je petletni deček v njenem razredu po duši pesnik, o kakršnem lahko samo sanjaš. Sčasoma postane vse bolj navdušena in obsedena z mladim talentom. Bi bil morda lahko genij? Nekakšen novi Mozart? Njena fascinacija se vse bolj sprevrača v bolno obsedenost in obupano prizadevanje, da bi mu za vsako ceno pomagala razviti ta talent. 

Zgodbo zdolgočasene vzgojiteljice Lise Spinelli, ki postane obsedena z mladim talentom, si lahko ogledate že ta trenutek na VOYO!

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Oglejte si film Vzgojiteljica na VOYO!
Oglejte si film Vzgojiteljica na VOYO!FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395