Moskisvet.com
Launchpad

Novice

Ima Mark Zuckerberg novo ljubico?

E.R.
14. 05. 2024 11.24
0

Mark Zuckerberg je slavil 40. rojstni dan, za svoje rojstnodnevno darilo pa je segel globoko v žep.

Mark Zuckerberg se je odločil da bo svoj 40. rojstni dan praznoval na jahti Launchpad. V svetu navtike Launchpad – 118-metrska jahta, ki jo je zgradila nizozemska ladjedelnica Feadship – že mesece dviguje prah, že dolgo pa se govori, da je njen lastnik nihče drug kot izvršni direktor družbe Meta. Toda v svetu jaht, kjer je zasebnost najpomembnejša, nihče noče tega uradno potrditi.

Veste, kako je nastal Facebook?
Preberi še
Veste, kako je nastal Facebook?

"Feadshipova standardna politika je, da nikoli ne razkrije nobenih informacij o naših jahtah glede lastništva, stroškov ali dostave itd.," je Feadship, graditelj ladje, marca zapisal Business Insiderju. "Ne glede na to, ali gre za 18-metrsko ladjo Feadship iz 1960-ih ali 118-metrsko ladjo Feadship iz 21. stoletja, ne delimo zasebnih informacij."

Predstavniki Zuckerberga se niso odzvali na zahteve za komentar, pojavlja pa se vedno več dokazov, da je prav on lastnik mega jahte.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg FOTO: Profimedia

Ta je namreč v Panamo prispela v ponedeljek, tja pa se je odpravila iz Fort Lauderdala na Floridi, kjer je bila večinoma privezana od svojega prvega potovanja čez Atlantik marca, glede na javne podatke sledenja ladij. Wingman, podporna superjahta, za katero se sumi, da jo je kupil z Launchpadom, je potovala z njo.

Zuckerbergovo letalo je prav tako pristalo v Panami v ponedeljek, po sledilniku zasebnega letala, in kot lahko sklepamo po njegovem Instagramu, je bil on na krovu.

Je Zuckerberg kriv za slabe rezultate Facebooka?
Preberi še
Je Zuckerberg kriv za slabe rezultate Facebooka?

Če združimo ena in ena – skupaj s številnimi drugimi namigi, ki povezujejo Zuckerberga z jahto – lahko domnevamo, da izvršni direktor Mete verjetno začenja svoje novo desetletje na krovu svoje nove igrače.

O luksuznem plovilu, ki naj bi bilo izdelano za sankcioniranega ruskega poslovneža, preden so ga predali nizozemski vladi, ki je bila posrednik pri nakupu, je malo znanega. Njena končna kupna cena ni znana, vendar lahko rečemo, da bi imela jahta te velikosti iz te ladjedelnice v ceni devetmestno številko, za njeno vzdrževanje pa bi letno odšteli šestmestno številko.

Nekaj fotografij Launchpad-a, ki so na voljo na industrijskem spletnem mestu SuperYacht Times, kaže, da sta na njeni glavni palubi helipad in bazen.

Plovilo njene velikosti lahko običajno sprejme na desetine gostov in članov posadke in ima verjetno obsežno telovadnico (kjer bi lahko Zuckerberg vadil svoj jiu-jitsu), zdravilišče, kino sobo in garažo, v katero se lahko namesti veliko igrač, kot je njegov hidrogliser .

Mark Zuckerberg, mojster mešanih borilnih veščin
Preberi še
Mark Zuckerberg, mojster mešanih borilnih veščin

Zuckerbergovo ime je bilo prvič povezano z Launchpadom decembra, ko so se pojavila poročila, da je obiskal ladjedelnico Feadship na Nizozemskem. Marca so jahtaški blogerji, kot sta eSysman SuperYachts in Autoevolution, prvič namignili, da je uradno pograbil čoln. Launchpad nosi tudi zastavo Marshallovih otokov, ozemlja ZDA, na katerem ameriški kupci običajno registrirajo svoje ladje.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.businessinsider.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417