Zadovoljna.si
Meg Ryan

Novice

Bila je ena najbolj zaželenih igralk, danes je njeno življenje precej drugačno

J.V.
26. 04. 2023 05.00
3

Večina se je še danes spomni po vlogah v romantičnih dramah, kot so Ko je Harry srečal Sally, Romanca v Seattlu in Čaka te pošta, v katerem je Meg Ryan zaigrala ob Tom Hanksu. Svetlolaska, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja slovela kot ena najbolj zaželenih igralk v Hollywoodu, se je na vrhuncu svoje kariere odločila, da se umakne in se posveti drugi vlogi, vlogi mame.

Meg Ryan je bila nekoč nesporna kraljica romantičnih komedij v Hollywoodu, njeno življenje pa je precej drugačno, odkar se je umaknila iz soja žarometov. Kljub temu, da si sebe nikoli ni predstavljala kot igralko, sta bila strast in talent Meg Ryan nesporna in hitro je postala ena najbolj iskanih igralk svoje generacije. 

Njen nalezljivi nasmeh in magnetna osebnost sta bila le še pika na i in dodaten razlog, zakaj je bila tako priljubljena, njene raznolike vloge pa so dokazovale njen razpon in vsestranskost. Njena igralska kariera se je začela v času študija, ko je za zabavo sprejela delo igralke, ko pa so projekti začeli deževati, se je odločila zapustiti fakulteto in se osredotočiti na svojo igralsko kariero.

Meg Ryan, Dennis in Jack Quiad
Meg Ryan, Dennis in Jack Quiad FOTO: Profimedia

In prav na snemanju enega od svojih filmov, Innerspace, je Meg spoznala moškega, ki je imel pomemben vpliv tako na njeno osebno kot poklicno življenje, igralca Dennisa Quaida. Kemija med njima je bila neizpodbitna in nista izgubljala časa, da sta svoj odnos popeljala na naslednjo raven. Poročila sta se leta 1991, naslednje leto pa se razveselila sina Jacka Quaida.

Njena kariera je cvetela, in ko je luč dneva ugledal film Ko je Harry srečal Sally, je Meg postala ena najbolj obetavnih hollywoodskih zvezdnic. Po drugi strani pa je kariera njenega moža začela usihati, kar je v njunem zakonu povzročalo napetost. Bolj ko je ona postajala priljubljena, bolj se je njen mož počutil zapostavljenega. Oboževalci so hrepeneli po njeni pozornosti, zaradi česar se je Dennis počutil zasenčenega in pozabljenega. "Moram priznati, pravzaprav sem se počutil, kot da sem izginil. Nisem mislil, da sem tako majhen, a sem bil," je priznal Quaid. 

Ta čustvena napetost je močno vplivala na njun odnos in začela sta se oddaljevati, leta 2000 pa po dolgih naporih, da bi njuna zveza uspela, oznanila, da se ločujeta. Njuna ločitev je bila dokončana julija 2001. Po njuni ločitvi pa so začele krožiti govorice, da ga je zapustila zaradi igralca Russlla Crowa, ki jih je Meg zanikala in dejala, da njen zakon enostavno ni deloval. "Nikoli ni šlo za drugega moškega. Šlo je samo za to, česar moj in Dennisov odnos nista vzdržala," je dejala. 

Meg Ryan
Meg RyanFOTO: Reuters

Danes 61-letna igralka se je sčasoma odločila, da se umakne iz medijev in javnosti ter snemanje filmov za nekaj časa postavi na stranski tir. Njena prioriteta je postala njena družina. "Bila sem izgorela. Nisem se počutila, kot da vem dovolj o sebi ali svetu, da bi to odražala kot igralec. Počutila sem se izolirano."  Leta 2006 je Meg posvojila hčerko iz Kitajske in jo poimenovala Daisy True. 

Načrtuje svoj veliki povratek

Meg že nekaj časa načrtuje svojo veliko hollywoodsko vrnitev. Čeprav je leta 2020 nastopila kot pripovedovalka v seriji podcastov Cut and Run, se igralka od filma Ithaca iz leta 2015 ni pojavila v nobenem filmskem ali televizijskem projektu. Čeprav še ni naveden natančen datum izida, pa naj bi njena najnovejša romantična komedija, ki nosi naslov What Happens Later, svojo premiero doživela do konca tega leta. In ne samo, da bo v njem igrala glavno vlogo, Meg se pod film podpisuje tudi kot režiserka.

Meg Ryan
Meg RyanFOTO: Profimedia

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395