Zadovoljna.si
Rihanna - Met gala 2023

Novice

Met gala 2024: glamurozen dogodek postane distopična vrtna zabava

N. Č.
16. 02. 2024 14.30
0

Bliža se največji modni večer v letu in končno je znana tudi tema letošnjega dogodka Met gala, ki so bo kot običajno odvil prvi ponedeljek v maju.

Organizatorji dogodka Met gala 2024 so sporočili, da je uradni kodeks oblačenja za ta glamurozni dogodek, ki bo odvil 6. maja, 'vrt časa'. Tema je dobila ime po kratki zgodbi britanskega pisatelja J.G. Ballarda iz leta 1962, ki postavljena na vrt, poln prosojnih rož, ki manipulirajo s časom, v vsaj tako poroča CNN.

Moda, ki je zaznamovala letošnjo podelitev grammyjev
Preberi še
Moda, ki je zaznamovala letošnjo podelitev grammyjev

Tema sledi tudi razstavi muzejski 'Speče lepotice: Ponovno prebujenje mode', ki bo na voljo za ogled v Metropolitanskemu muzeju umetnosti od 10. maja pa do 2. septembra. Omenjena razstava vključuje približno 250 predmetov in oblačil iz njihovega obsežnega arhiva, od katerih so mnogi izmed njih celo preveč krhki, da bi jih postavili na lutke. Najbolj občutljivi kosi se bodo tako pojavili v visečih steklenih krstah.

Jenna Ortega - Met gala 2023
Jenna Ortega - Met gala 2023FOTO: Profimedia
Frizura, ki je postala viralni hit
Preberi še
Frizura, ki je postala viralni hit

"To je v veliki meri oda naravi in čustveni poetiki mode. Ena stvar, za katero upam, da ta razstava aktivira, je čutno vrednotenje mode," je o razstavi za Vogue povedal Andrew Bolton, glavni kustos Inštituta Wendy Yu, Max Hollein, izvršni direktor Metropolitanskega muzeja umetnosti v New Yorku, pa je dejal: "Inovativna tema bo premaknila meje naše domišljije in nas spodbudila, da izkusimo številne vidike mode, se naučimo več o njeni zgodovini in na koncu pridobimo globlje razumevanje njene lepote."

Dogodek bodo letos poleg vsakoletne gostiteljice in modne ikone Anne Wintour gostili še glasbenica Jennifer Lopez, vzhajajoča zvezda Zendaya, Bad Bunny in 'vroči' Chris Hemsworth, ki ga poznamo po njegovi vlogi Thora. Med častnimi gosti sta še kreativni direktor Loewe Jonathan Anderson in izvršni direktor TikTok Shou Zi Chew.

Kompleksna konceptualna narava letošnjega kodeksa oblačenja je v popolnem nasprotju z lanskoletnim praznovanjem dediščine modnega oblikovalca Karla Lagerfelda. Tema dogodka namreč pogosto niha med enostavnimi retrospektivami (kot je poklon Christianu Diorju iz leta 1996 in tema iz leta 1997, posvečena Gianniju Versaceju) ter bolj abstraktnimi in subjektivnimi temami (npr. božanska telesa iz leta 2018). 

Karl Lagerfeld: slovo legendarnega modnega oblikovalca
Preberi še
Karl Lagerfeld: slovo legendarnega modnega oblikovalca

Letos bodo gostje imeli veliko živih referenčnih točk za interpretacijo. V Ballardovi zgodbi sta namreč grof Axel in njegova žena ujeta v svojem obzidanem vrtu, medtem ko se jezna drhal zbira pred njunimi vrati. Ko cvetenje vrta pojenja, se oba zavedata, kakšna usoda ju čaka.

Mailing

Moda

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

V spodnji galeriji fotografij si lahko ogledate stajlinge iz Met gale preteklih let. 

Vir: index.hr, vouge.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387