Zadovoljna.si
Paul Walker - 7

Novice

Tragične smrti zvezdnikov, za katerimi bomo vedno žalovali

J.V.
01. 02. 2021 07.53
0

Skozi leta je svet povsem nepričakovano izgubil številne zvezde, za katerimi žalujemo še danes. Prometna nesreča Paula Walkerja, tragična smrt legendarne Amy Winehouse, usodna nesreča Kobeja Bryanta in njegove hčerke Gigi ... To je le nekaj tragično preminulih zvezd, ob spominu na katere se še danes marsikdo vpraša: 'Zakaj?'

Kobe Bryant (1978–2020)

Te dni mineva leto dni, odkar sta v tragični helikopterski nesreči življenje mnogo prekmalu izgubila legendarni košarkar Kobe Bryant in njegova 13-letna hči Gigi. 41-letni Kobe Bryant je bil ne le legendarni košarkar in vrhunski športnik, temveč tudi ljubeč soprog in oče štirih hčera. Najmlajša danes šteje komaj eno leto in sedem mesecev, 13-letna Gianna, ki je bila prava košarkarska navdušenka in potencialna košarkarica, pa je tako kot njen slavni oče izgubila življenje v nesreči.

Kobe in Gianna Bryant
Kobe in Gianna BryantFOTO: AP

Heath Ledger (1979–2008)

Heath Ledger je januarja 2008 pri 28 letih vzel prevelik odmerek predpisanih zdravil. Z igralko Michelle Williams sta se zaljubila leta 2004 na snemanju filma ' Gora Brokeback'. Oktobra istega leta sta dobila hčerko, zvezo pa končala septembra leta 2007, le štiri mesece pred njegovo smrtjo. Po Heathovi tragični smrti je igralka v izjavi medijem dejala: "Moje srce je zlomljeno. Sem mama najbolj srčne, dobrovoljne in čudovite deklice, ki je kopija očeta. Vse, česar se lahko oprimem, je njegova prisotnost v njej, ki se pokaže vsak dan."

Heath Ledger - 3
Heath Ledger - 3FOTO: AP

 Paul Walker (1973–2013)

Zvezdnik filmov Hitri in drzni je star komaj 40 let tragično umrl 30. novembra 2013, ko je doživel hudo prometno nesrečo kot sopotnik v prijateljevem avtomobilu. Zaletela sta se v telegrafski drog, pri čemer sta v gorečem avtomobilu oba umrla na kraju nesreče. Igralec se je tistega dne udeležil dobrodelne prireditve za organizacijo Reach Out Worldwide. Le nekaj tednov pred smrtjo je očetu priznal, da bo zapustil Hollywood, se odpovedal dirkanju s hitrimi avtomobili in se popolnoma posvetil svoji najstniški hčerki Meadow, na katero je bil zelo ponosen. 

Paul Walker
Paul WalkerFOTO: Reuters

Cory Monteith (1982–2013)

Coryjevo življenje se je pri komaj 31 letih tragično končalo 13. julija 2013. Zvezdnika serije Glee so našli mrtvega v hotelski sobi v Vancouvru, usodna pa naj bi bila mešanica drog in alkohola. Njegova nenadna smrt je močno prizadela oboževalce priljubljene serije, njegovo družino in prijatelje ter zaročenko Leo Michelle. Monteith se je konec marca pojavil na kliniki za zdravljenje odvisnosti, ni pa znano, zakaj je potreboval pomoč. Na kliniki za zdravljenje odvisnosti se je sicer prvič zdravil, ko je bil star 19 let. 

Cory Monteith in Naya Rivera
Cory Monteith in Naya RiveraFOTO: Profimedia

Naya Rivera (1987–2020)

"13. julija zjutraj je bil urad obveščen, da so truplo 33-letne Naye Marie Rivera potegnili iz jezera Piru v okrožju Ventura v Kaliforniji. Okoliščine in telesne značilnosti so kazale, da je truplo Naye Rivera, identiteta pa je bila potrjena," so julija lani poročali številni svetovni mediji. Po Coryju Monteithu je namreč življenje mnogo prekmalu izgubila še ena zvezdnica serije Glee. Nayo Rivera so iskali kar šest dni, potem ko so v čolnu našli njenega komaj 4-letnega sina, ki je dejal, da mu je mama pomagala priplavati nazaj do čolna, nato pa je ni več videl. 

Amy Winehouse (1983–2011)

Britanska policija je 23. julija 2011 našla glasbenico Amy Winehouse mrtvo v njenem domu v Camdnu. Usoden je bil prekomeren odmerek prepovedanih drog. Tragična smrt mlade pevke je prizadela številne oboževalce po vsem svetu. Prva in največja Amyjina uspešnica Rehab – revija Time jo je razglasila celo za pesem leta, je govorila prav o težavah z alkoholom in nepripravljenosti poiskati pomoč ("They tried to make me go to rehab – but I said 'no, no, no'). Kot bi opisovala življenje temnolase pevke, ki je pri 27 letih odšla, sama in prekrhka za ta svet, v tišini svojega stanovanja.

Amy Winehouse
Amy WinehouseFOTO: Profimedia

Luke Perry (1966–2019)

Nepričakovana in tragična je bila smrt igralca Luka Perryja, zvezdnika serije Beverly Hills, 90210 in Riverdale, ki je leta 2019 umrl zaradi možganske kapi marca 2019, pri le 52 letih. Perry se je v srca gledalk zasidral že v devetdesetih letih kot uporniški Dylan v seriji Beverly Hills. Nastopiti bi moral tudi v nadaljevanju serije, ki se je letos vrnila na televizijske ekrane, a zaradi prezgodnje smrti to ni bilo mogoče.

Luke Perry
Luke PerryFOTO: Profimedia

Brittany Murphy (1977–2009)

Nenadna smrt igralke je leta 2009 pretresla Hollywood in okoliščine njene smrt še danes ostajajo neznane. Dvanajst let pozneje si patologi še zmeraj niso enotni o vzroku igralkine smrti. Brittany, ki je umrla leta 2009 zaradi pljučnice, je bila odvisna tudi od zdravil na recept. Le nekaj mesecev za tragičnim dogodkom je zaradi podobnih razlogov življenje izgubil tudi njen mož, čigar razlogi za smrt so bili precej podobni njenim. Oba sta se borila z odvisnostjo od zdravil na recept.  

Brittany Murphy
Brittany MurphyFOTO: Profimedia

Whitney Houston (1963–2012)

48-letno pevko so 11. februarja 2012 našli mrtvo v kopalni kadi v hotelu Beverly Hilton, na predvečer podelitve glasbenih nagrad grammy. Razlog njene smrti je bil kar nekaj časa zavit v tančico skrivnosti, mrliški oglednik iz Los Angelesa Ed Winter pa je že po uvodni raziskavi dan po smrti novinarjem razkril, da na truplu ni sledi nasilja ali znakov poškodb. Pozneje je bilo uradno potrjeno, da je pevka umrla zaradi utopitve, velikega odmerka kokaina in slabega srca.

Whitney Houston
Whitney HoustonFOTO: AP

Chadwick Boseman (1976–2020)

Družina slavnega igralca je v objavi na družbenem omrežju Instagram avgusta lani potrdila, da je zvezdnik izgubil bitko z rakom. V objavi je družina igralca Mervelovih filmov pojasnila, da mu je bil leta 2016 diagnosticiran rak debelega črevesa tretje stopnje, ki je pozneje prešel v peto fazo. Umrl je doma, obkrožen z družino, njegova tragična smrt pa je pretresla Hollywood. Številni zvezdniki so se pokojnemu igralcu poklonili z objavami na družbenih omrežjih, v katerih so vsi potrdili, kako velik človek in nadarjen igralec je bil Chadwick.

Chadwick Boseman
Chadwick BosemanFOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395