Zadovoljna.si
Mama in hči

Novice

Najlepše misli za materinski dan

Zadovoljna.si
25. 03. 2022 07.58
0

Materinski dan je poleg dneva žena eden najlepših praznikov, posvečenih pripadnicam ženskega spola. Pomislite, kolikokrat ste se v tem letu mami zahvalili za dobro kosilo, iskreno ljubezen in vedno ter povsod podarjen nasmeh? Ne glede na številko zagotovo ni bilo dovolj. Marsikdaj je namreč že zgolj močan objem in iskren »hvala« dovolj, da mamicam polepšamo dan – in to vsak dan, ne le na njihov praznik. In ker je to tudi dan, ko vsi iščemo lepa voščila in misli, s katerimi bi mamam izkazali ljubezen, smo izbrali nekaj najlepših.

Materinski dan je nekoč veljal za praznik, katerega vodilo je bilo spomin na mame in izkazovanje hvaležnosti za njihovo dobroto in ljubezen. Skozi desetletja pa je materinski dan (kot mnogi drugi) postal bolj ali manj zgolj komercialni praznik, ob katerem so edini, ki kaj dobijo, trgovci.

Če so bili nekoč dovolj objem, poljub in izkaz hvaležnosti, se danes materinski dan prej povezuje s cvetjem, čokoladami ter drugimi prodajnimi artikli, s katerimi trgovine vabijo že teden ali dva pred praznikom. Čustva so tako nadomestile materialne dobrine, kar pa ni tisto, za kar se je pred stoletji borila Anne Marie Jarvis in njeno gibanje. Naj bo letos drugače. Stisnite se k svojim materam in jim povejte, kako radi jih imate. Prepričani smo, da bodo tega vesele veliko bolj kot dragih šopkov in omamne čokolade.

Le eno, edino jaz mamo imam in tega zaklada nikomur ne dam!

Za praznik tvoj čestitam ti, čestitki tej pa naj sledi še želja, da se ti zgodi le tisto, kar te veseli!

V zahvalo za vso skrb, dobroto, ki si nam dala jo za doto, za vso ljubezen in toplino, ti svoja srca podarimo.

Z ljubeznijo tvoja me roka neguje in le tvoj nasmeh me zares osrečuje!

Brez sonca roža ne cveti, a nam brez mam živeti ni. Zahvalim soncu se za cvet, a tebi, ker ves moj si svet!

Zame najlepši življenjski si dar, saj tvoje ljubezni ogreva me žar.

Če vsi grmi bi zacveteli in vsi cveti zadehteli, vse vodice zašumljale, zvezdice vse zasijale, da njo z njimi obdarujem, njo, ki vse ji, vse dolgujem bi premalo mogel dati tebi, moja zlata mati!

Kdo si ti, ki ti pravijo mama, to si vendar, ki življenje si mi dala, mi ljubezen podarila,
da bom tudi jaz nekoč ljubila, kakor ljubiš danes ti, moja mama.

Moje sonce, zvezd sijaj, bistri vir in senčni gaj, svetli biser, lune žar, mojega življenja čar, vse, kar srečo mi rodi – si edino mati ti.

Lepa misel za tvoj dan naj te spomni, kako rada te imam.

Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in na veselje. Prava. In ena sama. 
Za vse življenje. (Tone Pavček)

Mati ima dvoje oči, da nas gleda, dvoje dobrih rok, da nas objema, dve ustnici, da nas poljublja, in eno velikooo dobro srce! (Šeško F.)

Karkoli se ti zgodi, lahko zaupaš mami. Mama ima rada otroke, kakor Bog ljubi svoje otroke. Mami lahko vse poveš. Ne laži, ni ti treba. Ker bo mama razumela. (Honore de Balzac)

Na nebu zvezdic je milijon, vsa noč je pozlačena. Milijon je ptic in milijon cvetlic, a mamica je samo ena.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375