Zadovoljna.si
Courtney Adamo - 1

Novice

Fotografija, zaradi katere ni požela občudovanja, ampak ogorčenje številnih

J.V.
05. 04. 2016 08.01
9

Blogerka iz Londona je na svojem Instagram profilu objavila fotografijo svojih dlakavih rok, s tem je namreč želela poslati sporočilo vsem, ki so jo napadali zaradi tega, ker si dlak na rokah ne odstranjuje.

 

Od žensk se pričakuje, da so vedno videti kot iz škatlice s popolno pričesko, mejkapom, lepo kožo in telesom, na katerem ni ene dlačice. Zaradi tega si jih večina dlake odstranjuje tudi na rokah, trend, ki pa mu ni podlegla 35-letna blogerka iz Londona.

Prve negativne komentarje je prejela, ko je objavila fotografijo, s katero je želela vsem pokazati svojo novo uro, a je bil modni dodatek zadnja stvar, ki so jo opazili. Courtney ni požela občudovanja, ampak ogorčenje številnih. Zaradi tega je pred kratkim objavila fotografijo in z njo želela utišati vse zlobne jezike, ki so jo v preteklosti zaradi dlak na njenih rokah kritizirali. 

»Si je tako težko pobriti roke? To je samo predlog, upam, da ne misliš, da sem zlobna. Roke bodo gladke in bolj ženstvene,« je napisala ena od njenih sledilk na Instagramu. Drugi so njene dlake označili za grozne in da sami takšne fotografije ne bi nikoli objavili. Negativen odziv jo je šokiral in po premisleku se je odločila, da jim odgovori s še eno fotografijo.

»Svetovna narava družbenih omrežij pomeni, da ženske niso samo podlegle standardom družbe, v kateri živijo, ampak svetovnim standardom lepote. Dlake na rokah so trenutno najnovejša tema. Nekaterim je to grozno, ampak hej, to so stvari, zaradi katerih se svet vrti,« je za medije povedala Courtney in dodala, da nikoli ni pomislila, da bi si roke pobrila. »Zaradi dlak se ne počutim nesamozavestno. Ali nismo že tako pod veliki pritiskom družbe, ki nam govori kaj je lepo? Zakaj druga drugi nalagamo dodaten pritisk, da se počutimo še bolj nesigurno?«

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375