Zadovoljna.si
LUŠT, zimska pridelava

Novice

/ Oglas

Obarvaj zimske dni z LUŠTnim paradižnikom!

PR
05. 03. 2024 05.00
0

V zimskih mesecih si vsi želimo malo barve in svežine. Kaj pa, če bi si privoščili nekaj rdečega, sočnega in sladkega? Ne, ne mislimo na jagode ali lubenico, ampak na paradižnik! Da, prav ste slišali, paradižnik je lahko tudi zimski sadež.

LUŠTen paradižnik
LUŠTen paradižnikFOTO: Arhiv naročnika

Paradižnik blagovne znamke LUŠT je pridelan v Prekmurju. Sveži in sočni paradižniki so različnih oblik, barv in velikosti. Oberejo ga takrat, ko dokončno dozori na rastlini. Tako zagotavljajo, da je poželjive rdeče barve, poln arome in vitaminov. Ali imate radi drobnoplodne ali srednje plodne sorte? Ali ste za enobarvne ali pisane paradižnike? Iz LUŠTne zimske družine paradižnikov si lahko vsaka najde nekaj, kar ustreza njenemu okusu. 

Novost letošnje zime je datljev paradižnik LUŠT, ki vas bo navdušil s svojo sladkobo in sočnostjo. Datljev paradižnik je odličen za prigrizke, solate, omake ali pa kar tako. 

Datljev paradižnik LUŠT
Datljev paradižnik LUŠTFOTO: Arhiv naročnika

Poleg tega pa lahko izbirate med drugimi, že dobro poznanimi paradižniki, kot so Mali grozdasti paradižnik LUŠT, Slivov paradižnik LUŠT, Češnjev paradižnik LUŠT in LUŠTek (mešanica pisanih češnjevih paradižnikov). 

LUŠT Česnjev paradižnik 'Lušta se mi'
LUŠT Česnjev paradižnik 'Lušta se mi'FOTO: Arhiv naročnika

Pridelava paradižnika v zimskih mesecih je poseben izziv, LUŠTovcem pa jo omogoča okolju prijazen Sistem za zimsko vzgojo. Cvetove rastlin oprašujejo čmrlji, ki so hkrati tudi živi dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za varstvo rastlin bred boleznimi. Če pa se zgodi, da v rastlinjaku rastline ali plodove škodljivci vseeno napadejo, zanje na naraven način poskrbijo njihovi plenilci oz. naravni sovražniki, ki jih naselijo v rastlinjak.

Pri LUŠTu so trajnostno naravnani in družbeno odgovorni. Transportne poti paradižnika od rastlinjaka pa do kupcev so kratke, kar zmanjšuje njihov ogljični odtis. S tem pa zagotovijo, da je njihov paradižnik svež in optimalno dozorel, saj ga oberejo le kakšen dan, preden pride na police naših trgovin.

Paradižniki LUŠT so na voljo v vseh večjih trgovskih sistemih po Sloveniji, na njihovi LUŠTni domačiji v Renkovcih ter na Osrednji ljubljanski tržnici. 

LUŠTen paradižnik
LUŠTen paradižnikFOTO: Arhiv naročnika

LUŠTen paradižnik je torej idealen za obarvanje zimskih dni, ko si želimo malo več barve in svežine. Z njim lahko ustvarite slastne obroke za vas in vaše najbližje. Pri LUŠTu pa vam vsak mesec razkrijejo še recept z namigom. 

Pa LUŠTen tek! 


Naročnik oglasa je Paradajz, d. o. o.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387