Zadovoljna.si
Leonardo DiCaprio-4

Novice

Kakšni moški so najbolj privlačni? Raziskava je pokazala nekaj zanimivega

N. Č.
05. 09. 2023 05.00
0

Že desetletja velja pravilo, da so vitki ljudje bolj privlačni od polnejših. Pa je temu res tako?

Kljub temu, da ima vsak svoj okus, že desetletja velja nenapisano pravilo, da so vitki ljudje bolj privlačni kot tisti z malce več maščobe.

Res je, da naslovnice revij že od nekdaj krasijo vitka dekleta in mišičasti fantje, ki imajo tako imenovani 'Barbie in Ken tip postave',  a kot je pokazala nedavno izvedena študija, se lepotni standardi v realnem življenju precej razlikujejo od tistih, ki jih je vzpostavil Hollywood, velik vpliv na dojemanje 'privlačne postave' pa je imela tudi pandemija. 

Pri katerih letih so ženske najbolj privlačne?
Preberi še
Pri katerih letih so ženske najbolj privlačne?

V raziskavi je sodelovalo 2000 samskih ljudi, na vprašanja pa so odgovarjali preko e-pošte. Demografski podatki anketirancev niso bili razkriti.

Jason Sudeikis
Jason Sudeikis FOTO: Profimedia

Sodelujoče v anketi so spraševali, ali se jim zdi bolj privlačno napeto mišičasto telo ali postava povprečnega poročenega moškega z otroki. Rezultat ankete je mnoge presenetil, številnim hollywoodskim zapeljivcem pa zadal hud udarec.

Kar 75 odstotkov sodelujočih v raziskavi je povedalo, da jim je bolj všeč sproščena oblika telesa kot bolj napeta, s tem pa so dokazali, da se tako imenovano 'očetovsko telo' (ang. dad bod) znova vrača v modo.

Očetovsko telo oz. 'dad bod':
- povprečno telo,
- nenapeto telo,
- mehko telo,
- ni popolnoma brez oblike,
- ne gre za 'debele' osebe.

Izraz 'očetovsko telo' oz. 'dad bod' je bil prvič populariziran sredi leta 2010, da bi ostro kritiziral telesa slavnih igralcev na plaži (npr. Leonardo DiCaprio, Chris Pratt, itd.) Na udaru sta bila tudi Jason Segel in Seth Rogan.

Aaron Taylor Johnson
Aaron Taylor JohnsonFOTO: Profimedia

Leta 2020 je bil na udaru tudi Zac Efron, ki si je izraz prislužil že samo s tem, da je pridobil nekaj dodatnih kilogramov, k uporabi izraza pa so pripomogle tudi dlake na prsih. 

Ko rečemo, da ima nekdo očetovsko telo, navadno ne ciljamo na nekaj pozitivnega, a v resnici ne gre niti za negativen izraz. Gre preprosto za izraz, ki označuje nekoga, ki brez težav uživa ogljikove hidrate, ne hodi preveč pogosto v telovadnico, sem ter tja pa si privošči pivo ali dve. 

To so leta, pri katerih bi ženske morale nehati nositi bikini
Preberi še
To so leta, pri katerih bi ženske morale nehati nositi bikini

V to kategorijo spada večina moških na svetu, brez težav pa lahko iz te skupine izvzamemo shucane manekene. 

Owen Wilson
Owen WilsonFOTO: Profimedia

Vpliv pandemije

Raziskava je razkrila tudi, da je pandemija do neke mere vplivala na to, kako samski gledajo na svoja telesa in telesa partnerjev, omenjeni premik do tako imenovane 'telesne pozitivnosti' pa je verjetno povezan tudi z našim življenjskim slogom, ki se je med pandemijo močno spremenil.

Ljudje, ki so nekoč živeli aktivno življenje, so se v času pandemije zaradi splošne varnosti bolj zaprli vase in spremenili svoje navade, to pa je v velikih primerih povzročilo povečanje telesne mase.

Imajo moški res raje ženske z večjo zadnjico?
Preberi še
Imajo moški res raje ženske z večjo zadnjico?

Veliko ljudi je v tem času začelo sprejemati več različnih telesnih tipov, saj jim je pandemija pokazala, da ni tako enostavno ostati v formi.

Tom Brady
Tom BradyFOTO: Profimedia

Rezultati raziskave

Rezultati raziskave so pokazali, da čeprav je 'fit telo' lahko prednost pri privabljanju partnerja, pa to ni vse, kar šteje. Resnični svet nikakor ne deluje tako!

Ne le, da je 75 odstotkov sodelujočih v raziskavi povedalo, da jih 'očetovsko telo' privlači bolj kot preveč mišičasto telo, 20 odstotkov vprašanih je celo zatrdilo, da jim oblika telesa pri iskanju bodočega partnerja sploh ni pomembna. 

Ženske, ki hodijo z manj privlačnimi moškimi, so srečnejše
Preberi še
Ženske, ki hodijo z manj privlačnimi moškimi, so srečnejše

Samo 15 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da jih najbolj privlači 'Barbie oz. Ken' tip postave.

Na kakšno postavo pa prisegate ve?

Mailing

Zadovoljna fit

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Chris Pratt - dad bod postava in 'očetovska poza'
Chris Pratt - dad bod postava in 'očetovska poza'FOTO: Profimedia
Slavni igralec priznal, da je ženo spoznal kar v cerkvi
Preberi še
Slavni igralec priznal, da je ženo spoznal kar v cerkvi

Vir: glamourmagazine.co.uk, insider.com, glossy.espreso.co.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387