Zadovoljna.si
Ženska bere knjigo

Novice

5 knjig, ki jih morate prebrati to jesen

J.V.
06. 10. 2021 07.47
0

Če sodite med ljubiteljice knjig, potem ste zagotovo ves čas na lovu za novimi idejami, katero knjigo vzeti v roke. In roko na srce, to ni vedno najlažje. Dobrih knjig je malo morje in včasih se je nemogoče odločiti. Da bo izbira malo lažja, v nadaljevanju razkrivamo pet knjig, ki so postale svetovne uspešnice in jih ne boste mogle odložiti.

MESTO DEKLET – Elizabeth Gilbert

Izpod rok avtorice uspešnic Jej, moli, ljubi in Pečat stvarjenja prihaja slasten roman o glamurju, seksu in pustolovščini, o mladi ženski, ki odkrije, da ji ni treba biti pridno dekle, da bi bila dobra oseba. Priljubljena pisateljica Elizabeth Gilbert se vrača k fikciji z edinstveno ljubezensko zgodbo, ki se dogaja v gledališkem svetu New Yorka v štiridesetih letih prejšnjega stoletja. Mesto deklet, v katerem starejša ženska z užitkom in obžalovanjem (vendar predvsem z užitkom) gleda na svojo mladost, raziskuje teme ženske spolnosti in promiskuitete ter posebnost prave ljubezni. Ko zdaj, pri devetinosemdesetih letih, Vivian končno pripoveduje svojo zgodbo, se spomni, kako so dogodki v tistih letih obrnili tok njenega življenja v drugo smer, ter užitka in neodvisnosti, s katerima se je pognala vanj. "Ženska se na neki točki v življenju preprosto naveliča tega, da jo je ves čas sram," razmišlja. "In potem lahko postane oseba, kakršna res je." Mesto deklet je edinstvena ljubezenska zgodba, napisana z globokim razumevanjem človeškega hrepenenja in medsebojnih odnosov.

5 knjig za jesenske dni
Preberi še
5 knjig za jesenske dni
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

NEUKROTLJIVA – Glennon Doyle

Svetovna uspešnica, ki bi jo morala vsaj enkrat prebrati vsaka ženska. "Nekatere knjige vas stresejo za ramena, druge omrežijo vaše srce. Glennon v Neukrotljivi uspe oboje – istočasno," je o knjigi dejala Brene Brown. In prav ima. Roman Neukrotljiva bo ženske osvobodil tako čustveno in duhovno kot telesno. To ni zgolj razburljiva in obenem ganljiva zbirka avtoričinih intimnih spominov, ampak je tudi prepričljiva budnica. Je zgodba o ženski, ki je spoznala, da odgovorna mati ni tista, ki se žrtvuje in na obroke umira za svoje otroke, ampak tista, ki jim pokaže, kako celovito živeti. 

MALIBU RISING – Taylor Jenkins Reid

"Potopi nas v glamurozen svet, poln zvezd, a tudi surovih človeških čustev. Njeni liki so se mi zdeli popolnoma resnični – vsak je pomanjkljiv in umazan in vsakega je nemogoče sovražiti," je o knjižni uspešnici zapisala Beth O'Leary. Malibu Rising je zgodba o nepozabni noči v življenju družine: o noči, ko mora vsak izbrati, kaj bo ohranil od ljudi, ki so ga pomagali ustvariti, in kaj bodo pustili za seboj.

Avgust 1983. Na dan vsakoletne zabave ob koncu poletja, ki jo prireja Nina Riva, so pričakovanja velika. Vsi si želijo biti kot slavni bratje in sestre iz družine Riva – kot Nina, nadarjena deskarka in supermodel, brata Jay in Hud, eden prvak na deski, drugi priznani fotograf, in njuna sestra Kit. Bratje in sestre so poznani tudi kot potomci legendarnega pevca Micka Rive. Do polnoči bo zabava popolnoma ušla izpod nadzora. Še pred jutrom bo dvorec Riva zagorel. Toda preden bo preskočila tista prva iskrica v zgodnjih jutranjih urah, bo alkohol tekel v potokih, igrala bo glasba in skrivnosti, ki so oblikovale generacije te družine, bodo končno počasi prišle na površje.

Knjižne uspešnice, ki bi jih morale prebrati to poletje
Preberi še
Knjižne uspešnice, ki bi jih morale prebrati to poletje
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

THE NIGHT SHE DISAPPEARED – Lisa Jewell

Izpod rok avtorice najbolj prodajanih knjig Lise Jewell prihaja še en psihološki roman, ki ga ne boste mogli odložiti. Roman pripoveduje zgodbo o mladem paru, ki izgine na lepo poletno noč, in o mami, ki ga ne bo nikoli nehala iskati. Eno leto po izginotju fanta in dekleta se pisatelj preseli v kočo na robu gozda, ki meji na to posestvo. Gost gozd, med domačini znan kot Temno mesto, je njegovo najljubše območje za dolge sprehode in na enem od njih naleti na skrivnostno sporočilo. Je to morda namig o tem, kaj se je zgodilo z pogrešanim mladim parom? In kaj točno je tukaj zakopano?

IT ENDS WITH US – Colleen Hoover

Knjižna uspešnica, ki je postala senzacija tudi na TikToku, je trenutno ena izmed najbolj iskanih knjig tudi pri nas. Ljubiteljice romanov Colleen Hoover je navdušila nepozabna ljubezenska zgodba Lily in Ryla. Lily ni bilo vedno lahko in trdo je delala za življenje, ki si ga želi. Iz majhnega mesta v Mainu, v katerem je odraščala, je prišla zelo daleč – diplomirala je na fakulteti, se preselila v Boston in ustanovila svoje podjetje, cvetličarno. Ko med njo in čudovitim nevrokirurgom po imenu Ryle Kincaid preskočijo iskrice, se vse v njenem življenju nenadoma zdi skoraj preveč dobro, da bi bilo res. 

5 romanov, ki so navdušili knjižne influencerke
Preberi še
5 romanov, ki so navdušili knjižne influencerke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399