Zadovoljna.si
Shawn Mendes

Novice

Pevec odpovedal turnejo zaradi duševnih težav

S.B.
28. 07. 2022 09.32
0

Shawn Mendes, ki se je prejšnje leto soočil z osebnim stresom, potem ko sta se s pevko Camilo Cabello razšla, je svoje oboževalce obvestil o odpovedi turneje. Razlog naj bi tičal v slabem počutju in narušenem duševnem zdravju.

"Potrebujem nekaj časa, da se pozdravim in predvsem poskrbim zase in za svoje duševno zdravje," je dejal priljubljeni pevec Shawn Mendes, ki slovi po hitih, kot so Nervous, Stitches in Señorita. Dodal je, da je dobršen del življenja posvetil glasbi in vse od 15. leta hodil po svetovnih turnejah, kar pa je terjalo svoj davek. Po nekaj letih odmora je namreč menil, da je pripravljen ponovno začeti, in napovedal svetovno turnejo Wonder: The World Tour, vendar je kmalu ugotovil, da se je prenaglil, saj je bil pritisk zanj enostavno prevelik.

Shawn Mendes
Shawn MendesFOTO: AP

"Kot veste, sem moral zadnjih nekaj tednov turneje prestaviti, saj nisem bil popolnoma pripravljen na davek, ki ga bom moral zaradi nje plačati. Turnejo sem začel vznemirjen, da končno spet igram v živo po dolgi pavzi zaradi pandemije, a v resnici nisem bil pripravljen na to, kako težko bo po tako dolgem času ponovno koncertirati," je glasbenik zapisal na svojem Instagram profilu ter oboževalcem sporočil, da odpoveduje vse nastope v sklopu turneje Wonder: The World Tour, kar bo vplivalo na 12 koncertnih datumov.

"Po posvetovanju z mojo ekipo in izjemno skupino zdravnikov mi je postalo še bolj jasno, da potrebujem čas, ki si ga osebno nikoli nisem vzel, da stopim na realna tla in se vrnem močnejši. Žal moram odpovedati vse preostale datume v Severni Ameriki, Združenem kraljestvu/Evropi. Upali smo, da bom morda lahko ponovno nastopil, če si vzamem malo premora, ampak trenutno moram svoje dušeno zdravje postaviti na prvo mesto," je še priznal 23-letni zvezdnik."Vem, da ste vsi zelo dolgo čakali, da si ogledate moj šov, in srce se mi lomi, ker vam moram to sporočiti, ampak obljubim vam, da bom nazaj takoj, ko si bom vzel dovolj časa za zdravljenje. Rad vas imam in hvala, ker me podpirate in na tem potovanju ostajate z mano," je še skrušeno zaključil svoj iskren zapis. 

Konec še ene zvezdniške ljubezni
Preberi še
Konec še ene zvezdniške ljubezni

Vedno več glasbenikov javno naslavlja resnične težave, ki pridejo s tovrstnim življenjskim slogom. Posledično vedno bolj poudarjajo svoje zdravje in dajejo temu prednost. Ravno tako je slavni Carlos Santana, ki se mudi na turneji z Earth, Wind & Fire, pred kratkim izgubil zavest na odru in bil odpeljan na urgenco. Njegov padec je bil posledica izčrpanosti zaradi vročine in dehidracije, vendar si je od takrat opomogel. Med drugimi pa je na začetku leta tudi pevka Adele, ki bi se morala odpraviti na nastop v Las Vegas, le dan pred prvim koncertom objokana obvestila oboževalce, da se to ne bo zgodilo. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493