Zadovoljna.si
Andrea Zoltan

Novice

Plesna pravljica, ki je navdušila svet, prihaja tudi k nam!

zadovoljna.si
05. 04. 2018 14.33
0

To soboto v ljubljanske Stožice prihaja plesni spektakel Lord of the Dance, v katerem nastopata tudi Zoltan Papp in Andrea Kern, ki sta par tudi v zasebnem življenju.

Andrea Zoltan
Andrea ZoltanFOTO: Marko Alpner

Zoltan Papp in Andrea Kren nastopata v vlogah Dark lord in Morrighan ter sta sicer par tudi v resničnem življenju. Zoltan pleše pri Lord of the Dance že 13 let in je začel plesati latinskoameriške plese pri 9 letih, z irskim plesom pa se je spoznal šele pri 21 letih in v nekaj letih plesal že med najboljšimi. Tudi Andrea je del predstave že 10 let, šoli irskega plesa v Budimpešti pa se je pridružila pri 13 letih in se za irski ples pričela zanimati prav po ogledu predstave Michaela Flatleyja.

Andrea Zoltan
Andrea Zoltan FOTO: Marko Alpner

V pravljici boja dobrega proti zlu plesalci predstavo stopnjujejo skozi strastno zgodbo, ki opisuje pot Malega duha skozi čas in njegovo pomoč Gospodu plesa, ki hoče svoje ljudstvo zaščititi pred Gospodom teme in njegovimi učenci. »Oba v zgodbi predstavljava zlobna lika, ki hočeta uničiti svet dobrega.« se skrivnostno nasmejeta »Zlobne vloge so vedno zanimive in velik izziv saj moraš v sebi poiskati nekaj novega. Vedno poskusiva tudi dodati kaj drugačnega, da se lika razvijata, saj imava pri zlobnih likih več svobode na odru.«

Brezčasna zgodba o hrepenenju, ljubezni ter veri v dobro in pozitivno, boj med dobrim in zlim predstavlja z glasbo in plesom, ki utelešata atmosfero dogajanja. »Obiskovalcem bomo pripravili spektakel irskega plesa, ki tradicionalni irski ples združuje z modernim. Na odru boste lahko videli robote, spektakularno video ozadje, svetlobne efekte in čudovite kostume.« je še razkril Zoltan o predstavi. Keltska plesna pravljica občinstva po vsem svetu osvaja z ekstravagantnimi kostumi in osupljivo spretnostjo, energijo in hitrostjo nastopajočih v podkovanih plesnih čevljih. Predstava je tudi zelo zahtevna za plesalce, ki potrebujejo dobro fizično pripravljenost. »Pred vsakim nastopom vadimo 2 uri, da se prepričamo, da je vsak nastop popoln in izvedba brezhibna,« pravi Andrea, plesalci pa se morajo držati tudi zdrave prehrane.

Andrea Zoltan
Andrea ZoltanFOTO: Marko Alpner

Plesalca sta bila nad Ljubljano navdušena. »V Ljubljani bomo imeli pred nastopom tudi kakšen dan časa, da si ogledamo mesto, kar bova nedvomno izkoristila.« pravita Andrea in Zoltan, ki se veselita ponovnega nastopa pred slovenskim občinstvom »Po vsej regiji so ljudje zelo strastni do umetnosti in kulture. Vsakič, ko pridemo, doživimo navdušen sprejem občinstva in zelo se veseliva, da vidiva kako bodo našo predstavo sprejeli tokrat!«.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493