Zadovoljna.si
Emily Pankurst - 2

Novice

Po 9 dneh končno odstranila tampon in doživela šok

J.V.
30. 03. 2018 10.45
12

Emily Pankhurst je imela težave z napihnjenostjo, a je bila ves čas prepričana, da je ta posledica stresa. Nato je opazila, da se ji po telesu pojavljajo izpuščaji, sledile so težave z izgovarjanjem besed, zaradi česar so jo urgentno prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hudo zastrupitev krvi. Na intenzivni negi je ostala tri dni ter za nekaj časa izgubila mobilnost. Vse samo zato, ker je pozabila odstraniti tampon.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

20-letna študentka je napihnjenost in slabo počutje pripisovala stresu, in šele ko se je njeno zdravstveno stanje tako poslabšalo, da ni mogla več razločno govoriti, odšla v bolnišnico.

Zdravniki so odkrili, da ima hudo zastrupitev krvi, ki jo je povzročil tampon, ki ga je imela v nožnici kar 9 dni. Ko se je nanj spomnila in ga izvlekla, je bil ta popolnoma črn. Nekaj ur kasneje je omedlela, po telesu dobila izpuščaje, pojavile pa so se tudi težave z govorom, zaradi česar so jo prepeljali v bolnišnico.

Ugotovili so, da ima hudo zastrupitev krvi, ki je bila posledica sindroma toksičnega šoka, infekcije, ki je lahko smrtonosna. Predpisali so ji antibiotike in ji uspeli rešiti življenje, toda Emily je začasno izgubila mobilnost in še danes težko prehodi daljše razdalje.

»Če ne bi bilo vrvice, ne bi vedela kaj to je. Grozno je bilo. Takoj sem ga vrgla v školjko, slabo mi je bilo,« je priznala Emily, ki je kot pravi sama doživela pravi šok, ko je po več kot enem tednu končno izvlekla tampon.

Tampon
TamponFOTO: Thinkstock

Treba je vedeti ...

Tampon bi morali zamenjati na nekaj ur, a se pogosto zgodi, da nanj enostavno pozabite in ga ne zamenjate dokler ne začutite, da je ta začel prepuščati.

Z zdravstvenega vidika in sodeč po navodilih uporabe tampona ni treba menjati po vsaki uporabi stranišča, a je zaželeno. Vrvica tampona se namreč med uriniranjem in tuširanjem zmoči in zaradi tega lahko postane prenosnik bakterij.

 Ne glede na to, ali je tampon že dosegel svoj maksimum vpijanja krvi ali ne, ga je potrebno nujno na nekaj ur zamenjati z novim. Zaradi vlage in telesne toplote namreč to hitro postane odlično mesto za razvijanje bakterij. Dalj časa je notri, večja je možnost okužbe. Tampon zato menjajte na 4 do 6 ur.

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368