Zadovoljna.si
Kitajka - naslovna

Novice

To nam po sedmih tednih karantene sporoča mlada Kitajka

J.V.
14. 03. 2020 09.36
0

Zapis mlade Kitajke, ki je že osem tednov v karanteni, je zaokrožil po družbenem omrežju Instagram. V njem vse poziva, naj ostanejo mirni in svetuje, kaj vse lahko naredimo, da se virus ne bo širil še naprej.

"Hej,

medtem ko koronavirus postaja bolj priljubljen od Corona piva, sem želela danes (11 marec) z vami deliti nekaj novosti in misli na splošno, zlasti z mojimi prijatelji v Italiji, ki so prav tako doma v karanteni. Jaz sem bila doma od 23. januarja in sem šele pred nekaj dnevi začela občasno hoditi ven. Ni bilo zabavno, a sem vesela, da sem šla skozi to v upanju, da ne bo treba iti vam. Če ljudje, ki jih poznate, tega še vedno ne jemljejo resno, jih ignorirajte in zaščitite sami sebe. Če vas grabi panika, naj vas ne, znanost in statistike so na naši strani. 

Če ste zafrustrirani, ker morate biti zaprti v stanovanju, vedite, da ste doma medtem ko so nekateri dejansko v vojni. Vem, da mi je lahko reči zdaj vse to, ker smo pri kraju bitke tukaj na Kitajskem, ampak upam, da vam to prinese malo miru, če se trenutno res počutite v paniki," je v zapisu na družbenem omrežju Instagram delila mlada Kitajka Miss Nov, ki je tekom karantene ves čas obveščala svoje sledilce iz celega sveta, kaj se dogaja na Kitajskem.

K zapisu je priložila tudi videoposnetek, v katerem jo vidimo, kako se sprehaja po še vedno skoraj praznih ulicah Kitajske, kjer so trenutno v osmem tednu karantene. Obenem pa poudarja, da ni čas za paniko in obljublja, da se bodo stvari izboljšale. Pravi, da je zelo pomembno, da stvar jemljemo resno, obenem pa ta čas izkoristimo za refleksijo in razmislek o tem, kaj nam je v življenju res pomembno.

Napotki proti širjenju koronavirusa: Uporabno je, vzemite si čas za branje.
Preberi še
Napotki proti širjenju koronavirusa: Uporabno je, vzemite si čas za branje.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375