Zadovoljna.si
Nasilje v šoli

Novice

POP TV pripravlja posebno oddajo o pereči problematiki

M. A.
11. 05. 2023 05.00
0

V luči medvrstniškega nasilja, ki je izbruhnilo v Celju, in krutih dejanj v Beogradu, ki so pretresla ves Balkan, POP TV pripravlja posebno pogovorno oddajo NEnasilje, ki jo bo vodila Maja Sodja. Celjski Narodni dom bo 22. maja ob 20.00 postal studio za en večer, pred občinstvom pa se bodo o izzivih, ki so pred sodobno družbo, pogovarjali gosti, strokovnjaki, znani in tudi mladostniki.

Se res vse začne doma? So medvrstniškemu nasilju pospešek dala družbena omrežja? Fizičnemu nasilju namreč sledijo še ustrahovanja in sramotenje s posnetki napada po družbenih omrežjih. So starši kos otrokom, so opolnomočeni, sledijo trendom? Imajo šole in učitelji znanje in vzvode, kako ukrepati, kje potegniti ročno zavoro? 

"Izbruhi nasilja med mladimi so dejanja in zločin, ki najbolj bolijo. Skrb vzbujajoče je, da se ob srhljivih dogodkih ustrahovanja in zaničevanja prek telefonov in omrežij nadaljujejo tudi v nekoč varnem zavetju doma. V oddaji s pomenljivim naslovom NEnasilje bomo odgovarjali na izzive mladih, staršev, učiteljev in s prepletom zgodb ponujali rešitve," sporoča urednica oddaje Alenka Marovt

"Celjski primer medvrstniškega nasilja je naša iztočnica, primer, ki je znova opozoril na sicer vseprisotno problematiko. Medvrstniško nasilje se dogaja vsak dan, nam pripovedujejo mladi. Dogaja se v šoli, na igrišču, na avtobusu, na spletu. V oddaji ne bomo obsojali, ne bomo iskali krivcev in žrtev, pač pa rešitve. Kaj moramo kot družba delati drugače, da bomo strpni, prijazni drug do drugega, razumevajoči in empatični?" se sprašuje voditeljica Maja Sodja

Maja Sodja
Maja SodjaFOTO: POP TV

Slovenija, pogovorimo se. O fenomenih družbenih omrežij, o grajenju mladostnikove podobe za vsako ceno, kako prepoznati znake, kako ukrepati, kako postaviti meje, kako vzgajati in slišati otrokove stiske? Kako družbi nazaj vcepiti vrednote, staršem in učiteljem avtoriteto? Pogovorimo se. O mladosti brez nasilja. 22. maja ob 20.00 na POP TV.

Medvrstniško nasilje
Medvrstniško nasiljeFOTO: Shutterstock
NEnasilje
NEnasiljeFOTO: POP TV

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 353