Zadovoljna.si
Preprosto božično milo je lahko zelo lepo darilo.

Novice

/ Oglas

Popoldne narediš, zvečer podariš

PR
06. 12. 2023 05.00
0

Prva večmedijska knjiga ČUDOVITI SVET MIL – zakladnica naravnih receptov za mila

Ste se danes že namilili z dišečim naravnim milom?

Živimo v svetu, ki je vse bolj usmerjen v trajnostno preobrazbo. Tudi na področju izdelave kozmetičnih sestavin oz. izdelkov, ki jih uporabljamo na svoji koži. Knjiga Čudoviti svet mil je nepogrešljiv vodnik pri izdelavi naravne kozmetike. Ta zanimivi priročnik avtorice Karmen Gostinčar spodbuja bralce k ustvarjanju oz. ročni izdelavi mil po hladnem postopku in mil brez luga.

Poglejte kratko video predstavitev izdelave preprostega mila.

V knjigi je na 168 straneh zbranih 60 receptov za izdelavo mil, ki uporabljajo moč narave za ustvarjanje razkošnih in hranilnih mil – od sivkinih sproščujočih arom do poživljajočih mešanic citrusov. Mila lahko vsebujejo tudi naravne dodatke, ki spremenijo namen uporabe mila, na primer lufo ali suho cvetje in mu dodajo še bolj naraven pridih. Knjiga Čudoviti svet mil vsebuje tudi številne QR kode, preko katerih lahko bralci dostopajo do videoposnetkov z napotki za izdelavo.

Preprosto božično milo je lahko zelo lepo darilo.
Preprosto božično milo je lahko zelo lepo darilo.FOTO: Arhiv naročnika

PREPROSTO BOŽIČNO MILO

Prednost mila, narejenega po postopku vlivanja, je, da njegov izgled lahko med drugim spreminjamo glede na letni čas. Pozimi so zelo primerna mila z božičnim motivom.

Za eno milo potrebujemo:
40 g prozornega mila za vlivanje*
40 g belega mila za vlivanje *
5-10 kapljic eteričnega olja janeža (lahko tudi cimeta, pomaranče in drugo)
nekaj kapljic tekoče modre barve 
2 janeževi zvezdi

*količina mila za vlivanje je odvisna od izbranega kalupa za milo

Prozorno milo za vlivanje raztopimo, odišavimo z eteričnim oljem janeža in vlijemo do polovice kalupa. V milo namestimo janeževi zvezdi, poškropimo s čistim alkoholom in počakamo, da se nekoliko ohladi in strdi. Medtem stopimo belo milo za vlivanje. Stopljeno obarvamo in odišavimo. Milo v kalupu poškropimo s čistim alkoholom in čezenj do vrha dolijemo obarvano milo. Ponovno ga poškropimo s čistim alkoholom, da se znebimo mehurčkov in pustimo, da se milo popolnoma ohladi in strdi. Nato ga vzamemo iz kalupa.

Tako narejeno božično milo lahko podarimo takoj.

Knjiga Čudoviti svet mil ponuja obilo informacij o postopku izdelave mila. Bralci bodo v knjigi našli jasna, jedrnata ter človeku in naravi prijazna navodila, primerna za začetnike kot tudi bolj izkušene izdelovalce naravne kozmetike. Uporabniki priročnika bodo v njem našli zanimive ideje za izdelavo edinstvenih mil in tudi nasvete, kaj narediti, ko gre kaj narobe.

Knjiga Čudoviti svet mil vas bo popeljala od prvih plašnih poizkusov izdelave mila pa vse do samozavestnega izdelovalca različnih čudovitih naravnih mil. Vsa navodila in napotki so predstavljeni na, tudi začetnikom, razumljiv način. Spoznali boste vse sestavine, različne tehnike izdelave, pripomočke, pa tudi težave, ki se lahko pojavijo pri izdelavi in kako jih rešite. 

Medeno milo, narejeno le iz treh sestavin.
Medeno milo, narejeno le iz treh sestavin.FOTO: Arhiv naročnika

MEDENO MILO 

Med in mleko sta par, ki vedno navduši. V milu sta blaga in učinkovita. 

Za eno milo potrebujemo:
70 g mila za vlivanje z medom
30 g mila za vlivanje z osličjim mlekom
5-10 kapljic eteričnega olja kamilice

Stopimo milo za vlivanje z medom. Dodamo eterično olje, nato ga vlijemo v kalup za milo. Počakamo, da se milo nekoliko ohladi in strdi. Med tem časom stopimo milo za vlivanje z osličjim mlekom. Tudi to milo odišavimo. Milo v kalupu poškropimo s čistim alkoholom in milo z osličjim mlekom do vrha kalupa vlijemo na medeno milo. Milo ponovno poškropimo s čistim alkoholom, da se znebimo mehurčkov in počakamo, da se popolnoma ohladi in strdi. Nato ga vzamemo iz kalupa. 

Milo lahko uporabimo takoj, ali pa ga shranimo.

Čudoviti svet mil ni zgolj knjiga, ki jo preberete – je vabilo, da se podate na ustvarjalno dogodivščino in mila izdelate sami. Izdelava naravnega mila v resnici ni tako zahtevna, da ga ne bi vsaj poskusili narediti. In zakaj se lotiti izdelave? Ker so naravna mila veliko prijaznejša do naše kože, predvsem pa bodo mila, ki jih naredimo sami, prilagojena našim željam. Ne glede na to ali želite ročno izdelana naravna mila podariti svojim najdražjim ali iščete bolj zdrave rešitve uporabe kozmetike zase, je ta knjiga vaše okno v svet izdelave naravne kozmetike.

Tudi napotke, kje v Sloveniji lahko kupite vse potrebno za izdelavo mil, boste izvedeli v knjigi.

Naslovnica knjige Čudoviti svet mil.
Naslovnica knjige Čudoviti svet mil.FOTO: Arhiv naročnika

Knjiga Čudoviti svet mil je na voljo v knjigarnah ter na povezavi TUKAJ.

 

Naročnik oglasa je ČZD Kmečki glas, d. o. o. 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493