Zadovoljna.si
Poročna zaobljuba

Novice

Poroka: skrivnosti poročne glasbe in fotografiranja poroke

Zadovoljna.si
12. 05. 2022 05.00
0

Bliža se vajin težko pričakovani dan, poroka, pa še nimata nikogar, ki bi poskrbel za poročno glasbo in fotografiranje poroke. Brez skrbi, spodaj smo zbrali nekaj koristnih informacij, s pomočjo katerih bosta lažje našla pravega poročnega ponudnika zase.

Mimogrede, pripravili smo vama tudi seznam preverjenih poročnih ponudnikov.

Poročne fotografije

Povprečen znesek, ki ga poročni pari odštejejo za fotografiranje oziroma snemanje poroke, je 900 EUR, začne pa se lahko tudi že pri 300 EUR. Na ceno vpliva mnogo dejavnikov, kot so količina obdelanih fotografij, izbrana vrsta fotografij in tudi čas, ko mora biti prisoten fotograf. Ponudbe fotografov so si med seboj zelo različne in vključujejo različne vrste fotografij. Tri najobičajnejše vrste paketov so osnovni oz. civilni paket, srednji oz. cerkveni paket in celodnevni paket. Sta razmišljala tudi o fotoknjigi? Njena cena se začne pri 200 EUR.

Ujet trenutek prihoda neveste pred oltar.
Ujet trenutek prihoda neveste pred oltar.FOTO: Camila Cordeiro

Poznamo različne vrste poročnih fotografij, v današnjem času pa je zelo priljubljeno fotografiranje ženina in neveste, ko se na poročni dan prvič zagledata v poročnih oblekah. Poleg tega imajo poročni pari radi fotografije, ki ujamejo pristna čustva vseh udeleženih na poroki. Na kratko, bolj spontane fotografije.

Za večjo sproščenost na dan poroke se lahko s fotografom domenite za predporočno fotografiranje, na katerem bosta bolje spoznala njegov način delovanja in se hkrati preizkusila v raznoraznih pozah. Poleg tega pa bosta imela še nekaj dodatnih slik – odlično, kajne?

Poskrbeti morata, da bosta dogovor z izbranim fotografom sklenila dovolj zgodaj. Glede na pridobljene podatke naj bi se največ parov poročilo maja, najmanj pa decembra.

Sedaj sta sicer pridobila veliko informacij, vendar se še vedno sprašujeta, kje sploh najti dobrega fotografa. Naj vama prihranim nekaj časa: skočita na omisli.si/fotografa, kjer najdeta nabor vseh preverjenih ponudnikov fotografije in videoprodukcije. Svetujem vama, da pri tem pogledata ocene in mnenja preteklih strank ter seveda portfolio fotografij.

Poročna glasba

Tukaj se cena giblje med približno 500 in 2000 EUR. Nanjo vpliva ogromno stvari. Lahko se odločita za glasbo v živo ali na playback. Pri tem vsi vemo, katera možnost je dražja. Drugi dejavnik je število članov zasedbe. Ker se mora med več članov razdeliti več denarja, bo ta izbira dražja. Na ceno vpliva tudi to, koliko časa bo prisoten poročni DJ ali ansambel za poroko, in seveda količina izkušenj. Če bodo v ožjem izboru poročni glasbeniki, ki prihajajo iz drugega kraja, vama bodo zaračunali potne stroške. Če nimata v mislih določenega izvajalca, se lahko temu izogneta tako, da se odločita za izvajalca iz kraja, kjer bo potekala poroka. Sta si za ta dan zamislila tudi animatorja? Nekateri izvajalci se poleg glasbe ukvarjajo tudi z animacijo!

Poročna zabava
Poročna zabavaFOTO: Mitchell Orr

Tako kot pri zgoraj omenjeni storitvi tudi pri tej in vseh nadaljnjih poglejta mnenja in ocene preteklih strank. Gre za najiskrenejšo reklamo ponudnika. Sedaj pa na omisli.si/glasbenika poglejta, kateri glasbeniki so še na voljo, preden vama kdo zasede termin.

Naj z vama delim še nekaj nasvetov, da se bosta lažje odločila.

Predhodno poslušanje: za lažjo predstavo, kako poročni DJ ali poročni ansambel izvaja glasbo in na kakšen način pri tem sodeluje s publiko, naj vama pošlje posnetke s preteklih porok. Ne nazadnje je tudi dobro vedeti, da se zna primerno obleči.

Določita glasbene želje: glasbeniku povejta, katero glasbo rada poslušata in katere ne marata. Mogoče imata v mislih določeno pesem, ki si jo želita slišati na ta poseben dan. Ne mislita, da sta zahtevna – to je vajin dan in pravico imata povedati, kaj si želita!

Kaj med premori? Poročni glasbeniki morajo imeti vsake toliko časa odmor. Kaj si želita, da se dogaja takrat? Lahko se predvaja izbrana glasba, lahko pa je to čas za tišino in klepet. Po želji ...

Poročni ples: ne pozabita na prav posebno pesem, ki bo igrala v času glavne točke večera, vajinega poročnega plesa.

Vodenje programa: pri tem si lahko zamislita animacijo z raznimi skeči ali pa povezovalca celotnega programa. Po navadi za vodenje programa poskrbijo kar poročni glasbeniki, zato ne pozabita preveriti, kako se pri tem odrežejo.

Katere zvrsti glasbe so vama pri srcu? To je dobro vedeti, še preden se začneta dogovarjati s ponudniki. Si želita narodnozabavne, živahne, romantične ali rock glasbe? Kakor koli se bosta odločila, na voljo imata veliko različnih izvajalcev. Mednje spadajo poročni DJ, poročni ansambel, poročni solo, duo ali trio in poročna glasbena skupina.

Poroka je eden izmed najlepših dni v času skupnega življenja para. Naj bodo spomini na ta dan lepi in čarobni. Poskrbita, da bo vse tako, kot si vidva želita, in se pri tem ne ozirajta na mnenja drugih. Ker pa vseeno želimo, da bi bil tudi proces organizacije poroke lep in zabaven ter vaju ne bi spravljal v stres, vama predlagamo, da se obrneta na omisli.si/poroko, kjer bosta našla vse poročne ponudnike na enem mestu – za prav vse poročne storitve in dodatke, ki jih potrebujeta na poroki.

Poročna zaobljuba
Poročna zaobljuba FOTO: Drew Coffman

Naj vama vajina poroka za vedno ostane v srcu!

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375