Zadovoljna.si
Kuhan gin

Novice

Pozabite na kuhano vino, to zimo pijemo kuhan gin

J.V.
05. 12. 2020 06.00
0

Če smo v preteklih letih prisegali na kuhano vino, ga je že pred dvema letoma zamenjal kuhan gin, ki bo zelo priljubljen tudi letos. Ker bari in gostilne ostajajo zaprti, ga bomo v prihajajočih tednih kuhali kar sami doma. Recept za kuhan gin razkrivamo v nadaljevanju ...

Že v četrtem stoletju so Rimljani segrevali vino, mu dodajali med, poper ter žafran. Napitek so takrat imenovali conditum paradoxum. Od takrat je kuhano vino doživelo kar nekaj sprememb, danes mu dodajamo cimet in klinčke. Napitek je bil v preteklih letih ena najbolj priljubljenih prazničnih pijač, letos pa mu bo konkurenco povzročal kuhan gin. Da, prav ste slišali. 

Kuhani gin bo letos najbolj priljubljena decembrska pijača.
Kuhani gin bo letos najbolj priljubljena decembrska pijača.FOTO: iStock
Recept za 'božični' gin in tonik, ki ga morate poskusiti
Preberi še
Recept za 'božični' gin in tonik, ki ga morate poskusiti

Gre za trend, ki prihaja z Velike Britanije in navdušuje po celem svetu in prepričani smo, da Slovenija ne bo nobena izjema. Obstajajo različne verzije kuhanega gina, ki ga lahko priporavite s sokom jabolka, v čokoladni različici ali z aromatičnim pomarančnim sirupom in vanilijo.

Da ga boste lahko pripravili tudi sami doma in z njim navdušili prijatelje in bližnje, spodaj dodajamo recept:

- 25 ml gina

- 200 ml jabolčnega soka

- žlica medu

- cimet

- klinčki

- ingver

- zvezdasti janež

Pogrejte jabolčni sok, dodajte žlico medu in po želji in okusu začinite s cimetom, klinčki, ingverjem in zvezdastim janežem. Ko napitek zavre, ga odstavite z ognja. Vanj prilijte 25 ml gina ,in če imate pri roki kakšno jabolko, dodajte nekaj rezin, ter postrezite, dokler je napitek vroč. 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Tisti, ki pijejo gin tonik, so bolj seksi!
Preberi še
Tisti, ki pijejo gin tonik, so bolj seksi!

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375