Zadovoljna.si
Praznični pogrinjek

Novice

Tako bodo prazniki popolnoma brezskrbni

S.C.
27. 11. 2018 08.45
0

Čas nezadržno beži in najbolj vesel ter težko pričakovani mesec je tik pred vrati. Veseli december sicer prinaša obilo veselja, ljubezni, topline, igrivosti in druženj, a le, če se nanj dobro pripravimo in se ne lotevamo vseh ’nujnih’ opravil zadnji trenutek. V nasprotnem primeru nam namreč lahko hitro ob obilici sprotnih obveznosti zmanjka časa za nakup vseh daril, okrasitev doma in okolice, ter seveda za pripravo prazničnih večerij, ki se jih v tem času po navadi vrsti v izobilju. Da bo veseli december za vas čim manj stresen ter da ga boste preživeli v miru in si boste lahko vzeli čas tudi zase in za brezskrbno druženje z najbližjimi, vam v nadaljevanju ponujamo nekaj uporabnih nasvetov.

Med sprehodom po trgovinah preverite ponudbo in morda dobite idejo, kako bi letos okrasili dom.
Med sprehodom po trgovinah preverite ponudbo in morda dobite idejo, kako bi letos okrasili dom.FOTO: Profimedia

Le malo je takih, ki se ne veselijo prihajajočega prazničnega časa, čarobno okrašenih mest, igrivih božičnih melodij, otroškega pričakovanja dobrih mož, izdelave ali nakupa okraskov ter prijetnih večerov ob dobri jedači in pijači v družbi družine in prijateljev. December naj bi bil namreč mesec poln radosti in topline, ko naj bi si vzeli čas zase in za najbližje, se z njimi v miru poveselili in se spominjali lepih trenutkov leta, ki se izteka.

Žal pa to pristno vzdušje, ki bi moralo vladati v prazničnem času, nemalokrat zasenčijo obveznosti, ki jim ni ne konca ne kraja. Pogosto se namreč dogaja, da prazniki za mnoge postanejo obremenjujoči, saj si ves čas belijo glavo s tem, kakšna darila kupiti, koliko zanje zapraviti, kdaj in kako okrasiti dom, koga vse obiskati ter seveda, koga vse povabiti na večerjo in kaj pripraviti.

No, priprava praznične večerje letos res ne bo zamudna, saj vam vam bo delo še kako olajšal Božičkov piščanec.

Se tudi vi vsako leto znajdete med slednjimi? Naj bo letos drugače. Dobra novica je, da imate več kot dovolj časa, da se na praznike pripravite v miru, da si prihranite čas z dobro organizacijo in da se končno čisto zares prepustite pristnemu decembrskemu vzdušju. Sledite dobrim nasvetom.

Zadnja leta so priljubljeni venčki iz naravnih materialov, ki jih lahko izdelate kar sami.
Zadnja leta so priljubljeni venčki iz naravnih materialov, ki jih lahko izdelate kar sami. FOTO: Profimedia

Ne prehitevajte z okraševanjem

Sicer lahko že nekaj tednov na trgovskih policah lahko najdemo najrazličnejše okraske in druge praznične simbole, kar pa ne pomeni, da morate že novembra dom odeti v Božičkovo deželo. Lahko pa si vendarle ogledate ponudbo in morda najdete idejo za okrasitev stanovanja. Teh je ogromno tudi na spletu, zato lahko v prostem času pobrskate po družbenih omrežjih in vam bo kasneje, ko bo čas za akcijo, veliko lažje, saj boste točno vedeli, kaj želite in kje kaj kupiti.

Začnite z adventnim venčkom

Kljub temu pa ne pozabite, da je pred vrati prva adventna nedelja, ko se prižge tudi prva svečka. To pomeni, da je sedaj idealen čas, da poskrbite za venček, ki bo krasil vašo mizo. Gre namreč za nepogrešljiv praznični aranžma decembra in simbolizira čas pričakovanja božiča. Seveda ni nujno, da si omislite ravno venček; v zadnjih letih so namreč klasične venčke zamenjale prave umetniške dekoracije najrazličnejših oblik, pomembno je le, da imajo štiri svečke. Na prodajnih policah jih je moč najti malo morje še bolje pa je, da jih izdelate kar sami, bodisi iz naravnih bodisi iz kupljenih materialov, tako bodo zares unikatne in po vašem okusu. Če imate otroke, vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. Kasneje lahko v podobnem slogu izdelate ali kupite še kakšne druge praznične dekoracije za dom in okolico. Adventne venčke in adventne dekoracije drugih oblik lahko izdelate ali kupite tudi za na vhodna vrata.

Na embalaži Božičkovega piščanca najdete tudi recepte za okusne priloge.
Na embalaži Božičkovega piščanca najdete tudi recepte za okusne priloge.FOTO:

O darilih razmislite že sedaj

Prazničnega časa seveda ni brez obdarovanj. Če imate otroke, potem zagotovo veste, da so darila zanje najpomembnejša, in roko na srce – ni lepšega, kot videti veselje in srečo v otroških očeh, ko pod smrečico zagledajo paket s svojim imenom. In če smo iskreni, tudi odrasli smo daril vedno veseli. Vse lepo in prav, a zagotovo iz izkušenj preteklih let dobro veste, da je v trgovskih centrih decembra gneča nepopisna, hkrati pa je manj tudi izbire, zato ni pametno z nakupom daril odlašati do zadnjega trenutka. Za začetek je pametno, da naredite seznam ljudi, ki jih nameravate obdariti in določite okvirni znesek, ki ga nameravate za darila odšteti. Hitro se namreč lahko zgodi, da prekoračite proračun in tvegate slabo voljo ter kup dodatnih skrbi. To ne pomeni, da morate imeti v začetku decembra že vse kupljeno in zavito, a načrtovanje in iskanje idej je vendarle več kot dobrodošlo.

Kulinarično razvajanje še nikoli ni bilo tako preprosto

Kot že rečeno je veseli december tudi čas druženja in priprave prazničnih večerij. Pa ne govorimo le o sami božični večerji. Tudi sicer namreč v tem času pogosto gostimo prijatelje, znance in sorodnike ali pa se družimo v krogu najožje družine. In takrat je samoumevno, da se miza šibi pod težo najrazličnejših prazničnih dobrot. Vse lepo in prav, a če smo iskreni, je za vsako gospodinjo priprava večerij lahko zelo naporna in zamudna, saj si želi svoje goste in svoje najdražje razvajati z najboljšimi jedmi, zato se pogosto loti zapletenih receptov. Se prepoznate?

Naj vas razveselimo z novico, da boste letošnje praznike z veseljem oblekli predpasnik in vabili na pogostitev. Za nadvse prijetne in okusne praznike bo namreč poskrbel Božičkov piščanec Pivka, ki vam bo prihranil ogromno časa in prinesel obilo zadovoljstva. Je namreč že začinjen z okusnimi naravnimi začimbami, poleg tega je pakiran v folijo za peko, kar pomeni, da bo vaša pečica ostala čista, in kar je najbolje – priložena je tudi posoda za peko, zato ne potrebujete dodatne posode, kar pomeni, da bo na koncu manj pomivanja. Božičkovega piščanca Pivka tako le vzamete iz embalaže in ga položite v prižgano pečico. Da, tako preprosto je! Piščanca ni potrebno obračati in ne zalivati. Pekel se bo v lastnem soku, pri čemer se bodo ohranili vsi okusi, meso pa bo ostalo mehko in sočno. S tem se izognete predpripravi in vam ostane dovolj časa za druženje. Za piko na i pa je Božičkov piščanec Pivka pakiran v lični praznični embalaži, tako da ga konec koncev lahko tudi podarite komu za darilo in mu prihranite čas. Poiščete ga lahko tudi s kruhovim nadevom.

A to še ni vse. Božičkov piščanec tudi nagrajuje. S sodelovanjem v nagradni igri se lahko potegujete za vgradno pečico. Sodelujte TUKAJ!

Piščanec je odlična izbira za praznično večerjo.
Piščanec je odlična izbira za praznično večerjo. FOTO: Profimedia

Izbran okus in uporabna embalaža pa odlikuje tudi celotno linijo izdelkov Pripravljeno za peko. Izdelki vam bodo polepšali ne le praznike, pač pa tudi ostale dni v letu, ko boste želeli razvajati borbončice svoje družine in gostov.

Božičkov piščanec Pivka je odlična izbira za praznične večerje tudi zato, ker bo zadovoljil celo najbolj zahtevne goste, torej tudi tiste, ki pazijo na linijo, skrbijo za zdravje skozi vse leto ali prisegajo le na najvišjo kakovost. Poiščite njegovih 5 zvezdic TUKAJ!

Z razlogom se namreč piščančje meso in izdelki Pivka ponašajo z znakom izbrana kakovost Slovenija, ki pomeni kratke dobavne poti, kakovostnejšo krmo, natančno sledljivost izvora, poostren nadzor in lokalno poreklo. Piščanec sodi tudi med zdrava in lahka živila, poleg tega pa se k piščancu podajo tudi najrazličnejše priloge, tako nikoli ne boste imeli občutka, da pripravljate vedno enako večerjo. Bodite torej domiselni in iznajdljivi in nikar ne zapravljate časa, ki je še kako dragocen.

Če povzamemo, najpomembneje je, da v prazničnem času zares uživate in ga preživite s tistimi, ki vam največ pomenijo. V kolikor boste dobro organizirani vstopili v veseli december, vam bo zagotovo uspelo vse postoriti pravočasno in boste komaj čakali večere, ko boste gostili družino in prijatelje ter jih razvajali z najokusnejšimi prazničnimi dobrotami.

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375