Zadovoljna.si
Ashley Graham - 1

Novice

Punčka Barbie je po njeni zaslugi končno dobila obline

J.V.
17. 11. 2016 08.01
19

Lepotni ideali so pogosto izkrivljena podoba ženskega telesa, zaradi česar vse več najstnic in mladih žensk postaja žrtev motenj hranjenja. Prizadevanja, da bi imele telo, podobno igrački Barbie, pogosto pripeljejo do skrajnih meja, ko je življenje že ogroženo. Zato je najnovejša podoba priljubljene dekliške igrače, požela val navdušenja. Barbie je namreč po zaslugi ene izmed najbolj slavnih 'plus size' manekenk na svetu, končno dobila obline!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ashley Graham je ženska, ki podira lepotne ideale, ki od žensk zahtevajo, da nosijo konfekcijsko število 36 in ves čas izgledajo kot manekenke oziroma kot punčka Barbie. Svetlolasa igračka je dolgo veljala za ideal lepe postave, a natančna analiza njenih mer pokaže, da je njena postava pravzaprav "smrtna". Če se upoštevajo razmerja njenega "telesa", se izkaže, da bi kot resnična ženska težko shajala v vsakdanjem življenju – prisiljena bi bila v hojo po vseh štirih in ne bi mogla ničesar dvigniti.

A majhne deklice tega seveda ne vedo in večina tistih, ki se s punčko igrajo, sanja, da bi izgledale tako kot ona. Manekenka in ženska leta po izboru revije Glamour, živi svoje Barbie sanje. Ashley, ki je bila prva 'plus size' manekenka, ki se je znašla na naslovnici revije Sports Illustrated, je imela  pri oblikovanju igrače le eno zahtevo: »Njena stegna so se morala dotikati,« je pojasnila manekenka. »To je bil eden izmed načinov, s katerim sem dekletom želela pokazati, da ni nič narobe, če se njihova stegna dotikajo, kljub temu, da družba trdi, da je 'thigh gap' (razmik med stegni) lep.«

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ashley pravi, da si je želela, da bi njena barbika izgledala točno tako kot ona in zato je podjetje Mattel prosila celo, da dodajo celulit. »A očitno plastika in celulit ne gresta z roko v roki,« pravi Ashley, ki se je tudi sama v otroštvu igrala s priljubljeno punčko z nerealistično ozkim pasom in dolgimi vitkimi nogami. Pravi, da če bi se igrala s punčkami, ki bi bile bolj podobne njej, bi se v svojem telesu počutila bolj samozavestno tudi, ko bi bila mlajša. »Mislim, da je neverjetno, da ikonična podoba v svetu mode, kot je Barbie, dohaja čas in sledi telesnim razlikam.«

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375