Zadovoljna.si
dm tek za ženske

Novice

/ Oglas

Razkrivamo: 18. dm tek za ženske tečemo 25. maja 2024!

PR
22. 02. 2024 05.00
0

dm tek za ženske v letu 2024 praznuje svojo polnoletnost. 18. dm tek za ženske bo v soboto, 25. maja 2024 v ljubljanskem parku Tivoli in bo potekal pod okriljem skrbi za žensko zdravje.

Leto 2024 je v dm Slovenija namreč namenjeno skrbi za žensko zdravje, saj lahko ustrezna prehrana in življenjski slog veliko pripomoreta pri doseganju hormonskega ravnovesja in boljšega počutja žensk.

Navdihujoča ženska tekaška skupnost se že zavidljivih 18 let na zadnjo soboto v maju sreča v parku Tivoli, ki je vsakokrat napolnjen z neverjetno energijo. dm tek za ženske ni zgolj tekaška prireditev, ampak prireditev, kjer se stkejo nova prijateljstva, in kjer je v ospredju skrb za žensko zdravje. 

Poleg tradicionalnega dm teka za ženske v kategorijah na 5 in 10 kilometrov bodo tekli tudi najmlajši tekači od 2 do 12 let, in sicer v kategoriji otroški Oskarjev tek. Lanski dm tek za ženske je v Tivoli privabil več kot 10.000 obiskovalk in obiskovalcev, tekačic in najmlajših tekačev.

Tek ni le odlična vadba za krepitev kondicije, temveč tudi izjemno koristen za zdravje žensk, saj pomaga pri vzdrževanju telesne kondicije, izboljšuje srčno-žilni sistem ter zmanjša stres in izboljša razpoloženje. Tek predstavlja celostno vadbo, ki prinaša številne koristi za žensko telo. 

18. dm tek za ženske bo v soboto, 25. maja 2024
18. dm tek za ženske bo v soboto, 25. maja 2024 FOTO: Arhiv naročnika

Redna vadba, kot je tek, lahko pozitivno vpliva na hormonsko ravnovesje, kar lahko pomaga pri uravnavanju menstrualnega ciklusa in zmanjševanju težav v povezavi s predmenstrualnim sindromom. Poleg tega lahko tek okrepi kosti, kar je še posebej pomembno za ženske, ki so bolj nagnjene k osteoporozi. Tudi ohranjanje zdrave telesne mase lahko zmanjša tveganje za številne bolezni, vključno s srčno-žilnimi boleznimi in diabetesom. 

Poleg fizičnih koristi ima tek tudi pozitiven vpliv na duševno zdravje. Tek je lahko odličen način za sprostitev in zmanjšanje stresa, kar je še posebej pomembno v hitrem tempu sodobnega življenja. Redna telesna aktivnost spodbuja izločanje endorfinov, hormonov sreče, ki lahko izboljšajo razpoloženje in zmanjšajo občutke tesnobe.

Prijave in nakup kart za 18. dm tek za ženske se bodo odprle v torek, 19. marca 2024, prijava in nakup bosta možna prek prenovljenespletne strani www.tekzazenske.si in v vseh dm prodajalnah po Sloveniji

Kot vedno pa bo tudi na 18. dm teku za ženske poskrbljeno za dobro zabavo ter veliko druženja. Več informacij razkrijemo kmalu.  

18. dm tek za ženske bo v soboto, 25. maja 2024
18. dm tek za ženske bo v soboto, 25. maja 2024 FOTO: Arhiv naročnika

 

Naročnik oglasa je dm.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375