Zadovoljna.si
Renata Kekovič

Ambasadorke

Renata Keković: Vse se zgodi z razlogom in vsaka stvar je za nekaj dobra!

J.V.
18. 03. 2019 10.12
0

Renata Keković se je ukvarjala z manekenstvom, prodajo, inštrukcijami, napisala je knjigo o tem, kako je prekinila nasilno razmerje, zdaj pa spodbuja dekleta k razmisleku o tem, da ni potrebno trpeti po nepotrebnem in nudi nasvete o tem, kako kvalitetno živeti (tudi brez partnerja).

Renata Kekovič
Renata Kekovič FOTO: osebni arhiv

Kakšno sporočilo želiš poslati svojim sledilcem?

Svojim sledilcem bi želela sporočiti, naj verjamejo v svoje sanje in zanje tudi nekaj naredijo, saj lahko uresničimo prav vse, kar si zamislimo. Potrebni sta le volja in pogum. Bolj poslušajmo sebe in manj druge, če si nečesa res želimo. Življenje je prekratko, da bi obžalovali stvari, ki jih nismo naredili in nato krivili druge za to, kar nismo dosegli. Če veš, kaj hočeš, te bog/vesolje/narava vedno podpre! Naučimo se zaupati vase in v svoje sposobnosti. Skozi pogovore z različnimi ženskami v svojih spletnih oddajah na YouTubu Coffee with me, želim ljudem približati skrb za psihično in fizično zdravje in opozoriti na to, da je vsaka ženska nekaj posebnega in ena od druge se lahko ogromno naučimo! Namesto, da ena z drugo tekmujemo in smo ena na drugo ljubosumne, se povežimo, sodelujmo in se podprimo na naši poti, saj je v slogi moč in skupaj lahko ustvarimo čudovite stvari! Pomembno je, da se imamo rade, znamo postaviti meje, ko je to potrebno in ne vztrajamo v toksičnih odnosih za vsako ceno. Sama sem nekoč to naredila in imam za seboj bolečo izkušnjo, iz katere pa sem se ogromno naučila.

Kakšen je tvoj življenjski moto?

Vse se zgodi z razlogom in vsaka stvar je za nekaj dobra (tudi slaba, če se iz nje nekaj naučimo in postanemo še močnejši).

Kaj ti v življenju največ pomeni?

Zdravje, saj ko imaš zdravje, imaš vse. Moja družina – torej starši, partner in moj otrok), prijatelji in trenutki, ki jih preživim z njimi, da delam stvari, ki me veselijo, ogromno mi pomeni tudi moj čas (za kaj ga bom izkoristila, saj menim, da je čas ena najbolj dragocenih stvari, kar jih imamo in nespametno ga je trošiti za stvari, ki nam niso všeč in nas vznemirjajo).

Zakaj si se odločila postati blogerka/influencerka?

Sprva sem pravzaprav začela z bloganjem, saj sem ravno nameravala izdati svojo knjigo, zato sem hotela ženske opozoriti predvsem na problematiko nasilja v partnerskih zvezah – sama sem namreč šla čez to izkušnjo in ni mi bilo lahko, a sem se kljub temu opogumila in začela o tem pisati najprej na svojem blogu, nato pa še v knjigi. Danes verjamem, da če spremenimo svoje misli, svoj odnos do sebe, se začnemo ceniti in spoštovati, potem lahko spremenimo tudi partnerski odnos (ja, spoznamo tudi tistega »pravega«). »Če je uspelo meni, lahko tudi vam!« je na nek način tudi sporočilo, ki ga želim predati ženskam, ki so v podobnih zvezah. Na splošno pa se v prvi vrsti z vsem tem ukvarjam zato, ker me to neizmerno veseli, v tem res neizmerno uživam. Želim namreč deliti svoje znanje in izkušnje med ljudi ter v njih pustiti pozitiven pečat! Če na svoji poti uspem pomagati vsaj eni sami osebi, je moj namen dosežen, kaj šele, če se uspem dotakniti večih!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če bi morala izbrati eno stvar, pri kateri si res dobra, bi izbrala ...

Sicer težka odločitev, ampak, če že moram izbrati eno stvar, potem naj bo to pisanje. 

Kako izgleda tvoj popolni dan?

Zjutraj vstanem, objamem sina in moža, naredim trening in v miru zajtrkujem, nato pa počnem vse tiste stvari, ki jih ljubim (snemanje pogovornih oddaj je definitivno na spisku popolnega dne, ker me to trenutno zelo osrečuje; potem pijača s kolegico, savnanje ali kakšna masaža). Na splošno pa bi bil popoln dan nekje na plaži pod palmo in s kokosom v roki, v družbi meni najljubših bitij, moža in otroka. Na splošno pa sem mnenja, da je lahko popoln prav vsak dan, če si ga takšnega tudi ustvariš – manj stresa, več notranjega miru in kanček dobre volje, je moj recept za popoln dan.

Lastnost, na katero si pri sebi najbolj ponosna ...

Borbenost – premagala sem ogromno negativnih prepričanj o sebi in svetu, negativne vzorce sem obrnila v pozitivne in v življenju si končno upam početi točno tiste stvari, ki sem se jih nekoč bala. Začela sem zaupati sebi in sledim svojemu srcu in poslanstvu.

Kdo je zate superženska?

Ženska, ki točno ve, kaj hoče, dosega začrtane cilje, navdihuje druge, je ljubeča in srčna, dobra prijateljica, žena, mati, pripravljena pomagati drugim, hkrati pa priznati tudi svojo ranljivost, ko je to potrebno.

Kako se najraje sprostiš po napornem dnevu?

Navadno padem v posteljo, še preden se uspem sprostiti po napornem dnevu. Sicer pa kakšna skodelica čaja pred spanjem, umirjanje misli, počitek ob možu (potem ko otrok že spi) ali ogled kakšnega lahkotnega filma. Naslednji dan pa si potem rade volje privoščim savno ali masažo, ki sta definitivno najboljša sprostitev zame.

Kaj bi moral vsak narediti vsaj enkrat v življenju?

Nekaj, česar te je strah (npr. skočiti s padala, spustiti se z najvišjega tobogana ali javno nastopati pred občinstvom), iti na eksotično destinacijo oz. nekam, kjer še nisi bil, si vzeti čas zase in iti kdaj kam tudi sam z namenom, da si urediš misli, iti na masažo, v savno, se vsako leto naučiti nekaj novega, delati na svoji osebnostni rasti in včasih tudi tvegati (v partnerstvu, poslu itd.), se lotiti delati stvari, ki te osrečujejo in odmisliti strahove. Kot je namreč menda rekel Einstein, je norost delati iste stvari znova in znova in pričakovati drugačne rezultate.

Česa se v naslednjih 10 letih najbolj veseliš?

Trenutkov z družino, doseganja zastavljenih ciljev, ljubezni, potovanj, različnih novih izkušenj ter morebitnega sodelovanja z Zadovoljna.si in različnimi blagovnimi znamkami. Na splošno pa se veselim življenja samega, že to je namreč ogromen razlog za veselje!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375