Zadovoljna.si
Horoskop

Novice

Tega v času retrogradnega Merkurja ne smete početi

M. A.
08. 03. 2019 11.15
0

Če vam je v zadnjih dneh načrt splaval po vodi, so vsi okrog vas slabe volje ali pa vam gre vse narobe, je prav mogoče, da je za to kriv planet, ki je najbližje Soncu. Mogoče spadate med tiste, ki v takšne in podobne razlage ne verjamejo, a če si boste zapisovali dogodke, ki se vam zgodijo med obdobji, ko je Merkur retrograden, si boste najverjetneje premislili.

Merkur je retrograden približno trikrat na leto.
Merkur je retrograden približno trikrat na leto.FOTO: Shutterstock

Najprej je treba razložiti, da se Merkur dejansko ne pomika vzvratno. Predstavljajte si, da se vozite po avtocesti, ko vas prehiti avto na prehitevalnem pasu, torej je hitrejši od vas. Potem pa bi ta avto upočasnil in vi bi ga prehiteli, ko bi ga pogledali v ogledalu, pa bi izgledalo, kot da se pomika nazaj. Enako je z Merkurjem. Od vseh planetov je najbližji Soncu, njegova orbita pa je krajša od Zemljine. Približno trikrat na leto se zgodi, da ’prehiti’ Zemljo in za to obdobje pravimo, da je Merkur retrograden. Pravo vprašanje pa je, kako to na nas vpliva.

Merkur naj bi tako vplival tudi na življenje na Zemlji, prizadene pa lahko številna področja, predvsem tista, ki vključujejo komunikacijo in prodajo. Številni poudarjajo, da v času retrogradnega Merkurja ni pametno opravljati večjih nakupov, kot so avtomobili ali pa nepremičnine, prav tako naj to ne bi bil pravi čas za selitve. V tem času tudi ne bi smeli sklepati večjih odločitev, niti jih ne smete pričakovati od drugih; četudi jih sklenejo sami, se pozneje pogosto zgodi, da si premislijo. Previdni morate biti v medosebni komunikaciji, odsvetuje se iskanje nove službe, kaj šele sprejetje novega delovnega mesta, zato se zdi, da lahko v obdobju retrogradnega Merkurja zgolj čakamo, da mine, a temu sploh ni tako.

To je odlično obdobje, da malo ’odklopite’ in se umaknete nekam, kjer boste lahko napolnili svoje baterije.
To je odlično obdobje, da malo ’odklopite’ in se umaknete nekam, kjer boste lahko napolnili svoje baterije.FOTO: Thinkstock

Retrogradni Merkur naj bi bil odličen čas za oddih. Merkur namreč vpliva tudi na ljudi, zato je to odlično obdobje, da malo ’odklopite’ in se umaknete nekam, kjer boste lahko napolnili svoje baterije, še posebej, če vam kraj, kamor greste, budi posebne spomine. Glejte le, da bo potovanje zasebne narave in ne poslovne, saj – kot že omenjeno zgoraj – novih poslov in pogodb ni dobro sklepati v tem času. In kdaj je čas retrogradnega Merkurja?

Najprej poglejmo lansko leto, ob datumih pa pomislite, kaj se vam je dogajalo v tem času. Lani je bil Merkur v retrogradnem stanju od 22. marca do 15. aprila, nato od 26. julija do 18. avgusta, še zadnjič v letu 2018 pa od 16. novembra do 6. decembra. Obdobja, ki se jih morate paziti letos, so od 5. do 28. marca, od 7. do 31. julija ter od 31. oktobra do 20. novembra. Naslednji retrogradni Merkur nas bo ’prizadel’ 18. februarja naslednje leto.

HOROSKOP: vodnarje čakajo novosti, device bodo uživale
Preberi še
HOROSKOP: vodnarje čakajo novosti, device bodo uživale

Ob zgoraj navedenih datumih se vprašajte, ali v obdobju retrogradnega Merkurja praznujete rojstni dan. Če se namreč retrogradni Merkur giba v obdobju vašega astrološkega znamenja, bodo vaše težave še večje kot običajno, kar bo od vas terjalo veliko več pozornosti, preverjanja in naporov.

Stres
StresFOTO: Thinkstock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375