Zadovoljna.si
Shannen Doherty

Novice

Zvezdnico, ki se bori z rakom, doletel še en udarec

J.V.
21. 03. 2023 06.17
0

Vsi, ki ste odraščali v 90. letih prejšnjega stoletja, se zagotovo spomnite priljubljene serije Beverly Hills 90210, v kateri je imela eno od glavnih vlog tudi Shannen Doherty. Igralka, ki so ji leta 2015 odkrili raka na dojki, se že nekaj časa bori z rakom v četrtem stadiju, zdaj pa jo je doletel še en udarec.

Njena bitka z boleznijo se je začela leta 2015, ko so ji diagnosticirali raka na dojki, za katerega je sprva kazalo, da ga je premagala, a se je rak vrnil, potem ko je leta 2017 prešel v remisijo. 

Shannen Doherty
Shannen Doherty FOTO: Profimedia

Njeni zdravniki predvidevajo, da je nekaj celicam le uspelo preživeti in nekaj let kasneje se je rak vrnil v agresivnejši obliki. 52-letna igralka ima tako sedaj raka v četrtem, zadnjem, stadiju. In čeprav bi morala biti vsa njena moč usmerjena v bitko z boleznijo, Shannen te dni pestijo tudi druge skrbi.

Kot je razkrila, ji igralski sindikat SAG-AFRTA ni hotel pokriti zdravstvenih stroškov, ker v preteklem letu ni zaslužila 26 tisoč evrov, kar je pravzaprav minimalna plača, da bi se prek njih kvalificirala za zdravstveno zavarovanje. "Od desetega leta delam in redno plačujem članarino sindikatu, ko pa zaradi bolezni ne morem več snemati, se nihče ne zmeni zame. Mislim, da smo lahko in moramo biti boljši," je dejala Shannen v izjavi, v kateri je predsednico združenja, igralko Fran Drescher, ki jo večina pozna po vlogi v seriji Varuška, pozvala, naj ukrepa.

"Pravica do zdravstvenega zavarovanja ne sme biti vezana na višino dohodka v zadnjem letu, saj smo na ta način vsi obsojeni, da v boju z dolgotrajno in hudo boleznijo ostanemo brez pravice do zdravljenja." Igralka upa, da bo Fran ukrepala glede tega, saj se je tudi sama vse življenje borila z rakom na maternici.

Spomnimo

Ko je Shannon izvedela, da se je rak vrnil v četrtem stadiju, je svojega zdravnika prosila, da odgovori na vprašanja njenih bližnjih o tem, kaj to pomeni in kaj jo čaka. Onkolog Lawrenc Piro jim je pojasnil, da se bo bolezen najverjetneje razširila še naprej, v njene možgane, pljuča, jetra ... Njeno zdravljenje bo vključevalo hormonsko terapijo za zaviranje estrogena, ki spodbuja raka, in drugo ciljno zdravilo, ki je pogosto učinkovito pri stabilizaciji metastatske bolezni. Če to ne bo delovalo, pa bodo poskusili z drugimi kombinacijami zdravil. V vsakem primeru pa bo Shannen na zdravljenju do konca svojega življenja.

Shannen Doherty so pred nekaj dnevi ujeli v Los Angelesu.
Shannen Doherty so pred nekaj dnevi ujeli v Los Angelesu.FOTO: Profimedia
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375