Zadovoljna.si
Trifle s pudingom

Novice

To je hit sladica tega decembra

S.V.
19. 12. 2022 05.00
0

December je mesec, ko se veliko družimo z družino in prijatelji, zato je pri roki vedno dobro imeti kakšen recept za hitro pripravljeno sladico, da jo lahko postrežemo gostom ali pa se z njo posladkamo sami. Sladice v kozarcu so že nekaj časa pravi hit, trifle s pudingom, za katerega vam v nadaljevanju razkrivamo recept, pa bo zagotovo ena najbolj priljubljenih sladic letošnjega decembra.

Prijatelji in družina so obiski, ki jih vedno z veseljem sprejmemo, pa naj bodo napovedani ali ne. Če še ne veste, s čim bi jih letos presenetili in kaj bi jim postregli, imamo za vas super recept. Pripravili smo ga skupaj z Gajo Prestor, priljubljeno pevko in vplivnico, ki se v kuhinji zelo dobro znajde. 

Gaja je pripravila trifle z vanilijevim pudingom. Trifle je angleška sladica, ki se navadno postreže za božič ali novo leto in je zelo enostavna za pripravo, videti pa je naravnost božansko. Potrebujete le lep steklen kozarec, v kolikor boste uporabili kozarec na peclju, pa bo vse skupaj videti še bolj veličastno. Različic za to sladico je veliko, običajno pa je sestavljena iz plasti biskvita/piškotov, poljubno namočenih z alkoholom, kreme in sadja. Piko na i samemu videzu doda končna bogata okrasitev, bodisi s sadjem, nastrgano čokolado, bonboni ali mrvicami. Njena priprava je hitra in enostavna, lahko pa jo naredite tudi 'po svoje', iz sestavin, ki jih imate že doma. Bodite kreativni in zagotovo vam bo uspel božanski božični trifle, ki bo navdušil goste. Gaja je uporabila vanilijev puding, sladko smetano, piškote, borovnice in maline. Postopek priprave si lahko ogledate v video receptu. 

Trifle s pudingom 

Sestavine za 2 porciji:

- 1x Puding Dr.Oetker, Creative, vanilija kardamom
- 1/2 litra mleka 
- masleni piškoti 
- 250 ml smetane za stepanje 
- poljubno sadje ali nastrgana čokolada 

Gaja Prestor je pripravila to odlično sladico v kozarcu.
Gaja Prestor je pripravila to odlično sladico v kozarcu. FOTO: Gaja Prestor

Priprava

V posodo zlijemo 1/2 mleka in ga 6 žlic odvzamemo ter zlijemo v manjšo posodo. Večjo količino mleka zavremo, medtem pa v manjši posodici, kjer imamo malo mleka, primešamo puding. Puding z mlekom zelo dobro premešamo, da preprečimo nastanek grudic. Ko mleko zavre, ga odstavimo in počasi vmešamo vanilijevo zmes. Posodo damo nazaj kuhati za približno 5 minut. Ves čas mešamo in kuhamo toliko časa, dokler puding ni dovolj gost. 

Ko je puding pripravljen, se lahko lotimo stepanja smetane in serviranja. Smetano stepemo toliko, da je dovolj čvrsta in ne bo stekla iz posode, če jo bomo obrnili. Pripravimo lepe kozarce, lahko tudi s peclji, pomembno je le, da imajo dovolj prostornine. Na dno kozarca najprej damo nekaj nalomljenih maslenih piškotov, nato čez prelijemo puding. Postopek še enkrat ponovimo ter po vrhu dodamo nekaj borovnic (lahko tudi drugo zamrznjeno sadje, ki se ga predhodno pogreje). Na vrh s pomočjo žlice dodamo še stepeno smetano in vse skupaj poljubno okrasimo – s sadjem ali nastrgano čokolado. 

Trifle s pudingom lahko postrežemo takoj ali pa ga shranimo v hladilnik in pojemo naslednji dan. 

Nasvet: pri pripravi sladice lahko uporabite tudi druge vrste pudinga, na primer čokoladnega s slano karamelo. 

Kreativnost, ki pri pripravljanju sladic ne sme manjkati 

Božični trifle je ena od takih sladic, ki pušča vaši kreativnosti in domišljiji prosto pot. Domiselni pa so bili tudi pri Dr. Oetker, saj ponujajo kreativne pudinge z okusom čokolade in mete, vanilije s kardamomom in z okusom slane karamele. Pudinge lahko pripravite kot samostojno sladico ali pa iz njih naredite na primer trifle po zgornjem receptu, ki bo zagotovo navdušil decembrske obiske. 

Sponzorirna vsebina 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604