Zadovoljna.si
Ana Roš - 1

Novice

Slovenka, o kateri govorijo tudi v tujini!

J.V.
24. 01. 2017 09.50
0

Ana Roš iz Hiše Franko v Kobaridu je z zlatimi črkami zapisana v zgodovino kuhanja. Roševa je bila že pred leti sprejeta v vrhunsko ekipo kuharjev z vsega sveta, sedaj pa so jo okronali za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu. Izjemen dosežek, zaradi katerega smo na Ano lahko nadvse ponosni.

Ana Roš - 1
Ana Roš - 1FOTO: AP

Ana Roš, letošnja prejemnica laskavega priznanja za najboljšo chefinjo na svetu, prihaja iz Kobarida. Kot pravi sama, jo je kuhanje začelo zanimati šele v poznih najstniških letih in do 18. leta je komajda kdaj poprijela za kuhalnico.

Odločila se je za študij diplomacije, a je kmalu spoznala, da je kuhanje njena prava stvar. K temu pa je veliko pripomogla tudi ljubezen. »Zaljubila sem se v kuharja, ki se je posvečal vinu - torej je njegova bodoča partnerica pač morala kuhati. Še danes ne vem, ali je bila izbira poklica dejansko tako zelo naključna. Obstajajo ljudje, ki pravijo, da bi morda vsak poklic vzela tako srčno. Motiv torej ostaja. Da si dokažem, da želim kuhati vse do trenutka, ko moje roke enostavno zares ne bodo več sledile mojim mislim. Takrat bom začela pisati romane,« nam je pred časom zaupala Ana.

Čeprav v kuharskem svetu še vedno prevladujejo moški, pa Ana pravi, da v njeni kuhinji prevladujejo močne ženske, kot je sama. »Lepe, takšne, ki vedo, kaj želijo. Tako, da sem včasih kar v podrejenem položaju. (smeh) Dejansko je vloga žensk v visoki kuhinji neznatna. Gre za zgodovinsko dejstvo, ki se verjetno ne bo spremenilo. Ženske smo mame, žene, gospodinje - naš čas mora biti razdeljen bolj racionalno. To delo zahteva močnega duha, veliko ambicijo in predvsem kondicijo.«

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395