Zadovoljna.si
Olivia Newton John

Novice

To je razlog smrti Olivie Newton-John

N. Č.
09. 08. 2022 10.58
0

Družina zvezdnice Briljantine, Olivie Newton-John, je sporočila žalostno novico. Pevka in igralka je preminula mirno v spancu, vzrok smrti pa je bila dolgotrajna bolezen, s katero se je Olivia borila kar 30 let.

Olivia Newton-John je bila britansko-avstralska pevka, igralka in aktivistka. Svoj prvi solo album, na katerem se je nahajala njena prva mednarodna uspešnica, je izdala že leta 1971, kmalu zatem pa jo je revija Record Mirror razglasila za najboljšo britansko vokalistko tistega časa. Olivia je nizala album za albumom, njena kariera pa je zares eksplodirala šele leta 1978, ko je nastopila v vlogi Sandy v filmski različici broadwajskega muzikala Briljantina (Grease), kjer je zaigrala ob boku Johna Travolte.

Olivia Newton-John in John Travolta v filmu Briljantina.
Olivia Newton-John in John Travolta v filmu Briljantina.FOTO: Profimedia

Čeprav je imela takrat le malo igralskih izkušenj, je vlogo prisrčne tuje študentke Sandy odigrala brezhibno. Kemija, ki sta jo Olivia in John prikazala na ekranih, je navdušila gledalce po vsem svetu in dala piko na "i" še danes relevantnemu filmu.

John Travolta in Olivia Newton John ponovno skupaj
Preberi še
John Travolta in Olivia Newton John ponovno skupaj

V filmu ni navduševala le s svojo igro, ampak tudi s petjem, ki ji seveda nikakor ni bilo tuje. Newton-John je zapela pri treh največjih filmskih uspešnicah: duetih "You're The One That I Want" in "Summer Nights" s Travolto, zablestela pa je tudi v solo baladi "Hopelessly Devoted To You".

Olivia Newton-John in John Travolta v filmu Briljantina.
Olivia Newton-John in John Travolta v filmu Briljantina.FOTO: Profimedia

V svoji dolgi glasbeni karieri je Newton-John osvojila 4 grammyje, 12 nominacij in prodala več kot 100 milijonov albumov.  Grammyje je prejela za: najboljši country vokal v pesmi "Let Me Be There" (1973), album leta "I Honestly Love You" (1974), najboljši pop vokal v pesmi "I Honestly Love You" (1974) in video za pesem "Physical" (1982).

Nadaljevala pa ni le s svojo glasbeno kariero, ampak tudi z igralsko. Po Briljantini se je pojavila še v filmu Xanadu in Two of a Kind, na VOYO pa si lahko ogledate romantično komedijo Poročne priče (Few Best Man), kjer zaigra ob boku Rebel Wilson.

Scena iz filma Poročne priče.
Scena iz filma Poročne priče.FOTO: Profimedia

Olivia je preminula v 73. letu starosti po boju z dolgotrajno boleznijo. Žalostno novico je delila njena družina in prosila javnost, da spoštuje njihovo zasebnost v tem težkem času. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Umrla je mirno v spanju na svojem ranču v Južni Kaliforniji, obkrožena z družino in prijatelji. Prosimo, da spoštujete našo zasebnost ob tem težkem času," so zapisali v izjavi in dodali: "Bila je simbol zmage in upanja, saj se je več kot 30 let borila z rakom na dojkah. Bila je pionirka v zdravljenju z zdravili, ki temeljijo na zeliščih, njena dobrodelna organizacija pa bo še naprej podpirala raziskave na tem področju."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375